Dzisiejsza sesja wygenerowała sygnał S dla trendu krótkiego.
Trend średnioterminowy jest nadal wzrostowy.
Zwracam uwagę, że spadki na walorze odbywają się delikatnie i bez obrotów. To raczej opadanie pod własnym ciężarem (starsi panowie dokładnie wiedzą co to znaczy) niż atak podaży. Dlatego uważam, ze dzisiejszy sygnał zostanie szybko odwrócony i papier powróci do trendu wzrostowego.
Niewiele do tej pory mówiłem dobrego o Twoich proroctwach. Ale, przyznaję, zdanie powoli zaczynam zmieniać. AT w Twoim wydaniu zaczyna odnosić pewne sukcesy - między innymi klr jest dobitnym tego przykładem.
Ale takie "nieruchawe"papiery jak klr, grajewo, kogeneracja, groclin i im podobne chyba są niezbyt zaskakujące w czasie wcielania w życie ruchów wynikających z AT?
Pozdrawiam.
Ale takie
> "nieruchawe"papiery jak klr, grajewo,
> kogeneracja, groclin i im podobne chyba są niezbyt
> zaskakujące w czasie wcielania w życie ruchów wynikających
> z AT?
Pozdrawiam.
Dla papierów mniej płynnych nie wolno przesadzić z wielkością pozycji. Poza tą niedogodnością sygnały metody sprawdzają się w sposób porównywalny z sygnałami na spółkach z W20. Na papierach z W20 łatwiej otworzyć i zamknąć pozycję ale ruchy są mniej dynamiczne. Duża ilość papierów na GPW ma tę zaletę, że każdy może dobrać dogodną dla siebie metodę i segment rynku w jakim się porusza.
Jak mnie pamięć nie myli to Ty Cybaro byłeś rok albo lepiej temu, jednym z czołowych naganiaczy na śp. Śrubeks...
I krytykowałeś bez zmiłowania klr, że łyka Twój Śrubeks! Podziwu godne jest Twoje przywiązanie do papieru, moje zresztą też, nie umiałem odmówić sobie ponownego wejścia w coś, co już raz dało mi super korzyści.
Klr kupisz po 7 tylko wtedy, gdy na wigu zobaczysz 1200, czego Ci oczywiście nie życzę.