Co przyniesie kolejny tydzień? Po dwóch spadkowych tygodniach będzie kolejny czy może zakończymy go wzrostami? Zobaczymy, co nam grubas zagra na parkiecie.
Dnia 2024-06-01 o godz. 15:39 ~333 napisał(a): > Dnia 2024-06-01 o godz. 09:16 ~CCC napisał(a): > > W poniedziałek luka w górę. > > Nasz kontrakt nie ma w cenie wczorajszego wzrostu kontraktu na S&P500 o 1,34%, więc jeżeli w poniedziałek rano kontrakty bazowe będą kontynuować piątkowe wzrosty, to luka na otwarciu FW20 może sięgnąć nawet +2%. > Niedźwiedzie będą w dużym kłopocie.
Dnia 2024-06-02 o godz. 12:27 ravcio napisał(a): > Wyciągnęli Jankesa i banana pod zamknięcie miesiąca i narazie dalej nic nie wyjaśnione a większość już znów widzi rakietę. Duży obrót w piątek i tu zagadka co szykują.
Dnia 2024-06-02 o godz. 12:31 ~prezes napisał(a): > Niezłe, pod zamknięcie miesiąca ktoś wyłożył te miliardy. Ale pocieszać się zawsze możesz, jeszcze przez kilkanaście godzin możesz mieć nadzieję :-)
Grubas po kolei wyjaśnia takich graczy jak @ravcio, a było ich na tym forum sporo, którzy zawsze chcą mieć rację, a znaczą na rynku tyle co nic. I co najgorsze, nie wyciągają z tego wniosków. Dopiero znikają z forum jak roztrwonią całą kasę.
Na giełdach zagościł optymizm, bo wszyscy liczą, że w czwartek szefowa ECB ogłosi obniżkę stóp procentowych w strefie euro o 25 pb, co będzie dobrym przyczynkiem do podobnego ruchu na wrześniowym posiedzeniu FED-u.
Och dzieci Wy się o mnie nie martwcie. Nawet nie wiecie czy mam pozycje i jaką. Spadek odbicie spadek. Nigdy czy w jedną czy drugą nie idzie bez korekt.
Kolejny raz przypomnę o Jankeskich obligacjach że po nich widać sentyment. Mocna korekta czwartek, piątek i stąd odbicie EM, banana i banków + nie raz mówiłem że banan ma mocne dni na koniec lub początek miesiąca.
Dnia 2024-06-03 o godz. 09:32 ravcio napisał(a): > Kolejny raz przypomnę o Jankeskich obligacjach że po nich widać sentyment. Mocna korekta czwartek, piątek i stąd odbicie EM, banana i banków + nie raz mówiłem że banan ma mocne dni na koniec lub początek miesiąca.
Rentowności długu reagują na zmiany indeksów giełdowych, a nie odwrotnie. Nie masz o tym żadnego pojęcia a się wymądrzasz.
Jeszcze tylko jedno. W sumie mimo tego co twierdzicie to ja tu jestem najmniej uparty bo uważałem i dalej uważam że kierunek co dalej nie rozstrzygnięty i za wcześnie by oceniać a większość uparcie twierdzi że już powrót do wzrostu.
Dnia 2024-06-03 o godz. 09:48 ravcio napisał(a): > Jeszcze tylko jedno. W sumie mimo tego co twierdzicie to ja tu jestem najmniej uparty bo uważałem i dalej uważam że kierunek co dalej nie rozstrzygnięty i za wcześnie by oceniać a większość uparcie twierdzi że już powrót do wzrostu.
Popatrz na wykres i nie pisz głupot.
Seria Z23, minimum 4 października 1868 Seria H24, minimum 17 stycznia 2174 Seria M24, minimum 18 marca 2298 Dzisiejszy szczyt 2531
Lipa. Już jest niżej. Nawet nie mogą utrzymać wzrostowego otwarcia. Niedźwiedzie nie panikują po dużych wzrostach, bo wiedzą, że będzie realizacja zysków. Szkoda, że tak nie jest często w drugą stronę. Niedźwiedź jest w stanie zamknąć kontrakt mimo tak dużego wzrostu z niedużą stratą za to byk jak są spadki to nie ma już takiej szansy, bo idzie tylko w jedną stronę, tak jak to było w zeszłym tygodniu.
Nie jestem wyrocznią tylko mam duże doświadczenie i potrafię ocenić po zachowaniu rynku przed publikacją danych, jaka będzie na nie reakcja. Co nie znaczy, że będę o tym pisał na forum. Taka wiedza kosztuje :)))
Jemu to już obojętne bo on uśrednia od poziomu1890 z października ubiegłego roku, rolując się z serii na serię jak jakiś grubas. Ale dzięki temu za ubiegły rok nie musiał płacić podatku od zysków kapitałowych :-)
Nie wydaje mi się przy jego szczęściu to płaci więcej podatku z giełdy niż ja z etatu i giełdy razem :) z tego co pisze to widać że spada jak kot na cztery łapy prawie za każdym razem ma swój styl gry który przynosi efekty i jest konsekwentny w tym co robi a to podstawa aby zarabiać na gpw ...
To co on pisze o swojej grze to można między bajki włożyć. Wystarczy czytać to co on pisze na temat naszego rynku i sprawa jasna, że taki ktoś jest tylko dawcą kapitału.
Do wygaśnięcia serii M24 pozostało razem z dzisiejszą 14 sesji, a to jeszcze sporo czasu i wiele może się wydarzyć. Moim zdaniem bardziej prawdopodobne jest rozliczenie tej serii powyżej 2600 aniżeli poniżej 2500.
Spread między seriami M i U wynosi tylko 3 pkt, a seria nowa notowana jest niżej niż wygasająca, czyli rynek jest odwrócony. Gracze otwierający długie pozycje otrzymują premię.
Ładnie podciągnęli pod koniec miesiąca a potem niech się dzieje co chce. Tragedia. Chyba już na 2600 nie wrócimy. Słabo to wygląda. Byk oddaje to co wcześniej ugrał.
Było do przewidzenia, że gruby nie będzie brał L na tym poziomie. 23.. tam pewnie nabierze nowe L, ale na początku serii je opchnie i mamy ulubione przez większość SssSssSss ;-)
No powinno być jeszcze jedno zejście w dół bo wygląda mi to na korekta 5 falowa gdzie teraz jest 4 wzrostową. Ale uważam że dzień skończymy powyżej minimum ostatniego co by oznaczało ze jesteśmy w fali 2 i będzie możliwość jeszcze pójścia na nowe szczyty.
U nas to jak zwykle przeginają-Dax minus 1%, a Ci nasi traderzy -2,22. Fajnie się na to patrzy, ale ze 20-30 pktów trzeba podciągnąć, żeby za prosto nie było :-)