• Dywidenda? Autor: ~AW [217.28.134.*]
    Cześć.
    Pytanie.
    Czy w obecnym położeniu spółki w ogóle zasadne jest myślenie że będzie dywidenda?
    Czy nie jest raczej z góry ustalone ze wszystkie pieniądze ida na spłate układu?
  • Re: Dywidenda? Autor: ~Misiu [83.26.124.*]
    Po czym sądzicie że będzie dywidenda ,GDZIE TO NAPISANE?

Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Capitea S.A.
    z dnia […] 2024 roku
    w sprawie podziału zysku
    § 1
    Zwyczajne Walne Zgromadzenie Capitea S.A. z siedzibą w Warszawie („Spółka”), działając na podstawie
    art. 395 § 2 pkt 2) Kodeksu Spółek Handlowych oraz na podstawie § 30 ust. 1 pkt 2) Statutu Spółki,
    postanawia przeznaczyć zysk netto za rok obrotowy zakończony 31 grudnia 2023 r. w kwocie
    68.639.094,31 (słownie: sześćdziesiąt osiem milionów sześćset trzydzieści dziewięć tysięcy
    dziewięćdziesiąt cztery złote trzydzieści jeden groszy) w całości na kapitał zapasowy Spółki.
  • Re: Dywidenda? Autor: ~TutajTrolu [185.216.33.*]
    7) Powzięcie uchwały w sprawie podziału zysku.
  • Re: Dywidenda? Autor: ~AdokładniejTutaj [185.216.33.*]
    Uchwała Zarządu nr 84/2024
    spółki Capitea S.A. z siedzibą w Warszawie
    podjęta w trybie obiegowym dnia 29 maja 2024 roku

§ 1

Zarząd Capitea S.A. („Spółka”) z siedzibą w Warszawie niniejszym przyjmuje wniosek Zarządu Spółki dotyczący podziału zysku Spółki za rok obrotowy kończący się 31 grudnia 2023 roku, wynoszącego 68.639.094,31 (słownie: sześćdziesiąt osiem milionów sześćset trzydzieści dziewięć tysięcy dziewięćdziesiąt cztery złote trzydzieści jeden groszy), w brzmieniu stanowiącym załącznik do niniejszej uchwały.
    Dnia 2024-06-01 o godz. 17:36 ~AdokładniejTutaj napisał(a):
    > Uchwała Zarządu nr 84/2024
    > > spółki Capitea S.A. z siedzibą w Warszawie
    > > podjęta w trybie obiegowym dnia 29 maja 2024 roku
    > >
    > > § 1
    > >
    > > Zarząd Capitea S.A. („Spółka”) z siedzibą w Warszawie niniejszym przyjmuje wniosek Zarządu Spółki dotyczący podziału zysku Spółki za rok obrotowy kończący się 31 grudnia 2023 roku, wynoszącego 68.639.094,31 (słownie: sześćdziesiąt osiem milionów sześćset trzydzieści dziewięć tysięcy dziewięćdziesiąt cztery złote trzydzieści jeden groszy), w brzmieniu stanowiącym załącznik do niniejszej uchwały.

Możesz dać link do tego
    Z góry dziękuje.

• Re: Dywidenda? Autor: ~Byku [51.195.201.*]
    Nie dziękuj ,tamto powyżej sobie znalazłeś to to też sobie znajdziesz troluu .
    Dnia 2024-06-01 o godz. 19:14 ~Byku napisał(a):
    > Nie dziękuj ,tamto powyżej sobie znalazłeś to to też sobie znajdziesz troluu .

Nie ubliżaj mi bo grzecznie poprosiłem nie troluje
    Jezeli by to była prawda ze zysk idzie na dywidendę to przekracza kurs i jest zabijanie za akcjami od PN,daj ten link jak to prawda.
    Masz na oficjalnych stronach giełdowych z komunikatami i projektami ustaw do walnego,więc nie udawaj że nie wiesz gdzie znaleźć ,a tymbardziej podał gościu Ci powyżej czarno na białym to już zaraz węszysz teorie spiskowe i oszustwa przecież sam tego sobie nie napisał tylko skopiował z projektów uchwał . Masz powyżej podane ,a jak nie umiesz czytać co tam zostało napisane to wracaj na Columbusa ,albo Będzin, a jeszcze zapomniałem ,że na RankProgres jeszcze zapewne siedzisz I na forum I w akcjonariacie ,bo to przecież teraz jest zarąbisty papier ,a 3 miesiące temu nie był !!!.
    file:///C:/Users/Laptop/Downloads/CA_Uchwala-Zarzadu-nr-84_2024-ws.-podzial-zysku.pdf
    Mam ale jazda qrw,,a BĘDZIE.
    To super ,że znalazłeś .
  • Re: Dywidenda? Autor: ~AW [217.28.134.*]
    (...) zysk netto za rok obrotowy zakończony 31 grudnia 2023 r. w kwocie
    68.639.094,31 (słownie: sześćdziesiąt osiem milionów sześćset trzydzieści dziewięć tysięcy
    dziewięćdziesiąt cztery złote trzydzieści jeden groszy) w całości na kapitał zapasowy Spółki.

To chyba wyklucza dywidende?
  • Re: Dywidenda? Autor: ~Kumaty [185.216.33.*]
    Ty wkleiłeś drugą możliwość w tej uchwale .Pierwsza możliwość jest taka :
    Uchwała Zarządu nr 84/2024
    spółki Capitea S.A. z siedzibą w Warszawie
    podjęta w trybie obiegowym dnia 29 maja 2024 roku

§ 1

Zarząd Capitea S.A. („Spółka”) z siedzibą w Warszawie niniejszym przyjmuje wniosek Zarządu Spółki dotyczący podziału zysku Spółki za rok obrotowy kończący się 31 grudnia 2023 roku, wynoszącego 68.639.094,31 (słownie: sześćdziesiąt osiem milionów sześćset trzydzieści dziewięć tysięcy dziewięćdziesiąt cztery złote trzydzieści jeden groszy), w brzmieniu stanowiącym załącznik do niniejszej uchwały.
  • Re: Dywidenda? Autor: ~Kumaty [185.216.33.*]
    To jak drugi punkt wklejasz a pierwszego nie zauważyłeś !!!!.
    Nie rozumiem - jak to czytać?
    Dnia 2024-06-01 o godz. 22:04 ~AW napisał(a):
    > Nie rozumiem - jak to czytać?
    Bo to tylko na stronie ich są 2 informacje
    ja tez tego nie rozumiałem bo na portalach jest tylko o kapitale zapasowym to tak jak by chcieli jeszcze trzymać kurs, do tego przed walnym masz blokadę akcji ,możesz kupić ale nie sprzedać

Ciekawe ile na to dywidende przeznaczą ?
    A czy technicznie rzecz biorąc mogą wypłacić dywidendę? Czy jest szansa ze ktos/coś im to zablokuje?
  • Re: Dywidenda? Autor: ~Robert [95.164.0.*]
    Najpierw zobacz strukturę akcjonariatu będziesz wiedział ,że jeśli Pan Prezes będzie chciał to wypłaci dywidendę i wtedy zgarnie grubą kasę, która jest mu potrzebna na zwiększenie zaangażowania ,gdzie już było info że zgłosił się do UOKIKu aby mieć zgodę na zwiększenie koncentracji w akcjonariacie. Ja osobiście nawet nie wiedziałem że potrzeba mieć taką zgodę
    https://www.biznesradar.pl/akcjonariat/CAP
    Ta kobieta też ma akcję nie wiem czemu nie ma jej w akcjonariacie?
    A teraz poważnie
    gdyby przeznaczyli cały zysk raczej nie wierzę ale to na akcję wychodzi ok 0,67 zł a kurs wynosi 0,57 jak odciąć to kurs powyżej 1 zł musi być na dzień ustalenia dewidendy
    Mają sprawy w sadzie na ok 90 mln sa komunikaty 2 ostatnie jak to wygrają to pisze o odsetkach ustawowych wiecie jaka to kasa ?
  • Re: Dywidenda? Autor: ~Robert [95.164.0.*]
    Jak dobrze pamiętam Paulina Paszkowska ,która ma udział pośredni poprzez DNLD Holdings S.a.r.l. ,więc oni też będą za .....I już nie będze komu przegłosować ,a układ jest spłacany I to z wyprzedzeniem ,więc szykować się na dywidende ,bo jest z czego wypłacić
[x]
CAPITEA 0,00% 0,48 2026-05-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.