Cześć.
Pytanie.
Czy w obecnym położeniu spółki w ogóle zasadne jest myślenie że będzie dywidenda?
Czy nie jest raczej z góry ustalone ze wszystkie pieniądze ida na spłate układu?
Po czym sądzicie że będzie dywidenda ,GDZIE TO NAPISANE?
Zwyczajnego Walnego Zgromadzenia Capitea S.A. z dnia […] 2024 roku w sprawie podziału zysku § 1 Zwyczajne Walne Zgromadzenie Capitea S.A. z siedzibą w Warszawie („Spółka”), działając na podstawie art. 395 § 2 pkt 2) Kodeksu Spółek Handlowych oraz na podstawie § 30 ust. 1 pkt 2) Statutu Spółki, postanawia przeznaczyć zysk netto za rok obrotowy zakończony 31 grudnia 2023 r. w kwocie 68.639.094,31 (słownie: sześćdziesiąt osiem milionów sześćset trzydzieści dziewięć tysięcy dziewięćdziesiąt cztery złote trzydzieści jeden groszy) w całości na kapitał zapasowy Spółki.
Uchwała Zarządu nr 84/2024
spółki Capitea S.A. z siedzibą w Warszawie
podjęta w trybie obiegowym dnia 29 maja 2024 roku
§ 1
Zarząd Capitea S.A. („Spółka”) z siedzibą w Warszawie niniejszym przyjmuje wniosek Zarządu Spółki dotyczący podziału zysku Spółki za rok obrotowy kończący się 31 grudnia 2023 roku, wynoszącego 68.639.094,31 (słownie: sześćdziesiąt osiem milionów sześćset trzydzieści dziewięć tysięcy dziewięćdziesiąt cztery złote trzydzieści jeden groszy), w brzmieniu stanowiącym załącznik do niniejszej uchwały.
Dnia 2024-06-01 o godz. 17:36 ~AdokładniejTutaj napisał(a): > Uchwała Zarządu nr 84/2024 > > spółki Capitea S.A. z siedzibą w Warszawie > > podjęta w trybie obiegowym dnia 29 maja 2024 roku > > > > § 1 > > > > Zarząd Capitea S.A. („Spółka”) z siedzibą w Warszawie niniejszym przyjmuje wniosek Zarządu Spółki dotyczący podziału zysku Spółki za rok obrotowy kończący się 31 grudnia 2023 roku, wynoszącego 68.639.094,31 (słownie: sześćdziesiąt osiem milionów sześćset trzydzieści dziewięć tysięcy dziewięćdziesiąt cztery złote trzydzieści jeden groszy), w brzmieniu stanowiącym załącznik do niniejszej uchwały.
Dnia 2024-06-01 o godz. 19:14 ~Byku napisał(a): > Nie dziękuj ,tamto powyżej sobie znalazłeś to to też sobie znajdziesz troluu .
Nie ubliżaj mi bo grzecznie poprosiłem nie troluje Jezeli by to była prawda ze zysk idzie na dywidendę to przekracza kurs i jest zabijanie za akcjami od PN,daj ten link jak to prawda.
Masz na oficjalnych stronach giełdowych z komunikatami i projektami ustaw do walnego,więc nie udawaj że nie wiesz gdzie znaleźć ,a tymbardziej podał gościu Ci powyżej czarno na białym to już zaraz węszysz teorie spiskowe i oszustwa przecież sam tego sobie nie napisał tylko skopiował z projektów uchwał . Masz powyżej podane ,a jak nie umiesz czytać co tam zostało napisane to wracaj na Columbusa ,albo Będzin, a jeszcze zapomniałem ,że na RankProgres jeszcze zapewne siedzisz I na forum I w akcjonariacie ,bo to przecież teraz jest zarąbisty papier ,a 3 miesiące temu nie był !!!.
(...) zysk netto za rok obrotowy zakończony 31 grudnia 2023 r. w kwocie
68.639.094,31 (słownie: sześćdziesiąt osiem milionów sześćset trzydzieści dziewięć tysięcy
dziewięćdziesiąt cztery złote trzydzieści jeden groszy) w całości na kapitał zapasowy Spółki.
Ty wkleiłeś drugą możliwość w tej uchwale .Pierwsza możliwość jest taka :
Uchwała Zarządu nr 84/2024
spółki Capitea S.A. z siedzibą w Warszawie
podjęta w trybie obiegowym dnia 29 maja 2024 roku
§ 1
Zarząd Capitea S.A. („Spółka”) z siedzibą w Warszawie niniejszym przyjmuje wniosek Zarządu Spółki dotyczący podziału zysku Spółki za rok obrotowy kończący się 31 grudnia 2023 roku, wynoszącego 68.639.094,31 (słownie: sześćdziesiąt osiem milionów sześćset trzydzieści dziewięć tysięcy dziewięćdziesiąt cztery złote trzydzieści jeden groszy), w brzmieniu stanowiącym załącznik do niniejszej uchwały.
Dnia 2024-06-01 o godz. 22:04 ~AW napisał(a): > Nie rozumiem - jak to czytać? Bo to tylko na stronie ich są 2 informacje ja tez tego nie rozumiałem bo na portalach jest tylko o kapitale zapasowym to tak jak by chcieli jeszcze trzymać kurs, do tego przed walnym masz blokadę akcji ,możesz kupić ale nie sprzedać
Najpierw zobacz strukturę akcjonariatu będziesz wiedział ,że jeśli Pan Prezes będzie chciał to wypłaci dywidendę i wtedy zgarnie grubą kasę, która jest mu potrzebna na zwiększenie zaangażowania ,gdzie już było info że zgłosił się do UOKIKu aby mieć zgodę na zwiększenie koncentracji w akcjonariacie. Ja osobiście nawet nie wiedziałem że potrzeba mieć taką zgodę
https://www.biznesradar.pl/akcjonariat/CAP
Ta kobieta też ma akcję nie wiem czemu nie ma jej w akcjonariacie? A teraz poważnie gdyby przeznaczyli cały zysk raczej nie wierzę ale to na akcję wychodzi ok 0,67 zł a kurs wynosi 0,57 jak odciąć to kurs powyżej 1 zł musi być na dzień ustalenia dewidendy Mają sprawy w sadzie na ok 90 mln sa komunikaty 2 ostatnie jak to wygrają to pisze o odsetkach ustawowych wiecie jaka to kasa ?
Jak dobrze pamiętam Paulina Paszkowska ,która ma udział pośredni poprzez DNLD Holdings S.a.r.l. ,więc oni też będą za .....I już nie będze komu przegłosować ,a układ jest spłacany I to z wyprzedzeniem ,więc szykować się na dywidende ,bo jest z czego wypłacić