"Z entuzjazmem patrzymy na czerwcowe przeceny, które będą aktywowały tę gigantyczną wishlistę."
Zakładałem ze pierwsze przeceny będą max 15%, ale jeżeli wraz z dodaniem kontentu będzie obniżka 20% to wypadałoby znaleźć się w 50 GBS, to potwierdziłoby siłę tytułu w ciężkich dla gamedev czasach nie wystarczy sukces teraz musi być grubo bo inaczej kiszonka.
Odpowiedz mi na jedno pytanie, jaki jest sens robić duże przeceny, skoro w pełnej cenie gra oscyluje w top 300 mimo iż większość obecnych gier jest w obniżonej cenie? To nie pokazuje siły tego tytułu?
Dnia 2024-06-01 o godz. 10:05 ~Ifz napisał(a): > Odpowiedz mi na jedno pytanie, jaki jest sens robić duże przeceny, skoro w pełnej cenie gra oscyluje w top 300 mimo iż większość obecnych gier jest w obniżonej cenie? To nie pokazuje siły tego tytułu?
Jeżeli chcą aktywować wishlistę to chyba po 20% obniżce przychodzą powiadomienia stąd to przypuszczenie. Na pierwszy rzut oka może wydawać się to zbyt dużą obniżką, ale z drugiej strony zwiększy się baza graczy i rozpoznawalność gry. Gra jest w EA wiec ma jeszcze długi cykl rozwoju i sprzedaży, Manor Lords miało na start 20% i tytułowi to nie zaszkodziło. Moze to być dobry ruch taki boost widoczności i w momencie kiedy dodawany jest nowy kontent.
Kolejne pseudorozkminy udowadniające tylko 1 rzecz, a mianowicie, że nie masz pożytecznych zajęć i jesteś narcyzikiem.
Games operators ustala taka obniżke jaka uznają za dobrą, a twoja opinia w tym zakresie ma zerowa wartość.
Tak jak pisałem, nie zrozumiesz.
Podpowiem ci, jako akcjonariusz każdy ma prawo do pisania swoich opinii co nie jest równoznaczne z tym czy się zgadzam czy nie z polityką spółki. Twoja chora głowa nawet nie rozumie co to jest dyskusja a co dopiero zrozumienie zdania złożonego z kilkunastu wyrazów.. Złap dwa oddechy i przemyśl.
Co napiszesz jak będzie 10 czy 15%.
Wszystko, czyli tak precyzyjniej, to konkretnie co? Jakie czynniki, bo 'wszystko' to więcej niż jeden? Ja jestem amatorem i patrzę tylko na pozycję w Top na steamdb, widzę 156, nie rozumiem serio co wskazuje że w weekend top 50??
Jedyne co mi przychodzi do głowy to że obecnie trwa jakąś szersza wyprzedaż i ona się jutro kończy i IFZ te wszystkie tytuły teraz łyknie tak???
Bo jeżeli nie, to nie rozumiem. Jasne w weekend będzie dużo więcej graczy, ale dlaczego IFZ miałby byc *relatywnie* popularniejszy od innych tytułów??
Dnia 2024-06-06 o godz. 23:49 ~kuna napisał(a): > Optymistyczny scenariusz się realizuje:-) pierwsza 50 pęknie w weekend > wszystko na to wskazuje.
Trochę mnie brawura poniosła:-) do 50 małe szanse się wbić ale całą promkę spędzić w 100 ewentualnie do 150 miejsca to byłoby miło.
Dziwne ze kluczowych regionach gra jest w 100 a w Chinach gdzie była największa wishlista nie ma nas w pierwszej setce może już skopiowali i swoją wersję gonią:-)
Puzonek obstawiałem t50 i dalej obstawiam.
Tutaj nic nie możne, nie można mieć własnego zdania, nie można siebie cytować, nie można pisać pozytywnie.
Ludzie co z wami jest.
Padło konkretne pytanie, a Ty 'odpowiedziales' wklejając swego posta który na to pytanie wogole nie odpowiadał, tylko był Twoja opinia w innym temacie.
No I coś się stało, dramat, uraziłem kogoś?
Pisałem w konekście wpisu kuny o t50 w weekend. A że obstawiałem taką pozycję, dlatego wkleiłem.
Piszcie co i w jakiej formie pisać na forum aby was nie urazić :)
Ludzie to jest forym bankiera a nie SW.
Twój autocytat wklejony jako odpowiedź a nią nie będący , mógł zostac oceniony negatywnie (co jest normalna praktyka , skoro admini przewidzieli możliwość oceniania postów ) , a to czy kogoś 'urazil' to już twoje fantazje .
Dobra kończmy może do niczego to faktycznie nie prkeadzi:))