• coś tu za cicho Autor: ~adam [84.234.43.*]
    czy wszystkim umknęło:
    - premiera gry robionej na zlecenie Kepler Interactive jest całkiem blisko (może w tym roku). Carbon ma udział w przychodach, niestety nie wiadomo jak duży,
    - rozpoczęcie prac nad projektem L,
    - nowa gra w uniwersum The Wizards w technologii XR - tu może być grubo bo IP jest całkiem dochodowe, a jest to ich własne IP,
    - nowa większa gra w uniwersum The Wizards - jw. Do tej pory Wizardsy to był koń pociągowy całego studia, więc te dwa projekty mogą wynieść przychody na inny poziom
    - dodanie trybu XR do Mindset oraz dodatkowe certyfikacje gier PSVR - powinno niewielkim kosztem wydłużyć ogon sprzedażowy obecnych produkcji. Co prawda kokosów tu nie będzie, ale zawsze to dodatkowy zastrzyk przychodów, a więc i kapitalizacji
  • Re: coś tu za cicho Autor: ~John [46.112.74.*]
    Żeby się z keplerem nie skończyło jak na oml i blober
  • Re: coś tu za cicho Autor: ~Adam [84.234.43.*]
    Pan ma jakiś interes w wiecznym narzekaniu na działania spółki ? Widzę Pana posty prawie pod każdym tematem, zero motoryki, za to ciągła krytyka i posty nic nie wnoszące do dyskusji. Do tego odpowiedzi w zasadzie natychmiastowe na nowo tworzone tematy.

Oczywiście zachęcam do dyskusji, bo w końcu po to to forum jest, ale jednak miło byłoby gdyby to były posty coś wnoszące do dyskusji, a nie ciągłe trollowanie sensownych wątków.

Powyższe punkty, które zostały przedstawione przez A. Cabana naprawdę mogą wynieść przychody na inny poziom i akurat gra na zamówienie Keplera jest jednym z mniej znaczących, bo nie ma co się spodziewać hitu, raczej gry która sprzeda się w maks 50 tys egzemplarzy (chociaż pewnie mniej) a Carbon ma tylko udział w przychodach.

Za to projekt L oraz dwie gry z uniwersum the Wizards w tym jedna z użyciem XR (gdzie w sklepie meta obecnie nawet przeciętne gry XR sprzedają się bardzo dobrze, a co dopiero produkcja ze znanego IP) to jest naprawdę mocne info, które zostało tutaj całkiem przemilczane.
  • Re: coś tu za cicho Autor: ~ali___ [95.49.62.*]
    Tutaj się tylko wyśmiewa WSZELKIE poczynania spółki wiec niema jakiegokolwiek sensu rozpoczynać dyskusji. Szczególnie mam na myśli Kleksa który dość mocno podśmierduje agentem jakiejś spółdzielni (facet twierdzi że od lat niema akcji ale śledzi forum baczniej niż niejeden akcjonariusz)
    A co tu chwalić co nowa gra to klapa finansowa na GPW przechodzą już 4 lata. Czekać na podbitkę i tyle
    Pozbyłem się ich z zyskiem a koło 12 kupiłem mały pakiet bo czekam na podbitke i tyle
  • Re: coś tu za cicho Autor: ~Keks [95.215.65.*]
    Ali, wlasnie dlatego siedze, bo są tu takie typy jak ty, absolutnie, rozkosznie naiwne giełdowo, ale doszukujace sie zawsze jakichs niesamowiteych intryg i szachów 5d. Umilasz mi czas na kiblu albo w kolejce w zabce, dlatego wpadam:)

A Carbon - swietnid, ze wydadzą nową grę, utrzymają się na powierzchni, ja takze utrzymuję prognozę 15-20 zl na koniec 2024.
  • Re: coś tu za cicho Autor: ~Ajtam [89.76.169.*]
    30-35.
  • Re: coś tu za cicho Autor: ~John [46.112.80.*]
    Za wcześnie ale tak słupy zrobią 100%
  • Re: coś tu za cicho Autor: ~Keks [31.60.132.*]
    Na koniec 2024? Ok, zaklad stoi:)
  • Re: coś tu za cicho Autor: ~Ajtam [89.76.169.*]
    Twój typ 1:1,mój 10:1.lubię ryzyko i obstawiam dużą niespodziankę na koniec roku.
  • Re: coś tu za cicho Autor: ~Keks [195.228.128.*]
    Ja nie inwestuję w CRB:) A na ziomeczkach "lubiących ryzyko" zwykle dorabiają się rozsądni inwestorzy:)
  • Re: coś tu za cicho Autor: ~ali___ [37.96.42.*]
    Kleks idź już stąd
  • Re: coś tu za cicho Autor: ~Keks [195.228.128.*]
    No, chyba nic tu ciekawego na razie nie bedzie, poza mitomanią aliego. Wracam w listopadzie. Pamietajcie:15-20 na koniec roku
  • Re: coś tu za cicho Autor: ~poselfunda [31.0.60.*]
    Wrzesien 11
    Grudzień 8,5
  • Re: coś tu za cicho Autor: ~ali___ [37.96.36.*]
    Ok
  • Re: coś tu za cicho Autor: ~Kubek [89.205.141.*]
    I twoja prognoza keksik może się sprawdzić. Jeśli rynek dalej będzie brnął w korektę a Carbon będzie się ociągał w pewnych sprawach. Ale ja to mam w naturze ryzyko i skupuje już od jakiegoś czasu ten horyzont 20 pln wydaje się taki delikatnym sufitem moich zakupów
  • Re: coś tu za cicho Autor: ~Kubek [89.205.141.*]
    Adam skoro tak to ja zakupy od poniedziałku
[x]
CARBONSTU 5,08% 6,20 2025-10-13 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.