No to ten kwartał kończy na minusie. Miejmy nadzieje, że to chwilowa straty formy chociaż prezes wspominał, że ten rok będzie trudny ze względu na spadek zamówień.
spadek przychodów o 50! Strata kwartalna. Dla mnie kicha totalna. Tylko jeszcze dywidenda. Dziwne, że chcą płacić 1 zł. Powinni oszczędzać i nie wypłacać. Po co przejmowali 2 firmy skoro nie podpisują kontraktów związanych z ich dzialanością, np. budową dróg. Po to żeby budowali parkingi i drogi na ich osiadlach w Bydgoszczy? to dziwna strategia. Rozczarowali mnie, a ja mam ich akcje już z 3 lata.
Rzeczywiście, nie jest dobrze. według mnie skupili się za mocno na wykonawstwie, a za mało na strategii, bo jak określić rozdrabnianie się w jakieś loklane spółeczki deweloperskie dla których sami są wykonawcami. No to nie jest biznes.
No racja. Mają jeszcze sznasę żeby wyjść z tymi spółkami zależnymi od budowy dróg i od budownictwa ogólnego właśnie w te branże. Spółki zależne są małe to i raczej jako podwykonawcy. Kontrakty na budowę dróg są gwarantowane przez państwo a to jest potężna inwestycja na mld euro. Zatem i im coś skapnie. Ale to się stanie, jak się postarają tzn. wpadną na pomysł, że tak można. Na zaskoczenie innymi pomysłami raczej nie stawiam. Spółka kierowana od lat przez te same osoby, to i przyzwyczajenia są te same. Dyqwidenda raczej nie zrekompensuje start spowodowanych spadkiem kursu. Ja stawiam na zjazd nawet poniżej ostatniego dołka. Tylko ruszy korekta na giełdzie a to będzie lider spadków. O to nie trudno, bo nikt nie chce kupować przy tak mizernym obrocie. Pozdrawiam