Spółka AB, dystrybutor IT, miała 6,26 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w III kw. swojego roku obrotowego 2008/09 (od 1 stycznia do 31 marca) wobec 3,09 mln zł zysku rok wcześniej, podała spółka w raporcie w środę.
Zysk operacyjny na poziomie grupy wyniósł 14,07 mln zł wobec 6,71 mln
zł zysku rok wcześniej.
Skonsolidowane przychody wyniosły 740,47 mln zł wobec 649,82 mln zł rok wcześniej.
Narastająco w I-III kw. 2008/09 roku grupa miała 25,73 mln zł zysku wobec 14,36 mln zł zysku rok wcześniej przy obrotach odpowiednio 2361,72 mln zł wobec 1811,44 mln zł.
W ujęciu jednostkowym, narastająco w I-III kw. 2008/09 roku spółka miała 14,53 mln zł zysku netto wobec 5,75 mln zł zysku rok wcześniej.
widocznie za słabe te zyski dla niektorych tu inwestorow co widac po kursie:)))chcieliby 10000% ale tu zdecydowanie słabiej tylko 100% no nieee..hehe:)
Danath czy denat?? mam kumpla co wszedł za tyle (7,97) ale on nie odróżnia akcji od akacji... więc raczej bym się tym nie sugerował przy ewentualnym kupnie ;)
nie lubię jak chamstwo wchodzi w moje spółki... jak nie potrafisz inteligentnie zripostować na forum, gdzie masz nieograniczony czas do namysłu to raczej masz bardzo niskie IQ... a co do spółki to zgadzam się, że ma ogromny potencjał, dlatego długo jeszcze jej nie oddam, ale ja wchodziłem po 4,6... tymczasem wchodzenie po dużych wzrostach i obrotach tuż przed raportem, którego wyniki były zdyskontowane w kursie akcji, gdyż ów raport, zainteresowanym był doskonale znany przed publikacjom, było zagraniem charakterystycznym dla kogoś zielonego na giełdzie, czego dowód masz dzisiaj. Ale oczywiście jeśli nie spanikowałeś jak pewnie wielu zrobiło, to w niedługim czasie wyjdziesz na duży plus.
przyczepiles sie mojego nicka ja przyczepilem sie Twojego ;-) wiec odpusc sobie teksty z "niskim Iq" bla bla ...nie spanikowalem, wchodze gdy spółka rośnie a nie spada..wszedłem po KGHM za 49 a z jutrzenki ostatnio wyszedlem po 3,05. teraz ide za ciosem i wiem ze znowu wyjde na swoje :-) pozdrawiam i wyluzuj
OK, temat wyjaśniony i zamknięty, pokój inwestorze ;) jestem pewien, że zarobisz, ale następnym razem nie wchodź tuż przed raportem, jeśli wyniki są znane wcześniej, bo wielu kupiło przed publikacją żeby sprzedać fakty