Witam zakupiłem dziś pakiecik akcji, czego mogę się spodziewać w obliczu toczących się spraw o złodziejstwo większościowego. Proszę nie cukrować, tylko konkrety. Np gdyby cofnęli emisję to co z moimi akcjami? Jestem z wami, pzdr.
Sprawy sa w toku. Gdyby udało sie cofnac emisję to ceny wrocą do okolic z przed wojny. Zyski kernela sa krociowe. Zagrozenia to glownie wojna i klepniecie emisji przez sady. Wtedy nastepuje squezze out i wycena bieglego. Ktory raczej nie podpisze sie pod obecna cena majac na uwadze raporty kernela. A jezeli kernel bedzie sciagniety z gieldy po obecnej cenie to podejrzewam ze zrobi sie jeszcze wieksza afera i bedzie to juz podchodzilo pod prokuraturę
Czy dobrze rozumiem:
Następuje squezze out to moje akcje są blokowane i w pewnym określonym czasie otrzymam zwrot na rachunek maklerski po cenie z ostatniego dnia notowania czy wezwania? Pyt 2. Czy akcje które zakupiłem to są te z nowej emisji? Przepraszam że od razu strzelam pytaniami, w ten sposób chciałbym też zachęcić podobnych do mnie inwestorów, a brakuje czasu by dokładnie przeanalizować sytuację.
Jak bedzie squezze out to nastepuje wykup przymusowy i juz praktycznie akcje nie sa twoje. Biegly wycenia i kasa przelewana jest na twoje konto maklerskie i juz nic wtedy nie robisz. Pytania tylko sa o wycenę. Ale kazdy widzi jakie raporty są. I cena obecna jest tylko ulamkiem godziwej ceny
Akcji z nowej emisji nie można kupić, nie są w obrocie giełdowym (nie są dopuszczone do obrotu. łatwo też będzie wycofać je po decyzji sądu w Luksemburgu (13 czerwca 2024r.r)
Tutaj arkusz jest tak pusty ze moze byc 30 pln w kazdej chwili i rownie dobrze moze zjechac do 5 pln. Do wiekszej ilosci albo beda wezwania albo wykup przymusowy. A cena wezwania moze sie duzo roznic od wykupu przymusowego. Jestem tego zdania ze najlepiej tutaj wyjda ci ktorzy przetrzymaja papier do samego konca czyli wykupu przymusowego