• Nowa emisja Autor: ~Pytek [37.225.59.*]
    User UHU zainspirował mnie do założenia niniejszego wątku/ ruch typu kij w mrowisko.
    @UHU sugerował tzw emisję ratunkowa circa 9mln szt spekulując przy tym o cenie emisyjnej circa 10pln. Ignorował przy tym fakt porządku obrad na wza 13.06 z propozycją emisji circa 3,3mln szt. plus emisja motywacyjna circa 0,4mln.
    W związku z tym iż @UHU do tej pory zatkało rzucam temat pod rozwagę. Ogromnie ciekaw jestem komentarzy. Zachęcam do zabrania głosu
  • Re: Nowa emisja Autor: ~Mike [94.254.152.*]
    Kolejne rozwadnianie i coraz mniejsza premia dla akcjonariuszy od IPO. Zapewne dojdzie do komercjalizacji i zarobku tylko ile z tego będą mieć osoby będące od początku spółki, biorąc pod uwagę czas inwestycji i inflację.

Ktoś gra dodatkowo na zbicie kursu, śmiesznie by było jakby udało się po San Diego klepnąć umowę i do emisji by nie doszło dodatkowo i fundusze zostały by bez akcji lub z ich małą ilością.

Stopy procentowe na świecie dodatkowo nie pomagają. Bardzo trudny papier do utrzymania i klasycznej ulicy tu moim zdaniem nie ma już po takich spadkach. Premia za sukces z obecnych poziomów będzie bardzo duża .
  • Re: Mike Autor: ~Pytek [37.225.59.*]
    Mike, proszę zwrócić uwagę na cele emisji oraz same parametry tj kapitał docelowy z horyzont 3letnim oraz quasi prawo poboru.
    UHU sugerował, że są pod ścianą. No to jak jest? Mają nóż na gardle i emisja o tych parametrach?
  • Re: Mike Autor: ~Mike [94.254.152.*]
    Pieniędzy mają na ponad rok komfortowej pracy z przyznanymi grantami licząc. Zabezpieczają się na wypadek szybkiej potrzeby emisji by mieć już klepnięte wszystko. Mają przynajmniej 3 projekty które mogą komercjalizować już plus przynajmniej jeden w niedalekiej przyszłości.

Ja osobiście 2 razy się na nich sparzyłem i czekam bez akcji na prawdopodobne mocne dobranie z ciasnym SL.

Na polskim rynku ewidentnie na biotechu widać brak kapitału, leci wszystko od SCP, po BCX, SDS, RYVu ,CLN . Brakuje jak w USA wyspecjalizowanych funduszy, a ulica ma za małe środki by napędzać wzrosty bez umów.

Ja zadam Tobie pytanie jaki kurs będzie Ciebie satysfakcjonował na koniec 2025 lub wcześniej jak zrobią duża komercjalizację?
  • Re: Mike Autor: ~Pytek [37.225.59.*]
    Kurs kupna czy sprzedaży?
    Proponuję zmodyfikować pytanie lub odpowiem w odniesieniu do kapitalizacji spółki. Oczekuję mc na poziomie 1 mld . Może nawet USD
  • Re: Mike Autor: ~Mike [94.254.152.*]
    Kurs po jakich notowane będą wtedy akcje, choć odpowiedź o kapitalizacji jest wystarczająca. Niestety liczba akcji będzie na nią miała wpływ tak jak i kwota samej umowy, upfront i kamienie milowe.

Ja upatruje tu przebicia ATH po dużej umowie, nawet w przypadku emisji akcji i zwiększenia FF.

Ja czekam bo widzę szansę na mocne zejście , ewentualnie ustawienie batona do blokady kursu. Arkusz pokazuje jasno nie ma na tych poziomach dużo akcji do zebrania .
  • Re: Nowa emisja Autor: ~uhu [31.61.161.*]
    Pytek to że najbliższa emisja jest 3 mln+ to nie znaczy że nie będzie następnej. W ostatnim raporcie jasno napisali że potrzebują dodatkowo 90 mln na lata 2024-2025. Odpowiedz mi na pytanie skąd wezmą tę kasę jeśli partneringu nie ma? Chyba wszyscy rozumiemy, że dotacje raczej odpadają przynajmniej do kolejnych wyborów.
  • Re: Nowa emisja Autor: ~Pytek [37.225.59.*]
    Uhu, staram się oceniać fakty a nie hipotezy. Wyjaśniam dodatkowo, iz w moim interesie jest byś nadal miał negatywne nastawienie do spółki, epatował tym nastawieniem publicznie lub sprzedał najlepiej pkc. Ponadto twierdzenie, iż wiesz co jest za zamkniętymi drzwiami jest bardzo nonszalanckie, delikatnie mówiąc. To ad partneringu. A w kwestii dotacji spółka już ma doświadczenie, które przeczy Twoim założeniom. Pewnie tego również nie wiesz, podobnie jak zaskokiem było ta rzekomo ratunkowa emisja, jak i kompletny brak zrozumienia sektora w który wkłada się pieniądze. Zarzuty jakie formułujesz wobec zarządu (zarówno Ty jak i np Gatsby) można przypisać praktycznie każdej spółce z tego sektora na świecie. W skrócie typowe zdarzenia dla sektora i tyle. Sprzedaj i nie męcz się lub dezawuuj spółkę dalej. Mam nadzieję, że docenizz szczerość intencji
    . Pozdrawiam
  • Re: Nowa emisja Autor: ~uhu [31.61.161.*]
    Nie rozumiem dlaczego cały czas coś piszesz o mnie, to jest forum o spółce, więc skoncentruj się na niej, deprecjonowanie opinii innych forumowiczów nic tu nie wnosi.
  • Re: Nowa emisja Autor: ~Corra [95.160.70.*]
    Ciekawy ten artykuł w Parkiecie ?
  • Re: Nowa emisja Autor: ~Cezar [5.173.22.*]
    Podsyłam link do artykułu, poczekajmy spokojnie a sprawy się poukładają tak jak każdy sobie tego życzy
    https://www.parkiet.com/parkiet-plus/art40514611-molecure-otwarte-okna-transakcji-w-obu-projektach
  • Re: Nowa emisja Autor: ~biotech [188.146.116.*]
    Potencjalne okno transakcyjne w ciągu kilkunastu miesięcy?
    Ludzie, przecież kilkanaście miesięcy to jest 2026 rok.
  • Re: Nowa emisja Autor: ~lucca [89.64.77.*]
    Uhu. Piszesz jak nawiedzony. Przeinaczasz, manipulujesz.
  • Re: Nowa emisja Autor: ~Wielki_Gatsby [46.113.0.*]
    Spojrz lepiej na pana sz. jak manipuluje oknami transakcyjnymi :-)
  • Re: Nowa emisja Autor: ~biotech [188.146.116.*]
    W wersji angielskiej na tt spółka podaje „kilka miesięcy”.
    W wersji polskiej w parkiecie piszą „kilkanaście miesięcy”.
    Poza tym komunikowanie się z akcjonariuszami przez artykuł za paywallem jest mało przemyślanym marketmakingiem.
    Co raz lepiej im ta komunikacja wychodzi…
  • Re: Nowa emisja Autor: ~lucca [89.64.77.*]
    Artykuł Ameryki nie odkrywa. Chcą przebić się do swiadomosci nowych inwestorów.
  • Re: Nowa emisja Autor: ~biotech [37.30.12.*]
    Inwestorów spółka biotechnologiczna szuka wśród wyspecjalizowanych funduszy, raczej zagranicznych.
    Do tego celu służą odpowiednie kanały komunikacji a nie artykuł po polsku za paywallem :)
    Zwyczajnie informują rynek na bieżąco.
[x]
MOLECURE -0,18% 5,49 2026-07-01 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.