• Swissmed a EMCINSMED Autor: ~engelbert [85.2.146.*]
    Kupujecie taki szajs, a porównajcie to z wynikami finansowymi i wskażnikami EMC Instytut Medyczny...
  • Re: Swissmed a EMCINSMED Autor: ~raf [*]
    cwoku na giełdzie kupuje sie przyszłość a ta dla swissmeda jest coraz lpasza bo gorzej juz było -wyniki sa wreszcie dodatnie co sugeruje to co pisałem powyzej
  • Re: Swissmed a EMCINSMED Autor: ~engelbert [85.2.137.*]
    Twój brak elementarnej kultury wskazuje, że nie ma się co Twoimi opiniami przejmować (wyzwiska świadczą o braku jakich merytorycznych argumentów). A o tym kto kupuje lepszą przyszłość, najlepiej świadczy porównanie dzisiejszych wzrostów obu spółek.

Mimo wszystko serdecznie pozdrawiam
    brakiem kultury najpierw ty sie popisałes -piszac ze kupujemy szajs -naszczescie jak narazie sie mylisz
    Jest jednak pewna różnica między odnoszeniem się do przedmiotu będącego przedmiotem transakcji, a odnoszeniem się do osoby dokonującej transakcji.

Jeden kwartał zysku na Swissmedie jeszcze niewiele znaczy - zobaczymy, jak będzie dalej. Tymczasem wyniki EMC wskazują, że jest to spółka świetnie zarządzana - systematycznie zwiekszająca przychody i zyski po kilkadziesiąt procent. Po uwzględnieniu wyników za I kwartał - C/Z wynosi przy obecnym kursie ok. 18, a C/Wk ok. 2. Aktywa rosną wraz z inwestycjami w niebywałym tempie. Jak to się ma do Swissmedu - nijak! Swissmed jest źle zarządzany i dlatego od wielu kwartałów nie mógł wyjść na plus. W zasadzie ta spółka - w porównaniu z EMC - w ogóle się nie rozwija.
    a co bys zrobił gdybys np był na 80% pewny ze jeden z indyjskich funduszy chce zainwestowac do kilkudziesieciu mln dolarów w dana spółke ...
    Tak jasne... ;) Widzę, że masz poczucie humoru...
    Arabowie znaleźli okazje Zaktualizowany!

KSA
    28.04.2009 06:48
    Zaktualizowany 28.04.2009 11:30

Abu Dhabi Investment House ma na celowniku dwie polskie spółki. Na ich udziały może wydać kilkadziesiąt milionów dolarów.
    Kilka miesięcy temu w Polsce gościli przedstawiciele funduszu Abu Dhabi Investment House. Byli zainteresowani inwestowaniem w nieruchomości, głównie komercyjne. Rozważali nawet inwestycje w giełdowe spółki z tego sektora. Kryzys światowy skłonił ich jednak do rewizji planów. Fundusz wziął na celownik inne branże. I negocjuje.

— Podpisał listy o zachowaniu poufności z dwiema firmami — mówi Robert Dziubłowski, prezes firmy Top Consulting, która pomaga funduszowi w aranżowaniu inwestycji w Polsce.

Jedna firma jest z branży handlowej, druga z medycznej. Wygląda to na dobry wybór — analitycy wskazywali te dwa segmenty jako inwestycyjne pewniaki, nawet w czasach kryzysu.

Abu Dhabi Investment House nie precyzował, ile pieniędzy może wydać w Polsce. Robert Dziubłowski uchyla jednak rąbka tajemnicy.

— To będą kwoty około kilkudziesięciu milionów dolarów w przypadku każdej spółki — informuje prezes Top Consulting.

Decyzji, czy i w którą spółkę zainwestuje Abu Dhabi Investment House, należy się spodziewać w ciągu kilku tygodni. Pierwotnie fundusz miał wydać pierwsze pieniądze jeszcze w ubiegłym roku, ale sprawy się przedłużyły m.in. ze względów proceduralnych.

Współpraca między Top Consulting a funduszem z Bliskiego Wschodu rozpoczęła się w ubiegłym roku. Firmy współpracowały przy poszukiwaniu celów inwestycyjnych w Wietnamie.

POCZYTAJ SOBIE WYWIAD Z PREZESEM Z ROKU 2007-2008 BYŁ NA STRONIE SWISSMEDU O TYM ZE PROWADZI ZAAWANSOWANE ROZMOWY Z KILKOMA FUNDUSZAMI Z W TYM Z ZAGRANICY - JEST DUZA SZANSA ZE TO WŁASNIE SWISSMED BEDZIE TA SPÓLKA
  • Re: Swissmed a EMCINSMED Autor: ~engelbert [85.2.193.*]
    Zawsze jestem sceptyczny, co do takich wiadomości, bo 90% z nich jest wyssane z palca. Jeśli byłaby to prawda, to na speklacyjnym wzroście na pewno zarobisz. Ja mimo wszystko zostaję przy EMC, bo to po prostu pewna spółka. Inwestuję długoterminowo, a długoterminowo, to nawet zainwestowanie w spółkę wielu milionów może niewiele pomóc.

Pozdrawiam
  • Re: Swissmed a EMCINSMED Autor: ~RAF [*]
    CZESC- JEDNAK TO JAK NARAZIE JA MAM RACJE
  • Re: Swissmed a EMCINSMED Autor: ~engelbert [213.158.199.*]
    Witam,

Dawno tu nie zaglądałem. Widzę, że raport za pierwsze półrocze Swissmedu jakiś zysk pokazał, ale wcale nie jestem przekonany czy masz rację. Ostatnio EMC mocno wzrósł, obroty jak na tę spółkę są ogromne i analizując to co się dzieje myślę, że jeszcze w najbliższych dniach mocno wzrośnie. W poniedziałek oni opublikują raport i z wypowiedzi prezesa wynika, że powinno być bardzo dobrze. Ostatnio opublikowano nawet dwa artykuły na temat EMC - jeden w PB a drugi w Parkiecie (linki można znaleźć na forum EMC). PB uważa, że to spółka bardzo niedowartościowana - i ja się z nimi zupełnie zgadzam.

Wpadnę tu za jakiś czas i coś mi się wydaje, że wtedy moje już wypłynie na wierzch.

Pozdrawiam
  • Re: Swissmed a EMCINSMED Autor: ~krokodyl [91.189.138.*]
    A JEDNAK !!!!!!!!!!!!!

Swissmed miał 0,76 mln zł zysku netto w I poł. 2009 r., wobec straty przed rokiem

Warszawa, 28.08.2009 (ISB) - Spółka Swissmed miała 0,76 mln zł skonsolidowanego zysku netto przypisanego akcjonariuszom jednostki dominującej w I poł. 2009 roku wobec 1,70 mln zł straty rok wcześniej, podała spółka w raporcie w piątek.

Zysk operacyjny na poziomie grupy wyniósł 2,07 mln zł wobec 0,26 mln zł straty rok wcześniej.

Skonsolidowane przychody wyniosły 22,98 mln zł wobec 14,57 mln zł rok wcześniej.

W ujęciu jednostkowym, w I poł. 2009 roku spółka miała 0,52 mln zł zysku netto wobec 1,32 mln zł straty rok wcześniej.

• Re: Swissmed a EMCINSMED Autor: ~BURAK [89.228.19.*]
    Dobre papiery zobaczcie jak poszly w USA czy Europie. Przyszlosc!!!
  • Re: Swissmed a EMCINSMED Autor: ~Jan [83.23.225.*]
    Obadamy !
  • Re: Swissmed a EMCINSMED Autor: ~dockfit [85.134.147.*]
    fdddddddddddddd
  • Re: Swissmed a EMCINSMED Autor: ~engelbert [77.112.214.*]
    Nie chciałbym się wymądrzać, ale mam nieodparte wrażenie, że miałem rację :))))))
    nie przesadzaj - patrz na trend a nie chwilowe korekty - i policz ile urósł emcinsmed a swissmed od tego czasu a jesli ktos potrafi to na korektach mozna sie dodatkowo obłowic
    chyba jednak swissmed
[x]
SWISSMED 0,00% 10,90 2022-06-13 15:20:20
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.