zazwyczaj w branży tak wymagającej jest taka sinusoida biznesowa i po okresach słabszych można oczekiwać dobrych, a z czasem bardzo dobrych więc przyjmuję kolejne kwartały na plusach a to co mogliśmy przeczytać w raporcie rocznym i kwartalnym to już dane historyczne powinniśmy już zaobserwować optymalizację kosztową - spadła presja płacowa i kierunek zaczął być odwrotny np tzw freelanserzy zaakceptowali propozycję wynagrodzeń aż o 20 % niższych, mamy rynek pracodawcy, eldorado w informatyce na razie się skończyło a jeśli wyraźna poprawa wyników to zapewne i samych notowań na pewno zyski z buddy oraz częściowo z cyber musicalu ( zlecenie dla japońskiego producenta, pli jest producentem wykonawczym) powinny być już widoczne w wynikach za 2 kw 2024
U mnie także to był kolejny dzień zakupów i dziś wpadło jak na mnie sporo akcji. Do tej pory dłubałem po 20-30 akcji a dziś fiu fiu. Ta podaż z prawej będzie rozebrana, ten gość co tu pisał o 10zl do końca roku to jakiś marzyciel. Jestem na pokładzie coraz większym portfelem bo chyba mamy dołek.
Namówiłeś mnie, wziąłem za 19,8 pakiecik, niech będzie. Już dziś pli się nie wyrabia z robotą. Obcięli koszty, kurs na dnie. Kwestia czasu na ath bo konkurencja sie wysypała.