Na co liczycie ?
Na skup ?
Na dobre wyniki ?
Na spekulację ? - nie ma takiego czegoś jak spekulacja !!!!! nie tutaj !!!!!
Ja na waszym miejscu oddawał bym tym po lewej, póki tam stoją. Ale oczywiście to ja bym tak zrobił.
Słuchajcie, po co trzymać !!!
Nie ma powodów !!!
Eurofaktor nawet jak skupi akcji za 9 mln. to co on tam kupi 0,5 mln. akcji w czerwcu i lipcu :/
LUDZISKA, WRÓCICIE TU ZA MIESIĄC EWENTUALNIE DWA !!!
A teraz nie ma sensu trzymać !!!! i idźcie gdzieś gdzie zyski będziecie mieli !!!
tak tylko rzuciłem okiem na notowani i widzę, że się zebrało parę tysięcy po lewej.
Mają szansę wyjść umoczeni !!!!
A tak poza tym to jako spółka roku to akcję musiały by się sprzedawać powyżej 100 zł
I co z tego, że kilka zleceń jest w okolicach 150 zł !!!! NIGDY TAM NIE DOJDZIE A SPADNIE !!!!!!!!!!!
SPRZEDAWAĆ WAM RADZĘ< TO DOBRA RADA :-)
Ja p...., co za leszcze. Tak ksieguja, koszt w danym roku jako strate, a przychod z tego w kolejnym jako "zysk". Rozumiem ze jak firma kupi wierzytelnosc i zaksieguje to jako strate 30 baniek, to od razu sprzedacie EFK po 4 zl??? Nikt nie wyda takiej sumy nie bedac pewnym przychodu pozwalajacego wyjsc przynajmniej na zero lub mala strate. Spolka nawet w hosssie chodzila po niewiele wiecej niz teraz a wk przez lata to raczej spada.
Po co się tak gorączkujesz???
Daj spokój jak nie masz tych akcji!!!
A jak chcesz kupić to nie wypisuj głupot tylko bierz z prawej bo sięnie załapiesz i będziesz brał powyżej 10 PLN!!!!!!!!!!!!!
I proszęnie radź już nikomu!!!
Nikt Tu nie daje rad, na których nie mógłby zarobić!!!!!
xxx z Polmetalem nie bedziesz tak szybko. wiesz o tym. następne będzie 8 baniek od Silesii i syndyka i to bedzie szybciej niz za pol roku, bo Silesia ma placic odsetki od kwoty 5.7 miliona od momenty spełnienia się warunków zawieszających. te spełniły sie 7 maja. przez pół roku odsetek wyszłoby prawie 400 tysięcy. jak maja kasę oddadzą ją dosyć szybko
52 mln wartość księgowa +
16 mln dostali od scf(to dopiero połowa) +
14,5 mln następna część od scf do 04.2010 +
30 mln pozyskanie kasy z obligacji zapowiedziane przez prezesa w TVN CNBC =
-----
112,5 mln
112,5 mln zł : 4960946 akcji = 22,67 zł tyle powinny być warte akcje do 04.2010 r.
nie policzyłem kasy jaka jest od Polmetalu i
innych podobnych spraw.
A ~men nagania na sprzedaz coś mu się pokręciło. Chyba gościa pogieło.
niezupełnie się z Tobą Radek zgadzam -
może być tak, że wniosek o upadłość jest formą nacisku na Polmetal o przyspieszenie spłaty. W raporcie rzucił mi się w oczy tekst: "spółka ZMUSZONA była do złożenia wniosku o nakaz zapłaty " żeby się wierzytelność nie przeterminowała. Zmuszona? Z jakby nie musiała - to by wcale nie chciała?
Poza tym - Warzęcha już raz podpisał umowę kupna długów Polmetalu (jako avalon). Teraz doradza przy odzyskiwaniu długów (jako vist). Powtórka z rozrywki? Tym razem skutecznie?
Sądzę że nikt nie przewidział takiego obrotu sprawy z GFR (gdzie rozmowy pewnie były 100 razy trudniejsze), czyli istnieje też pewne prawdopodobieństwo (wcale nie małe), że polmetal też rozwiąże się jedną umową, jednym porozumieniem.
Wniosek o upadłość jest na 100% forma nacisku. Co do Vista i Avalonu to według mnie zabieg z Avalonem z grudnia 2007 był zasłoną dymną. Wiadomo było od początku, że nie zrealizuja tej umowy. Z Vistem jest inna bajka, bo jednak sporo im za to zapłacą. Być może Vist weźmie część długów bądź wszystkie od EFRa, które wiszą na Polmetalu.
Jest jeszcze kwestia Stabilo. Jeżeli EFR dogadał się z Silesią i z Fiszerem w sprawie TB to i musieli coś rozmawiać na temat Stabilo. Myślę, że jakieś info może się pojawić na dniach i w tej kwestii.
Lista wierzycieli i wierzytelności do masy upadłościowej Stabilo została zamknięta bodajże 13 czy 14 maja. Może znowu opóźnią publikację takiego infa ze względu na dobro spółki.
Zobaczymy. Wydaje mi się, że jednak sprawa Polmetalu będzie rozwiązana później, ale oczywiście mogę się mylić
tylko ,ze wartośc księgowa akcji to 10,5 PLN ja czekam a ,że wywalaja to ich sprawa jak bedzie po 14 15 to beda sie zabijac ,zeby kupic a to juz niedługo do 16 czerwaca.