• Przejęcia Autor: ~Takzeten [79.189.200.*]
    Nie wiem czy się śmiać czy płakać z wypowiedzi prezesa "przyglądamy się 10 spółkom, ale czy będą zainteresowane nie wiemy " no k.... żart?
  • Re: Przejęcia Autor: ~Inwestor [104.28.64.*]
    Piękny maruś ekspert od mowy trawy w wywiadach i YouTube. Z biznesem trochę inaczej. Spiesz się maruś spiesz bo dużymi krokami nadchodzi holenderska bestia która ma podobne plany. Też będzie konsolidować rynek w Niemczech i Polsce.
  • Re: Przejęcia Autor: ~Takzeten [79.189.200.*]
    Możesz coś więcej napisać o tych Holendrach?
    Sereni Polska skutecznie rozszerzyła swoją działalność na rynki międzynarodowe, zdobywając pozycję lidera w Belgii i obecnie intensywnie rozwijając swoją obecność w Polsce i Niemczech. Firma zarządza ponad 85 domami pogrzebowymi, które rocznie obsługują prawie 20 000 pogrzebów i 8 000 kremacji, co świadczy o jej skuteczności i zaangażowaniu w dążeniu do doskonałości. W Polsce Sereni nabyło już trzy domy pogrzebowe i kontynuuje ekspansję na tym wymagającym rynku. Pomyliłem chyba Holandię z Belgią sorry, ale rdzeń komentarza zostaje ten sam
    O sereni to już było wiadomo w roku ubiegłym, niby piszą o przejęciach, ale konkretów nie podają, nie widzę informacji jakoe firmy przejęli...
    To tak jak z klepsydrą :) wiecznie na łowach
    Klepsydra jednak zakomunikowała co przejęła, a co sądzisz o wynikach? Moim zdaniem nie jest źle
    Żałuję że za szybko wywaliłem papier który miałem z średnią zakupu koło 6 jeszcze jak był ticker merita. Pociąg trochę odjechał a teraz mam wrażenie, że mocno spuchli nie do końca współmiernej do wyników. Dla mnie taka kapitalizacja przy takim zysku to dużu i póki co odbijam. Martwią też wysokie koszty.
  • Re: Przejęcia Autor: ~Takzeten [37.47.243.*]
    Ja z malutkiej części wyskoczyłem przy 13 resztę 90% trzymam, myślę że za trzy lata spokojnie będzie 17-19, no chyba, że nie przejmą nikogo, bo coś słabo to wyglada, pół roku za nami, a tu nawet informacji o jakiś rozmowach... a miały być przynajmniej dwa przejęcia! Co do kosztów, faktycznie, mogliby sie wypowiedzieć co daje taka sumę ? Czy jakies remonty czy jednak są uzależnieni od podwykonawców?
[x]
KLEPSYDRA -3,46% 7,82 2025-11-13 16:37:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.