• KEMOT nie wiem ile masz lat ale akcjonariusze elektrimu to starzy Autor: ~zenek [46.112.68.*]
    schorowani ludzie którzy mają 65+ i akcje trzymają po 20+ lat
    stara gwardia jak to piszecie, mało kto ma siłę i zdrowie walczyć z solorzem
    a my wiemy kto to jest i w co się wpakowaliśmy
    nikt go w polsce nie tknie bo jego firmy zatrudniają kilkadziesiąt tysięcy ludzi
    a dla polityków którzy mu sprzyjają czekają posady w radach nadzorczych jego spółek
    jak dla sobolewskiego w pak
    ja nie wierzę że z nim można wygrać
    trzeba iść na ugodę
    krzycząc 800 nie dostaniemy nigdy nic
    a ja chciałbym skorzystać z tych pieniędzy przed śmiercią i dzieciom pomóc
    czasu mam coraz mniej
  • Re: KEMOT nie wiem ile masz lat ale akcjonariusze elektrimu to starzy Autor: ~KEMOT [89.64.17.*]
    MOŻE JEDNAK ZNAJDĄ SIĘ LUDZIE KTÓRZY W TO NIE UWIERZĄ .......I UZNAJĄ ŻE "NIEMOŻLIWE " ....JEST JEDNAK .... TAK NAPRAWDĘ ..... MOŻLIWE !!!!!!

.... KIEDYŚ TEŻ NIE WIERZONO ŻE KOMUNA KIEDYKOLWIEK UPADNIE .... A JEDNAK UPADŁA !!!!!

UWIERZMY W SENS CZĘSTYCH I UPORCZYWYCH MANIFESTACJI .....

.....TO JEDYNA RZECZ NA KTÓRĄ ZŁODZIEJ Z ELEKTRIMU NIE MA WPŁYWU !!!!! I KTÓREJ NAPRAWDĘ SIĘ OBAWIA .
  • Re: KEMOT nie wiem ile masz lat ale akcjonariusze elektrimu to starzy Autor: ~zenek [46.112.68.*]
    gdyby zugmunt obawiał się naszej garstki akcjonariuszy to robiłby zaproszenia
    przez podmioty trzecie po 28-35-44-60.... i tak wykupiłby resztówki
    ale jest dogadany z władzą i płaci grube odsetki od kredytów ale mitycznych miliardów elka nie ujawnia
    wbrew temu co tu wypisujecie on się nie śpieszy i nikogo się nie boi
    nie widać desperackich ruchów
    ma czas i spadkobierców
  • Re: KEMOT nie wiem ile masz lat ale akcjonariusze elektrimu to starzy Autor: ~zenek [46.112.68.*]
    dodam jeszce że po tylu latach nikt nie wie co to elektrim i że kilka tysięcy ludzi zostało oszukanych na setki milionóów
    nie porównuj tego do obalenia komuny
    tylko odpowiedz który polityk czy gruby ''bizmesmen'' poniósł w ostatnich 30stu latach odpowiedzialność karną
    a wałki były na dużo grubsze pieniądze
    pamiętaj że zyga maczał palce w aferze fozz
    skąd miał na polsat?
  • Re: KEMOT nie wiem ile masz lat ale akcjonariusze elektrimu to starzy Autor: ~KEMOT [89.64.17.*]
    NA FORUM POJAWIA SIĘ CORAZ WIĘCEJ LUDZI

....KTÓRZY ZA WSZELKĄ CENĘ STARAJĄ SIĘ UDOWODNIĆ..... WSZYSTKIM ŻE DEMONSTRACJE NIE MAJĄ ŻADNEGO SENSU

... I NAJLEPIEJ PRZYJĄĆ Z POKORĄ NĘDZNĄ JAŁMUŻNĘ ZŁODZIEJA Z ELEKTRIMU

..... DZIWNE I ZASTANAWIAJĄCE
  • Re: KEMOT nie wiem ile masz lat ale akcjonariusze elektrimu to starzy Autor: ~Knf [37.47.118.*]
    Ma coraz mniej czasu .... spójrz na Niego
  • Re: KEMOT nie wiem ile masz lat ale akcjonariusze elektrimu to starzy Autor: ~mieciu [79.188.86.*]
    solo ma 68 lat cos slabo wyglada tusk tez ma 68 duzo lepiej
    Zygmunt Solorz-Żak, właściciel Polsatu i jeden z najbogatszych Polaków, na imprezie Polsat Hit Festiwal 2024 pojawił się z partnerką. Za kulisami fotoreporterzy zrobili parze kilka zdjęć.
    https://plejada.pl/newsy/polsat-hit-festiwal-2024-zygmunt-solorz-z-partnerka-zdjecia/lhsb099
  • Re: KEMOT nie wiem ile masz lat ale akcjonariusze elektrimu to starzy Autor: ~mieciu [79.188.86.*]
    NOWY PORZĄDEK ŚWIATA
    https://www.bitchute.com/video/ikRlhs8LnpUc/
  • Re: KEMOT nie wiem ile masz lat ale akcjonariusze elektrimu to starzy Autor: ~mietek [79.188.86.*]
    sami sie wykoncza wlasna bronia
    https://www.bitchute.com/video/KOCJbCWlhOxA/
  • Re: KEMOT nie wiem ile masz lat ale akcjonariusze elektrimu to starzy Autor: ~wygramy [78.133.160.*]
    Ministerstwo Obrony Ukrainy podało, że Rosja przygotowała 300 tys. żołnierzy do ofensywy z okolic miasta Kursk i Bryansk, czyli północna granica Ukrainy z Rosją. W opinii ukraińskiego MONu, Rosja szykuje się na atak w kierunku Kijowa.
    * Info z Moskwy, Rosja nie uznaje Volodymyra Żeleńskiego za prawomocnego prezydenta Ukrainy, ewentualne rozmowy pokojowe Rosja będzie prowadzić z marszałkiem parlamentu w Kijowie Ruslanem Stefanchukiem.
    * Szwecja jako pierwszy kraj oficjalnie zezwoliła na użycie swojej broni przeciwko Rosji. Teraz czekamy na konkretne przykłady użycia tej broni.
    * Dość duży atak rakietowy na wojska NATO koło miasta Sambor przy granicy z Polską, media podają, że jest około 300 ofiar śmiertelnych, głównie Polacy i Francuzi (RiP).
    * Prezydent Francji Emmanuel Macron powiedział, że nadszedł czas na atak na cele w Rosji, jest to pozwolenie dla wojsk francuskich, a także dla sprzętu francuskiego do użycia przeciwko Rosji.
    * Kolejna stacja radarowa na południu Rosji została zaatakowana dronami przez Ukrainę. Radary te są przeznaczone do wykrywania rakiet balistycznych i za bardzo nie mają nic wspólnego z obecną wojną na Ukrainie. Mogą być jednak potrzebne Rosji na wypadek 3 wś.
    * Vladimir Putin ostrzegła, że te wszystkie nawoływania do ataków na Rosję doprowadza do bezpośredniej wojny Rosji z Europą; cytuję; "Europa to małe terytorium i gęsto zaludnione". Jest to uznane jako bezpośrednia groźba w kierunku polityków EU i NATO.
    * Parlament w Tbilisi zatwierdził nowe prawo o finansowaniu mediów w Gruzji, brawo dla Gruzinów!
    * Sprawa Trumpa w NYC została oddana jurorom do rozpatrzenia. Reżim do celów propagandowych ściągnął po aktora Roberta DeNiro, który się ośmieszył, zwyzywał przed sądem zwolenników MAGA, używając słowa F.... po prostu ambaras! co za klaun! Decyzji jurorów należy spodziewać się w miarę szybko, może nawet dzisiaj.

• Re: KEMOT nie wiem ile masz lat ale akcjonariusze elektrimu to starzy Autor: ~wygramy [78.133.160.*]
    USA dalej zamierza wysyłać uzbrojenia i bomby do dalszego mordowania ludności cywilnej w Strefie Gazy. Port, czy tymczasowe molo ($350 mil USD) zbudowane przez USArmy w Gazie, w celu 'pomagania' ludności cywilnej, zostało zatopione, znikło, wygląda, że fala była zbyt wysoka i $350 mil utopiło się samo.
    * Amerykański najnowszy myśliwiec F-35 rozbił się w stanie New Mexico przy granicy z Meksykiem, koszt takiej maszyny to prawie $100 mil USD. Cały projekt F35 kosztuje już $2 tryliony.
    Wystarczy powiedzieć ''NIE!!!'' . Zamiast kłócić się , krytykować , możemy COŚ zrobić RAZEM!!! Od samego początku , władze robią wszystko by Nas podzielić , zatomizować , od wieków znaną maksymą '' Dziel i Rządż !!!'' Czy to takie trudne jest by się zjednoczyć i RAZEM przystąpić do działania ??? Niech każdy się zastanowi, czy za jakiś czas nie odezwie się do niego sumienie, tylko że wtedy może być juz za pózno !!! Co zrobicie ,kiedy dzieci ,wnuki zapytają się '' Co zrobiliście , żeby tak nie było ??? !!! '' . Wszelkie podziały, kłótnie i waśnie ,to jest dokładnie to, o co IM chodzi !!! Nasi Przodkowie przekonali się na własnych skórach ,co to znaczy stracić Ojczyznę i swoje prawa , odróbmy tą lekcje, żeby historia się nie powtórzyła !!! Niech się każdy zastanowi, co np. teraz w takiej sytuacji zrobiłby rtm. Pilecki ??? Czy tylko by siedział ,krytykował, z założonymi rękami ,czy działał ???!!! Myśle ,że odpowiedż na to pytanie jest znana !!! Łączymy swoje siły ,mówimy ''NIE'' i działamy RAZEM, WSPÓLNIE, na rzecz Naszej Ukochanej Ojczyzny , NARODU, tak by przyszłe pokolenia miały swój DOM tu na miejscu !!!
  • KEMOT nie wiem ile masz lat ale akcjonariusze elektrimu to starzy Autor: ~wygramy [78.133.160.*]
    ALBO BĘDZIEMY GOSPODARZAMI WE WŁASNYM KRAJU, ALBO BĘDZIEMY NIEWOLNIKAMI DRUGICH. /Wincenty Witos/
    Tak mamy skonstruowany system wyborczy w naszym kraju, że na kogo, by nie głosować, zawsze wybieramy Izrael
    Właśnie wróciłem ze sklepu śieciówki logo ropucha,  gdzie wpadłem  po drobiazg. Wchodzę jakieś osiem osób w kolejce, wziął em coś z półki, staję w kolejce, A sprzedawca tłumaczy coś, widzę że jedna osoba chce płacić zegarkiem, inny telefonem, następny kartą...bo tak jakoś się pytali sprzedawcy czy można, czy coś tam, czy jakoś tak, harmider jakiś, słucham i słyszę że terminal nie działa. Konsternacja , zaczęli odkładać to co mieli w ręce na półki, no i okazało się że jestem pierwszy, rozbawiło mnie to, jak to moja dycha przebiła te wszystkie nowinki technologiczne. Tylko gotówka, to ostatni bastion naszej wolności.
    Kto tam strzela rakietami i obsługuje Patrioty???? Żołnierze NATO tam walczą od 2014 roku .Nasz minister obrony narodowej Władysław Kosiniak-Kamysz jest gotowy do wojny! Jak sam powiedział ma już spakowany plecak ucieczkowy i jest gotowy.... do ucieczki. Takiego mamy bohatera ,Ministra Obrony Narodowej!A w jakim celu NATO stanęło u drzwi Rosji? Czego NATO szuka w okolicach Rosji?w Rosji nie widzimy łapanek na rekrutów bo za taki film można dostac kulę w głowę. Jest odwrotnie ignorancie! W Rosji można robic dowolne filmy a na ukrainie jest to zakazane! No i na dodatek.... w Rosji nie ma przymusowego poboru na front IGNORANCIE! W Rosji na wojnę idą tylko zawodowi żołnierze oraz najemnicy-ochotnicy. Rosja bardzo dobrze płaci tym najemnikom, dziesieć razy tyle co srednie zarobki w Rosji. Ale ignorant udający dziennikarza o tym nie wie...
    Rosja zaatakowała Nato? gdzie i jak? Jak na razie to NATO wysyła broń, amunicję, pieniądze i najemników od których zginęło ok 400 tys Rosjan... Żołnierze NATO naprowadzają pociski manewrujące na rosyjskie cele i to niby Rosja zaatakowała NATO?
    w samo sedno ida tropem wilka
    Polacy pamiętajcie! Jak tylko dostaniecie broń do ręki to odrazu rewolta na Warszawę!
    Mała poprawka. To nie Polska jest w stanie wojny z Rosją, tylko rządzący polską dążą do takiej wojny. Czy rządzący nami pytali o wojnę z Rosją polaków? Czy Polacy chcą wojny?To nie Wojma Polskiego Narodu z Rosjanami. Organizatorem Wojny jest USA .i Polskojezyczny Rząd wykonuje Rozkazy .
    Z całym szacunkiem dla mówcy, ale co ten Pan mjr opowiada ? To nie Rosja wywołała wijenną strategię Drang nach Osten, lecz usaizrael zorganizowali na Ukrainie wojnę domową na rzecz roznych oligarchów milionerów i zaczęli wojnę udzielaniem wsparcia militarnego Ukrainie. Jednak poznanie prawdy kto jest agresorem, a kto ofiarą i musi się bronić, u wielu Polaków przekracza możliwości intelektualne żeby poznać i zrozumieć rzeczywistość którą nam zgotowali nasi okupanci rodem z zachodu. Przedstawiciele władz centralnych III RP są od ponad trzech dekadach w rękach mocodawców imperialnych globalnych. Jeśli wojskowi emeryci chcą wojować jaj Pan mjr, to droga wolna Okupanci dobrze płacą najemnikom i to dolarami. Nie ma mowy o pokoju, współpracy i porozumieniach na rzecz bezpieczeństwa zbiorowego w Europie i świecie. Hańba i ogromny wstyd, że my Polacy nie mamy elit politycznych, tylko zdrajców, zaprzanców i szubrawców zajmujących najwyższe funkcje w państwie polskim. Zmiana granic jest wprowadzana przez usaizrael anglosasów w Europie Środkowo-Wschodniej, więc i Rosja takie projekty jak na razie tylko sygnalizuje. Zrozumcie wszyscy Polacy, że my i rządy III RP nie mają nic do powiedzenia i to w każdych sprawch gospodarczych, finansowych i wszystkich najważniejszych jak zdrowie Polaków, szkolnictwo oraz dotyczących naszego bezpieczenstwa. Polacy jak Ukraińcy wiedzą, że to nie ich i nasza wojna i nie chcą wojować z sąsiadami i dlatego opuszczają szeregi ukraińskiego, a Polacy szergu wojska Polskiego. Władze Rosji jak dotychczas są wyjątkowo cierpliwe na poczynania wojenne "polskich" władz zdrajców Polski i Polaków.
    Rosja potrzebuje i dąży do III wś? Czy raczej upadający hegemon widzi w tym jedyny sposób na utrzymanie swojej hegemonii?
  • Re: KEMOT nie wiem ile masz lat ale akcjonariusze elektrimu to starzy Autor: ~Akcjonariusz [194.180.109.*]
    Kiedy raporty?Chyba na dniach
    NIEZALEŻNIE OD RAPORTÓW

MUSIMY KONTYNUOWAĆ CZĘSTE DEMONSTRACJE .....

ZŁODZIEJ NIE CHCE ODDAĆ UKRADZIONEGO MAJĄTJKU ELEKTRIMU

..... NIE PO TO KRADŁ ......ŻEBY ODDAWAĆ

.... ŻELAZNE SZCZĘKI ZŁODZIEJA NAWET PO ŚMIERCI NIE ODDADZĄ ŁUPU ..... TO GENETYKA

.... A JEGO POTOMSTWO TYM BARDZIEJ PÓJDZIE W "ZAPARTE"

..... TO JEST WŁAŚNIE ZŁODZIEJSKA GENETYKA .

.. NIE MAMY WYBORU I CZASU ... GRUPA MNIEJSZOŚCIOWYCH AKCJONARIUSZY ELEKTRIMU UWAŻA ŻE : ....

....CZĘSTE DEMONSTRACJE I TWARDY NACISK PO DEMONSTRACJACH ....NA RZĄD ..BARDZO TWARDY NACISK !!!!!

JEST JAKĄŚ SZANSĄ .... KTO MA INNY PATENT NA WALKĘ ZE ZŁODZIEJSKĄ HYDRĄ ....NIECH WALCZY .

.... ALE DEMONSTRACJE SĄ KONIECZNE ..... CZĘST DEMONSTRACJE
  • Re: KEMOT nie wiem ile masz lat ale akcjonariusze elektrimu to starzy Autor: ~ttt [130.255.153.*]
    Dają Ukrainie zielone światło. Moskwa reaguje i straszy
    Zachodnie kraje, które przekazują broń Ukrainie, zgadzają się, by ta mogła jej użyć do ataków na cele w Rosji. "To wcale nie jest 'pomoc militarna, ale udział w wojnie przeciwko nam" - twierdzi Dmitrij Miedwiediew. Wiceprzewodniczący Rady Bezpieczeństwa Rosji dodał, iż "Zachód może błędnie oszacować, że Rosja nigdy nie użyje broni nuklearnej". Zachodnie kraje udzielają Ukrainie zgody na wykorzystanie przekazanej broni do ataku na cele wojskowe na terytorium Rosji. Państwa NATO tłumaczą, że Ukraina "musi i ma prawo się bronić".
    Biden "przekroczył czerwoną linię"
    Miedwiediew grozi bronią atomową W reakcji w piątek Wiceprzewodniczący Rady Bezpieczeństwa Federacji Rosyjskiej Dmitrij Miedwiediew napisał, że "cały zachodni sprzęt wojskowy zostanie zniszczony nie tylko w Ukrainie, ale także na terytorium innych krajów, jeśli stamtąd nadejdą ataki na Rosję". Dodał, że Rosja "czerpie korzyści z faktu, że cała broń dalekiego zasięgu dostarczana Ukrainie jest bezpośrednio kontrolowana przez wojsko NATO". "To wcale nie jest 'pomoc militarna', ale udział w wojnie przeciwko nam. NATO będzie musiało zdecydować, jak zakwalifikować skutki ewentualnych uderzeń odwetowych na sprzęt/obiekty/personel wojskowy poszczególnych krajów bloku w kontekście art. 4 i 5 Traktatu Waszyngtońskiego" - twierdzi Miedwiediew.
    https://wiadomosci.wp.pl/moskwa-reaguje-na-decyzje-zachodu-miedwiediew-grozi-7033414790097600a

Media o ogromnym wsparciu dla Ukrainy. Ma paść konkretna kwota
    https://wydarzenia.interia.pl/raport-ukraina-rosja/news-media-o-ogromnym-wsparciu-dla-ukrainy-ma-pasc-konkretna-kwot,nId,7545581#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
    Szef polskiej dyplomacji uczestniczy w Pradze w nieformalnym spotkaniu ministrów spraw zagranicznych NATO. Przed rozpoczęciem drugiego dnia rozmów powiedział, że Polska przekazała dotąd Ukrainie około 4 mld euro samej pomocy wojskowej. Radosław Sikorski powiedział, że Polska przygotowuje 45. pakiet pomocy dla Ukrainy. Jak dodał, każdy poprzedni pakiet miał wartość ok. 100 mln euro. - Gdyby inni wzięli z nas przykład, Ukraina mogłaby przejść do ofensywy - podkreślił szef MSZ Polski.
    https://wydarzenia.interia.pl/raport-ukraina-rosja/news-szef-msz-zapowiada-wsparcie-dla-kijowa-polska-przygotuje-45-,nId,7545776#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=chrome
  • Re: KEMOT nie wiem ile masz lat ale akcjonariusze elektrimu to starzy Autor: ~ttt [130.255.153.*]
    Władze Rosji jak dotychczas są wyjątkowo cierpliwe na poczynania wojenne "polskich" władz zdrajców Polski i Polaków.
    Rosja potrzebuje i dąży do III wś? Czy raczej upadający hegemon widzi w tym jedyny sposób na utrzymanie swojej hegemonii?
    Kto tam strzela rakietami i obsługuje Patrioty???? Żołnierze NATO tam walczą od 2014 roku .

A w jakim celu NATO stanęło u drzwi Rosji? Czego NATO szuka w okolicach Rosji? Błąd, nie Rosja z NATO ale NATO z Rosją walczy.
  • KEMOT nie wiem ile masz lat ale akcjonariusze elektrimu to starzy Autor: ~ttt [130.255.153.*]
    "Rosja jest z nami, Bóg jest z nami!
    W Turynie, w północnych Włoszech, odbył się wiec poparcia dla narodu rosyjskiego.
    Zebrani przynieśli rosyjskie flagi, słuchali rosyjskich piosenek, a nawet zagrali utwór uważany za nieoficjalny hymn Donbasu, który brzmi: "Rosja jest z nami, Bóg jest z nami!
     17 Toppers in concert 2016 2 Brothers On The 4th Floor Medley.mp4
    https://www.youtube.com/watch?v=Ts0aXkO7nFo
    20 Toppers in concert 2018 Snap! Medley
    https://www.youtube.com/watch?v=qKLk92vHEKc
    Wypadek na Bałtyckiej w Olsztynie. Kierowca miał ponad 2 promile
    Mężczyzna trafił do szpitala, ale jego obrażenia nie okazały się poważne. Wynik badania alkomatem był bezlitosny dla 42-latka. Miał on ponad 2 promile alkoholu w organizmie. Obecnie policjanci czekają aż kierowca wytrzeźwieje, aby przeprowadzić z nim dalsze czynności. Jak wynika z nieoficjalnych ustaleń reportera "Super Expressu", kierowcą wywrotki jest 42-letni obywatel Ukrainy. Policja jednak nie potwierdza oficjalnie tych informacji. Choć, jak ustaliliśmy, w jego samochodzie znaleziono telefon z menu w języku ukraińskim i dokumenty.
    Wypadek Bałtycka Olsztyn. Pijany kierowca wywrotki staranował miejski autobus. Wiemy, kim jest zatrzymany - Olsztyn, Super Express (se.pl)
  • Re: KEMOT nie wiem ile masz lat ale akcjonariusze elektrimu to starzy Autor: ~KEMOT [80.55.158.*]
    OBYDWIE FORMACJE ....PIS I PO ( CHOĆ NIE WSZYSCY ) .... NIESTETY WSPÓDZIAŁAŁY ZE ZŁODZIEJEM Z ELEKTRIMU

..... DLATEGO ZBIUROKRATYZOWANE I SKORUMOPOWANE PRZEZ ZŁODZIEJA .... ORGANY PAŃSTWOWE

.... TYPU .... SĄDY , PROKURATURA .... KNF SĄ CO NAJMNIEJ OBOJĘTNE .....O ILE NIE WSPÓŁPRACUJĄ ŚCIŚLE ZE ZŁODZIEJEM

.... DLATEGO GRUPA MNIEJSZOŚCIOWYCH AKCJONARIUSZY ELEKTRIMU

UPARCIE BĘDZIE DĄŻYĆ DO UPUBLICZNIENIA AFERY ELEKTRIMU

ZA POMOCĄ CZĘSTYCH DEMONSTRACJI

UPATRUJĄC POWAŻNEJ SZANSY W NAGŁOŚNIANIU AFERY ELEKTRIMU

I KOMPROMITACJI ZŁODZIEJSKICH, PODŁYCH METOD

OGRABIANIA MNIEJSZOŚCIOWYCH AKCJONARIUSZY ELEKTRIMU I SAMEGO ELEKTRIMU Z MILIARDOWEGO MAJĄTKU .
  • Re: KEMOT nie wiem ile masz lat ale akcjonariusze elektrimu to starzy Autor: ~mietek [78.133.160.*]
    Ukraińcy przejęli polski zakład. Cała załoga do zwolnienia.
    Czyli co dalej będziemy śpiewać " więc chodź pomaluj mój świat na żółto i na niebiesko...?
    Oto ich wspaniała wdzięczność za całą pomoc materialną i podarowane serce..
    Nie wiem, może jestem walnięty, ale przecież to była oczywista oczywistość.
    Nigdy w to nie przestałem wątpić, że nas wydymają i zniszczą przy każdej możliwej okazji.
    Genów nie oszukasz...
    Uśmiechamy się szeroko
    Ukraińcy przejęli polski zakład. Cała załoga do zwolnienia

Z końcem czerwca pracownicy kaliskiej firmy Calfrost, znanej od lat jako Chłodnia Składowa, stracą pracę. O zwolnieniach grupowych właściciele spółki powiadomili pracowników już kilka miesięcy wcześniej. Załoga próbowała negocjować, ale na uratowanie zakładu nie było szans. Firma od końca 2023 r. należy do Ukraińców — informują "Fakty Kaliskie".
    https://businessinsider.com.pl/wiadomosci/upada-producent-mrozonek-z-kalisza-nowy-wlasciciel-zwalnia-cala-zaloge/2k9x9gb
  • Re: KEMOT nie wiem ile masz lat ale akcjonariusze elektrimu to starzy Autor: ~mietek [78.133.160.*]
    "Za chwileczkę będziemy Ukrainie przekazywać część polskiego PKB w ramach... No właśnie, czego? Kwitnącego życia nocnego w Kijowie, wspierania oligarchów ukraińskich?" – mówi Polka zbulwersowana decyzjami rządu Donalda Tuska.A Polak, jak beduin, robi od wypłaty do wypłaty, zastanawiając się czy kiedyś w Polsce będzie dobrze. Tak, jeśli Polską będą rządzić Polacy!
    Węgierski dziennikarz András Bencsik uważa, że to nie Rosja zagraża NATO, ale wręcz przeciwnie - NATO nieustannie zagraża Rosji. Jego zdaniem Rosja weszła w konflikt na Ukrainie, aby chronić swoich obywateli, podczas gdy Europa stara się kontrolować zasoby naturalne w Rosji i na Ukrainie.
    Zełenski "nie jest legalną" głową państwa - współautor ukraińskiej konstytucji
    Dokument nie pozostawia miejsca na wątpliwości co do mandatu prezydenckiego, powiedział Dmitrij Tabacznik
    Konstytucja Ukrainy jest całkowicie jasna co do tego, że Władimir Zełenski przestał być prezydentem 20 maja, powiedział jeden z autorów dokumentu, Dmitrij Tabacznik.

Jako szef administracji prezydenckiej, Tabacznik brał udział w tworzeniu obecnej ukraińskiej konstytucji w 1996 roku. Rozmawiał o tym z agencją RIA Novosti w czwartek.

"Można powiedzieć, że po 20 maja Zełenski nie jest prawowitym przywódcą Ukrainy" - powiedział Tabacznik, który przemawiał w Moskwie i jest poszukiwany za nadużycie urzędu na Ukrainie. "Zgodnie z konstytucją, nie może być innej interpretacji" - dodał.

Zarówno art. 103, jak i "bardzo jasna" opinia ukraińskiego Sądu Konstytucyjnego są zgodne co do tego, że mandat prezydencki jest regulowany wyłącznie przez konstytucję.

Zełenski stwierdził, że jego prawo do dalszego sprawowania władzy prezydenckiej wynika z trwającego stanu wojennego - który ogłosił z powodu konfliktu z Rosją - podczas którego nie można przeprowadzić wyborów. Jego zwolennicy wskazywali na ustawę niższego rzędu, która zakazuje wyborów prezydenckich w sytuacjach nadzwyczajnych.

Konstytucja przewiduje jednak jedynie kontynuację kadencji parlamentu w czasie stanu wyjątkowego. Tabacznik wskazał to jako dowód, że Zełenski nie jest już prawomocny.

Według byłego ukraińskiego urzędnika, ta "sztuczna nielegalność" była w rzeczywistości zamierzona i była wynikiem sztuczki mającej na celu uniemożliwienie jakichkolwiek negocjacji z Rosją i przedłużenie działań wojennych. Obwinił za to Wielką Brytanię, która według niego miała interes w podtrzymywaniu walk.

"Muszą rozwiązać jeden problem - przeciągnąć walki tak długo, jak to możliwe i wyczerpać nie tylko Rosję, ale także ich ukochanego starszego sojusznika, w przeszłości - młodszego brata [USA]" - powiedział Tabacznik.

Londyn wielokrotnie interweniował w konflikt na Ukrainie, zauważył Tabacznik, wskazując na wizytę byłego premiera Borisa Johnsona w Kijowie w kwietniu 2022 r., która zniweczyła rozmowy pokojowe w Stambule. Dodał, że z reguły wszystkie eskalacyjne oświadczenia - takie jak niedawna rozmowa o użyciu broni dalekiego zasięgu - pochodzą najpierw od Brytyjczyków.

Prezydent Rosji Władimir Putin powiedział w zeszłym tygodniu, że Moskwa postępuje zgodnie z faktem, że kadencja Zełenskiego wygasła. Rosyjski prezydent powiedział, że jeśli i kiedy negocjacje z Ukrainą zostaną wznowione, trzeba będzie ustalić, kto w Kijowie ma faktyczną władzę do podpisywania prawnie wiążących dokumentów.

USA nie wytrzymuje porażki armii ukraińskiej i zezwoliło na użycie rakiet ATACMS, przeciwko celom w głębi Rosji.Dzisiaj armia ukraińska dokonała zmasowanego uderzenia na Most Krymski i linie kolejowe na Krymie. No i co. Nowy Minister Obrony Rosji Biełousov / zwolennik aresztowań wszystkich generałów zdrajców i złodziei w armii/, poinformował o odparciu uderzenia. Ale co ważniejsze, poinformował o rozszerzeniu "strefy buforowej" na Kijów. Korespondenci wojenni informują, że rozpoczynają się przygotowania do otwarcia nowego odcinka frontu w kierunku na Dniepr.A dzisiaj na całej linii frontu tendencja bez zmian. Armia banderowska ponosi duże straty osobowe i ustępuje.---------------------------------------------------------------Za ............................."Biełousow ogłosił odparcie zmasowanego ataku Sił Zbrojnych Ukrainy na Most KrymskiSzef Ministerstwa Obrony Biełousow: Rosyjskie wojsko odparło atak Kijowa na Most KrymskiBiełousow ogłosił odparcie zmasowanego ataku Sił Zbrojnych Ukrainy na Most Krymski........................Rosyjskie wojsko odpowiedziało w środę zmasowanym atakiem na most krymski, zestrzeliło dziesięć rakiet ATACMS i zdołało uratować setki istnień ludzkich, powiedział minister obrony Andriej Biełousow.Według niego najbardziej masowy atak zanotowano przy użyciu dziesięciu ATACMS-ów na moście krymskim, a czas lotu wynosił mniej niż dwie minuty – podaje TASS .Biełousow zapewnił, że wszystkie rakiety zostały zestrzelone. Dzięki temu uratowano setki istnień ludzkich.Wcześniej rosyjska FSB informowała , że ​​zapobiegła serii ataków terrorystycznych na obiekty kolejowe na Krymie. W trakcie operacji zatrzymano pięciu okolicznych mieszkańców zwerbowanych przez ukraiński wywiad wojskowy. Jeden z nich zginął podczas usuwania materiałów wybuchowych ze skrytki".snb
  • Re: KEMOT nie wiem ile masz lat ale akcjonariusze elektrimu to starzy Autor: ~MIETEK [78.133.160.*]

Specjaliści w NATO intensywnie pracują nad tym, jak pozyskać nowe "zasoby ludzkie" do obsługi tego konfliktu (Polacy i potęgi bałtyckie - Litwa, Łotwa i Estonia są prymusami). Nie po to przyjęto Polskę do NATO, żeby jej bronić przed "ruskimi" jak myśli chyba większość Polaków, tylko po to żeby wykorzystać jej strategiczne położenie i ludzi. Nasi decydenci bez względu na to, jakie decyzje zapadną na najwyższych szczeblach NATO, już są gotowi do ewakuacji i na pewno nie są zainteresowani żadnym opt out-em, pierwsi będą spieprzać z tego kraju, który doprowadzili do ruiny.

Polska nie jest podmiotem polityki międzynarodowej, ale jej przedmiotem. Każdy kto interesuje się polityką wie, że Polska praktycznie nie ma żadnej samodzielnej polityki międzynarodowej. To dlatego w kuluarach Sejmu polskie placówki dyplomatyczne nazywano "biurem podróży". I, niestety, słusznie. W Polsce wielu ludziom wydaje się, że sterują nami Niemcy. To jednak tylko część prawdy, bo Niemcy są sterowane przez USA, co udowodniły naiwnym kończąc definitywnie niemieckie "strategiczne partnerstwo gospodarcze z Rosją" i przymuszając UE (Niemcy) do podpisania umowy z Izraelem na dostawy izraelskiego gazu do UE. Teraz o ten izraelski projekt gazociągu trwa wojna pomiędzy Izraelem a Palestyną.
  • Re: KEMOT nie wiem ile masz lat ale akcjonariusze elektrimu to starzy Autor: ~TTT [130.255.153.*]
    Niemcy powołają prawie milion rezerwistów? "Odpowiedź na działania Rosjan"
    Niemiecka Bundeswehra powinna w najbliższym czasie wdrożyć w życie plan aktywizacji 900 tysięcy rezerwistów - zapowiada Marie-Agnes Strack-Zimmerman. Przewodnicząca Komisji Obrony Narodowej Bundestagu jest przekonana, że kraj musi rozpocząć przygotowania do konfliktu z Federacją Rosyjską.
    https://wydarzenia.interia.pl/raport-ukraina-rosja/news-niemcy-powolaja-prawie-milion-rezerwistow-odpowiedz-na-dzial,nId,7549699#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox

Strach przed poborem obowiązkowym. "W razie wojny ucieczka z kraju to mrzonka"
    https://wydarzenia.interia.pl/kraj/news-strach-przed-poborem-obowiazkowym-w-razie-wojny-ucieczka-z-k,nId,7545962#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
    "Rosja nas nie zaatakowała". Przedstawiciel kraju NATO krytycznie o szczycie pokojowym
    https://wydarzenia.interia.pl/raport-ukraina-rosja/news-rosja-nas-nie-zaatakowala-przedstawiciel-kraju-nato-krytyczn,nId,7551309#utm_source=paste&utm_medium=paste&utm_campaign=firefox
    Noc Długich Noży- 78 min Max Kolonko w MaxTVGO.com
  • Re: KEMOT nie wiem ile masz lat ale akcjonariusze elektrimu to starzy Autor: ~KEMOT [80.55.158.*]
    GRUPA MNIEJSZOŚCIOWYCH AKCJONARIUSZY ELEKTRIMU NAMAWIA AKCJONARIUSZY

....DO WZIĘCIA UDZIAŁU W NAJBLIŻSZYCH DEMONSTRACJACH I POSTAWIENIU TAMY ZŁODZIEJOWI Z ELEKTRIMU ...... I JEGO HANIEBNYM RABUNKOWYM POCZYNANIOM

....KTÓRY TO ZŁODZIEJ ..... DO TEJ PORY ..... PRZEZ DŁUGIE LATA ..... NIE TYLKO UKRADŁ MILIARDY ELEKTRIMU

... I ZROBIŁ Z NIEGO WYDMUSZKĘ .... TRANSFERUJĄC ....PRAWIE CAŁY MAJĘTEK DO INNYCH SPÓŁEK ZŁODZIEJA ..... M.IN. DO CYFROWEGO POLSATU
    ....
    ... ALE POZBAWIŁ ....NAS .... I ELEKTRIM....RÓWNIEŻ DŁUGOLETNICH POTĘŻNYCH ZYSKÓW

... TO JEST ....KORZYŚCI Z OBROTU ELEKTRIMOWYMI MILIARDAMI I CAŁYM WYTRANSFEROWANYM MAJĄTKIEM

PONIEŚLIŚMY I .... PONOSIMY NADAL ...... Z TEGO TYTUŁU ... TO ZNACZY ..... ELEKTRIM, ALE RÓWNIEŻ PRZEDE WSZYSTKIM MY ......MNIEJSZOŚCIOWI AKCJONARIUSZE ELEKTRIMU

POTĘŻNE STRATY WYNIKAJĄCE Z UTRATY HIPOTETYCZNYCH ZYSKÓW

......I W ZWIĄKU Z TYM MUSIMY RÓWNIEŻ WALCZYĆ O POTĘŻNE ODSZKODOWANIE.... ODSZKODOWANIE DLA NAS

.... STANOWCZO MUSIMY RÓWNIEŻ PRZESTAĆ SIĘ COFAĆ ..... I REAGOWAĆ TYLKO NA DYDKTAT ZŁODZIEJA !!!!!

PRZYJDZCIE NA DEMONSTRACJĘ .... I WALCZCIE O UKRADZIONY WAM ....I ELEKTRIMOWI ....MILIARDOWY MAJĄTEK
  • Re: KEMOT nie wiem ile masz lat ale akcjonariusze elektrimu to starzy Autor: ~mietek [79.188.86.*]
    Olsztyn szarżował ciężarówką uderzył w autobus.Miał ponad 2 promile 12 osób trafiło do szpitali.
    https://www.youtube.com/watch?v=sOJmtBbxgKg
    0antyua0
    Polska Rosja
  • Re: KEMOT nie wiem ile masz lat ale akcjonariusze elektrimu to starzy Autor: ~jw [79.188.86.*]
    https://www.tiktok.com/@0antyua0
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.