Przecież DDS2 ewidentnie jest ustawiany jako pierwszy w kolejności do wydania, czemu mieliby kanibalizować dwie gry z tej samej franczyzy i rzucać w ostatniej chwili demo Narcosa? Gdyby DDS x Narcos miał być pierwszym tytułem, to już dawno kręciłaby się kampania i teasowanie pod demo, a mamy opublikowaną roadmapę działań dla DDS2 i właśnie trwa kampania głównej gry.
Jak dla mnie Narcos wyjdzie z kilkutygodniowym opóźnieniem względem DDS2, żeby: 1. Mieć przestrzeń na rozpychanie się ze swoją promocją, bo teraz jest na to za późno. 2. Skorzystać z zainteresowania DDS2 i początkowo czerpać z cross-promo większej premiery. 3. Docelowo robić za kanał dopływu nowych osób do franczyzy i wspomagać popremierową dynamikę sprzedaży DDS2.
Gdyby teraz zaczęła się promocja Narcos i do tego jakieś demo bez uprzedzenia, to uznałbym to za wybitnie negatywny sygnał i sabotaż obu premier.
Gdybyście byli na zamkniętym pokazie, to wiedzieli byście że forma dodatku do DDS 1 już nie obowiązuje. Narcos będzie samodzielną grą. Demo Narcos na Next Fest ma być, a DDS 2 ma być silnikiem napędowym do rozpoczęcia promocji Narcosa jako kolejnej gry która będzie wydana w pełnej wersji w okresie ok. 2-3 miesiace od premiery DDS 2
Może przesadziłem z tym, że nie powinni puszczać teraz demo. Przecież jeśli chcą wydać DDS x Narcos w takim horyzoncie, to nie załapią się już okazję pod demo na kolejny Next Fest. Reszta zgodnie z moimi oczekiwaniami.
Martwi mnie jakkolwiek to, że chcą tak puścić to demo w okresie promocyjnym DDS2, bez wyprzedzających działań dla samego Narcosa. Może ta kampania będzie miała dobry koncept i kompleksowość działań – oby. ;)