Jeśli rzeczywiście się boisz, że spadnie, to stoi baton na kupnie po 3,57 i wiesz co robić:P Ale raczej wyczuwam kogoś, kto przegapił jak można było brać po 3,20-3,30 jeszcze z tydzień temu i myśli, że takie wpisy coś zmienią XD
Jak dla mnie poziom 3,62 na koniec sesji, to jednak trochę kiepsko dla kolarzy. W ciągu ostatnich pół godziny widać było, że ktoś chciał stłamsić kurs poniżej 3,6, ale nie wyszło. Wybrali mu akcje i podtrzymali kurs.
No ja tutaj gram va banque - albo dywidenda i szampan, albo jej brak i zjazd. Uznałem że spadki po infie o braku dywidendy będą mniej dynamiczne niż wzrosty po infie o tym, ze jest taka uchwała, dlatego nie ryzykowałem że będę gonił zajączka.
W zasadzie dzisiaj już chyba powinno pojawić się info o WZA jeżeli ma się odbyć w czerwcu, więc niedługo się dowiemy co i jak.
Pełna zgoda, przy braku dywidendy ciężko mi sobie wyobrazić spadek na 2,50 zł przy obecnej wartości i fundamentach, za to jeśli będzie dywidenda to 5 zł to może być tanio...
A z czego tu spadać? Nawet przy braku dywidendy ten kurs to śmiech na sali. Śmiech przez łzy. Jeżeli utrzymają dynamikę zysków to przez rok zrobią 20 baniek. A mogą bo to nie produkcyjna tylko finansowa spółka. Każdy zrobi jak uważa. Jutro pewnie cofka na open.