• KOMPUTRON - kiedy wyniki za 1Q ? Autor: ~jano [*]
    wie ktoś może?
  • Re: KOMPUTRON - kiedy wyniki za 1Q ? Autor: ~greg [85.200.94.*]
    w piątek. może w końcu jakieś obroty zobaczymy
  • Re: KOMPUTRON - kiedy wyniki za 1Q ? Autor: ~LagerBeer [83.168.76.*]
    Obroty zadne, tylko pojawily sie dopiero na spadkach :( Szkoda... Teraz pewnie slabe wyniki w zwizaku z tym...
  • Re: KOMPUTRON - kiedy wyniki za 1Q ? Autor: ~Holiday [80.50.54.*]
    Papierki spadają pod własnym ciężarem przy bardzo małych obrotach (łowisko leszcza). Luki pomiędzy ofertami są tak duże, że wystarczy kilkaset akcji by zachwiać kursem góra/dół o kilka punktów. Dalsze losy nie są w rękach wyników za Q1 tylko trendów na światowych giełdach i zalecam ogólny spokój. Ja mam ten papier od 4 zł i wiem, że tak tanio nie będzie przez najbliższe 10 lat :) Przyzwyczailiśmy się do fali wzrostów i nie umiemy pogodzić z falą spadków (zwłaszcza ci co wskoczyli przy 13 zł i boja się, że mogą więcej stracić). Powinniście mieć uczucie taniości, bo za jakiś czas śmiać się będziecie, że tak tanio kupiliście. Jeśli kupiłeś akcje Komputronika to naucz się przyjacielu walki z samym sobą, bo pokusa do grania na spadkach nie śpi a jest to pierwszy krok do zaliczenia finansowej wtopy. Pamiętaj, że ten pociąg już odjechał i możesz z niego łatwo wypaść. Myślę, że niedługo zacznie się pierwszy skup, bo zarząd ma tę świadomość, że tak tanio jak na początku roku juz nie będzie a w ich interesie nie jest przepłacać. Zakładam, że przed skupem zostanie wywołana panika abyśmy sami sie napędzili.
    Nie dajcie się wykiwać, bo kryzys nie trwa wiecznie :)
  • Re: KOMPUTRON - kiedy wyniki za 1Q ? Autor: ~greg [85.200.94.*]
    "łowisko leszcza" ładnie powiedziane. większościa graczy kierują emocje. zawsze znajdą się leszcze i sprytny sandacz, który to wykorzysta. zarząd wie, że przy takich obrotach akcji nie skupi. jesli ruszą podbija kurs. myślę, ze na razie czekaja, testując do ilu sie cena obsunie. czym z niższego pułapu ruszą, tym taniej będą zbierać po podbiciu. dopóki jest marazm trwa sezon na leszcza ;-)
  • Re: KOMPUTRON - kiedy wyniki za 1Q ? Autor: ~2znaki [213.17.168.*]
    ciekawe jak dziś zareaguje giełda na ogłosone wyniki :) ???
  • Re: KOMPUTRON - kiedy wyniki za 1Q ? Autor: ~LagerBeer [83.168.76.*]
    Jak moze zareagowac? Wyniki byly lepsze od konsensusu (spodziewanych) wiec moim zdaniem jedyne wyjscie to wzrosty!
    Pozdrawiam
  • Re: KOMPUTRON - kiedy wyniki za 1Q ? Autor: ~Gość [213.156.122.*]
    Dnia 2009-05-18 o godz. 08:17 ~LagerBeer napisał(a):
    > Jak moze zareagowac? Wyniki byly lepsze od konsensusu
    > (spodziewanych) wiec moim zdaniem jedyne wyjscie to
    > wzrosty!
    Pozdrawiam

Widać światełko w tunelu! Dzisiaj ukazała się informacja, że prawdopodobnie w II kwartale spółka otworzy sklep w Czechach. Od listopada 2008 roku Komputronik prowadzi sklep internetowy dla klientów z Czech i Słowacji a teraz rozważa budowę tradycyjnej sieci salonów ze sprzętem i oprogramowaniem komputerowym oraz technologiami mobilnymi na tamtym rynku: "Pierwszy sklep ruszy prawdopodobnie w II kwartale 2009 roku, jako projekt pilotażowy. Jeżeli sklep osiągnie założone wskaźniki ekonomiczne, spółka poważnie rozważy inwestycje w kolejne placówki na terenie Republiki Czeskiej i Słowacji. Należy jednak zauważyć, że dalszy rozwój sieci sklepów w grupie Komputronik będzie uzależniony od sytuacji makroekonomicznej tej
    części Europy" - napisano w raporcie.
[x]
KOMPUTRON 1,70% 5,99 2026-05-25 14:26:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.