Wartość księgowa 10żł, ja mam śr 6,5, czekamy, nie długo dofinansują i akcji w rynek troche, ale muszą podnieśc kurs żeby mieć zysk, myśle 30-40zł, pzdr Bobi:)
To zwykły zabieg księgowy....Spółka zmieniła działalność teraz będzie kupować mieszkania na wynajem, czyli deweloperka....wiec na razie nie będzie miała żadnych zysków......pzdr Bobi:)
Poczytaj co było na walnym, wtedy komentuj, jak sie nie zna szczegółów to sobie można biadolić, zobaczysz co tu niedługo będzie sie działo.....wtedy ja sie pośmieje.chcesz kupuj, nie chcesz to nie zaśmiecaj nowego forum...pzdr Bobi:)
Oprócz nieistotnych zmian w statucie, na walnym nie było nic specjalnego.
Co do zmian kursu akcji: przy prawie zerowych obrotach można pojedynczym zleceniem podnieść kurs a potem pitolić na forum, że to "świetna spółka".
@Bob dlaczego filozofujesz? Ta spółka prawie nie ma działalności operacyjnej i nie ma kapitału, żeby za cokolwiek dochodowego się wziąć.
Idź nawijać makaron na uszy na profil innej spółki.
Nie wiem czy masz kurzą ślepotę, ale w lutym był kurs 2zł potem prawie 12zł, miałem za 6,8 sprzedałem za 11zł, teraz znowu mam za 6,5zł i sprzedam za 25zł wystarczy czekac, proste jak drut wk=10zł...oj dzieci dzieci wracajcie do piaskownicy.....
Dnia 2024-06-02 o godz. 12:54 ~Bob napisał(a): > Nie wiem czy masz kurzą ślepotę, ale w lutym był kurs 2zł potem prawie 12zł, miałem za 6,8 sprzedałem za 11zł, teraz znowu mam za 6,5zł i sprzedam za 25zł wystarczy czekac, proste jak drut wk=10zł...oj dzieci dzieci wracajcie do piaskownicy.....
Dokładnie tak jak BOB pisze, będzie tu wysoko, jest nowa działalność i to wysokodochodowa.....Spokojnie 50 pLN będzie..... Teraz roczny musza opublikować i wzieli biegłego rewidenta w tym celu.....
Dnia 2024-06-02 o godz. 12:54 ~Bob napisał(a): > Nie wiem czy masz kurzą ślepotę, ale w lutym był kurs 2zł potem prawie 12zł, miałem za 6,8 sprzedałem za 11zł, teraz znowu mam za 6,5zł i sprzedam za 25zł wystarczy czekac, proste jak drut wk=10zł...oj dzieci dzieci wracajcie do piaskownicy.....
Dokładnie tak jak pisze Bob, będzie wysoko.... Dzisiaj walne o 12:00 i klepnięcie biegłego rewidenta do zbadania raportu rocznego m.in. Jak opublikują raport, akcje wrócą do notowań....
Bąbelku... jak nie dadzą raportu, nie odblokują kursu... jak nie odblokują kursu, nie będą mieć kasy z emisji nowych akcji po 10zł wk,,,więc trzymanie tego dalej na fixie to dla nikogo nie jest interes, a jak myśle chcą wycisnac co nie co jak na każdej spółce....hmmm sami sobie odpowiedzcie Bobi jest prawie 20lat na giełdzie, wiem jak to działa, bardzo drobnych niewielu zarobi, a zarząd krocie, lecz gdy jesteś cierpilwy i akcje nie parzą cię w kakałko to siedzisz grzecznie i czekasz pzdr Bobi:)
Zapomniałeś dodać: "10zł za akcję rekomendują naganiacze". Nie wiadomo nawet czym ta spółka się zajmuje. Na stronie internetowej jest napisane, że rzekomo pośrednictwem w sprzedaży mieszkań Prefy Group. Problem tylko, że tych mieszkań nie ma, nie są nawet budowane.
Wiesz mogą nie mieć Nic, Wielkie kurna Nic, ale jak dodrukują sobie akcji kilka milionów po 10zł to napełnią kasę, a wtedy chwilowo rynek będzie musiał to wycenić, rozumiesz tzw "bańka" wtedy bańka pęknie większość będzie bankrutami a zarząd i nieliczni zarobią, widziałeś na PFG jak kurs z 12 zł na 50 skoczył, raptem wzieli pożyczki o wart 17mln zł masz 300% w miesiąć????/ pzdr Bobi:)