No właśnie powiem szczerze ja nie rozumiem sytuacji bo skoro Saultech pozbędzie się swojej spółki zależnej Saule która zajmuje się badawczym zakresem to co zostanie? Licencje i know-how? Sorry jeżeli coś pokręciłem ale proszę w wolnej chwili o kilka słów wyjaśnień i z góry dziękuję.
Dnia 2024-05-28 o godz. 08:41 ~rf napisał(a): > Kasa do podziału dla akcjonariuszy to na pewno.
cyt: "Strony ustaliły również, że gotówka pozyskana z potencjalnej transakcji zostanie rozdysponowana w taki sposób, że w pierwszej kolejności zaspokojone zostaną zobowiązania do DC24 ASI, który ma prawo do ustalenia szczegółowego sposobu dystrybucji tych środków." To wystarczy za komentarz.
Dnia 2024-05-28 o godz. 08:36 ~Saul napisał(a): > No właśnie powiem szczerze ja nie rozumiem sytuacji bo skoro Saultech pozbędzie się swojej spółki zależnej Saule która zajmuje się badawczym zakresem to co zostanie? Licencje i know-how? Sorry jeżeli coś pokręciłem ale proszę w wolnej chwili o kilka słów wyjaśnień i z góry dziękuję.
W Saule SA są efekty całej dotychczasowej działalności, głównie kredyty i pożyczki, tam by też były licencje i know-how gdyby powstały. Natomiast w notowanej spółce SLT masz pożyczki do spłaty oraz akcje tegoż Saule SA.
3. 1. Aktywa Spółki - własność intelektualna Najważniejszymi aktywami Grupy Saule Technologies są posiadane technologie (zabezpieczone patentami oraz tajemnicami przedsiębiorstwa) oraz zbudowany zespół wysokiej klasy fachowców, którzy je rozwijają i wdrażają. W Grupie kapitałowej działalność operacyjną prowadzi Spółka zależna Saule S.A. Spółka zależna Saule S.A. kontynuowała w analizowanym okresie strategię badań i rozwoju perowskitowych ogniw fotowoltaicznych. Prowadzone prace badawcze i rozwojowe znalazły odzwierciedlenie w dalszym poszerzaniu portfela praw własności intelektualnej.