aż się prosi o wspólne przedsięwzięcie pod skrzydłami Fairfaxa - ja tu widzę produkcję pasz na potrzeby Ovo i nie tylko (przerób zbóż i kuku bez potrzeby sprzedaży nieprzetworzonych przy drogiej logistyce - plus soja z Astarty niezbędna dla kur) - może Fairfax ich pożeni...
Widzialem to wezwanie na Ovostar juz jakis czas temu ale z 2 powodow uznalem je neutralne lub nawet pozytywne:
1. Ovostar ma Free float 4,56% (wg Bankier) podczas gdy Astarta ma 27% Free float (wg strony spolki https://astartaholding.com/en/shareholding-breakdown/) Wytworzenie podobnych warunkow na Astarcie podbije cene akcji.
2. Ovostar jest notowane na gieldzie Cena / WK 0,94 (odrobili wiekszosc wojennych strat - aptrz wykres 5L) Astarta jest po Cena / WK0,31, wiec zeby sytuacja byla podobna kurs powinien byc ok 80 zl ... a nie jest.
Ja nie wiem skąd oni biora info o 95% , na portalu anaiz to piszą dali jakąś tabelkę że jakiś "Prime one capital ltd" ma 67%, fairfax 27%, skąd to się wzięło , wszędzie jest Albacon 40% i nawet jak fairfax ma 27 % to wychodzi razem 67%
już sam sobie sprawdziłem i odpowiedziałem 95% mają na ovostar, dlatego porównanie do astarty jest bez sensu. Jak sobie skupią z rynku kilka milionów akcji astarty to cena będzie pewnie taka ze nie bede miał nic przeciwko wezwaniu