No chyba właśnie ich koszty pracownicze zjadły, ale wzrost jest bardzo duży i zastanawiam się, czy czegoś innego nie było w tych usługach obcych dodatkowo. Trudna sytuacja dla takich firm przy obecnych problemach z pracownikami.
Wygląda normalnie. Jak mówiłem, że kurs spadnie poniżej 4 to byłem wyśmiewany przez znawców, którzy myślą, że będzie to wiecznie rosło. Spadł już dawno temu i długo tak jeszcze pozostanie
jak sobie poradzą z kosztami to źle nie będzie, wystarczyłby jeden dobry kwartał jak w zeszłym roku, żeby kasa się zgadzała. bilans prawie się nie zmienił, należności spadły o tyle, co zobowiązania. spółka trzyma kasę na lokatach i w funduszach inwestycyjnych i zdaje się, że szuka nieruchomości do zakupu. dzisiaj wychodzą ci, co nie wierzą w długoterminowy rozwój spółki. najważniejsze jest w sumie to, czy uda im się znaleźć nowe kontrakty po zakończeniu obecnego projektu w Ostrołęce. zagraniczne cały czas rosną.
Tu się zgadzam. Kasa na pewno będzie ok i spółka też będzie w dobrej kondycji. Ale trzeba pogodzić się z tym, że wzrosty po 20-30% już dawno się skończyły. Jak ktoś kupił po 3-4pln to niech się pogodzi z tym, że dużo nie zarobi. Trzeba było kupować 2-3 lata temu a nie teraz liczyć na cuda.
mam wrazenie jakby ktos chcial jednak podbierac, tylko specjalnie nie ma na S duzych pakietow, duzo akcji ponizej 3,50 nie dokupi.
Formacja filizanki sie dopelni przy 12 pln i wystrzal - to beda czasy juz budowy atomu, jak ktos jest cierpliwy i nie potrzebuje kasy o mozna pakowac do wora :D
JWW nie będzie raczej nic robić przy atomie, to za mała spółka, ale przez to, że inne firmy będą robić, to mogą złapać kontrakty gdzie indziej. spokojnie, pracy będzie od cholery, zobacz ile jest planowanych elektrowni gazowych w Polsce (to że trochę bez sensu to inna sprawa...) zleceń starczy dla każdego. inna firma, która na pewno coś złapie to remak, wyceny podobne i problemy z przerabianiem przychodów na zyski również :)
Ale Ty tak serio? Cytat z ich strony: "Obszarem działania spółki JWW Invest S.A. jest energetyka zawodowa, energetyka przemysłowa, ciepłownictwo oraz część przemysłu, w której występuje energetyka (rafinerie, koksownie, huty, kopalnie węgla kamiennego)." Szczególnie, to co jest w nawiasie, to na pewno są inwestycje klimatyczne. :-)
https://www.rp.pl/fundusze-europejskie/art39935661-nadciaga-28-mld-euro-z-kpo-dla-energetyki-na-co-pojda-pieniadze
=======
Ty tak na serio? Prowadziłeś kiedyś jaki biznes?
Poczytaj, pomyśl...
A choćby spółka zależna Sol-power
Powodzenia.
I chodzi mi tutaj o wielkość tych inwestycji a nie o branżę. A zaspokajając Twoją ciekawość: Tak, prowadzę. A w samym OZE siedzę od kilkunastu lat, więc taka firma jak Sol-power akurat na mnie wrażenia nie robi. Pozdrawiam.