Nic nie może przecież wiecznie trwać. Tutaj mamy jeszcze w zanadrzu kilka możliwych dobrych informacji. Więc trend może być inny niż zawsze.
Ale optymista ze mnie :)
Ale to czy będzie czerwień, to nie zależy od wpisu na forum, tylko od akcjonariuszy. Jeśli chcecie wywalać po 3,20 zł akcje o wartości 7 zł na dniach przed podziałem rekordowego zysku, to potem się nie dziwcie, że jest czerwień XD Pisałem że cierpliwość i mocne nerwy przydadzą się w maju, a jak ktoś ich nie ma, to nie powinien się bawić w akcje tylko ładować pieniądze w skarpetę pod materacem albo co najwyżej w obligacje skarbowe.
Dokładnie, napisane tak, jak by to spółka była winna, a nie swędzące ręce leszczy żeby sprzedać w dołku i załadować się w coś innego na górce. Tutaj wrócą jak znowu kurs będzie hulać po 6-7 zeta :PPP
Dnia 2024-05-26 o godz. 11:23 ~def napisał(a): > Nie było jeszcze terminu wza, prawda? Informacja musi być podana droga Espi.
Nie było, wg niektórych osób na forum informacja ta musi się pojawić do końca maja chociaż nie jestem przekonany do tego. Początkiem czerwca też chyba może
Może z początkiem czerwca, w 2022 roku była 1 czerwca, choć jeśli zgromadzenie odbędzie się 28 czerwca (29 i 30 to weekend), a ogłoszenie z projektami uchwał musi się pojawić najpóźniej 26 dni wcześniej, to koniec maja wydaje się uzasadniony z uwagi na to, że 1 i 2 czerwca to też weekend.
Ja jestem optymistą i uważam, że jutro będzie ok +3% z przodu! Z drugiej strony cały czas czekamy na odszkodowanie. W każdej chwili może być kilkadziesiąt milionów. Nie wie wiem ile w tym prawdy, ale to ma się wydarzyć jeszcze w tym półroczu!