• Kredyt z EBI Autor: ~Kris [5.173.57.*]
    Prezes Europejskiego Banku Inwestycyjnego Nadia Calviño nie przyjechała tylko na ciastko i kawę do siedziby Scope,tylko przyjechała dopiąć szczegóły następnego preferencyjnego kredytu. Osobiście obstawiam info w ciągu najbliższych dwóch tygodni. ps.została jeszcze sprawa 70-milionów dolarów z kamieni milowych z Pcr/one. Oczywiście wszystko co napisałem to tylko moje zdanie i proszę nie kierować się tym wpisem podejmując decyzje inwestycyjne.
  • Re: Kredyt z EBI Autor: ~Kris [5.173.57.*]
    Maspex firma o wartości ponad 33-miliardów zł. dostała 11.04.2024r. kredyt z EBI w wysokości 42-milionów euro i pani prezes nie przyjechała osobiście do siedziby Maspexu.,,,,
  • Re: Kredyt z EBI Autor: ~0012 [46.204.96.*]
    Można to rozumieć tez że może byc następna epidemia np Bakteryjna i Europa planuje się wyposażyć w sprzęt do badania takich epidemii. Nie uzależniać się ponownie od Chin.
  • Re: Kredyt z EBI Autor: ~Kris [46.174.3.*]
    Piotr powiedział cytuję: „chlebem powszednim jest to aby pracować na wszystkich możliwych klawiszach jeśli chodzi o zabezpieczenie finansowania spółki i (odnosząc się do Szymona) powiedział nie wiem czy coś chcesz powiedzieć o EBI a Szymon nie,nie to nie ten moment! Czyli według mnie info o finansowaniu z EBI w drodze. Pozdrowienia dla cierpliwych.
  • Re: Kredyt z EBI Autor: ~DAF [95.49.18.*]
    Spółka śpi na gotówce, która wystarczy na dwa lata a Ty mówisz że info w drodze ? Bez sensu. Myślę że jeśli sytuacja na rynku przejęć nie poprawi się w kolejnym roku. A co za tym idzie, sprzedaż Bacteromica będzie się oddalała, to zarząd będzie szukał finansowania. Ale absolutnie nie w tym momencie. Mają tak konfortową sytuacje, że inne spółki mogą sobie pomarzyć.
  • Re: Kredyt z EBI Autor: ~Kris [46.174.3.*]
    Maspex śpi na gotówce,a 42-miliony euro z EBI przytulił.
  • Re: Kredyt z EBI Autor: ~tomek [31.0.122.*]
    Wczorajsza wypowiedź o EBI -też to słyszałem- jest dobrą informacją. Trudno oczekiwać, ze spółka przy prognozowanej skali działalności będzie korzystała tylko ze środków własnych nie rezygnując przy tym z wypłacania sowitych dywidend, czego z kolei oczekują akcjonariusze.

• Re: Kredyt z EBI Autor: ~EBI [188.146.146.*]
    Oni mają teraz kasę i na sowitą dywidendę i na działalność.
    EBI pewnie jest na wyciągnięcie ręki. Na wypadek gdyby za rok Bacteromic nie był jeszcze sprzedany to może wtedy wezmą EBI. Ale nawet nie po to żeby ciągnąć kasę tylko po to żeby mieć taką możliwość. I żeby po drugiej stronie stołu negocjacyjnego o tym wiedzieli, że w razie co do tej kasy mają dostęp.
[x]
SCPFL 0,34% 118,80 2026-05-15 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.