https://ibb.co/jwFwRjJ Trzymam, dokupuję od 2021, zatem po drodze zgarnąłem dywidendy. Najlepsze w XTB jest to że nie muszę robić 'kółek', przerzucać się na inne akcje, bo polityka dywidendowa zapewnia mi dopływ gotówki nawet jeśli akurat akcje nie będą rosnąć. Ale będą :) jak i zyski - patrz Indonezja, Brazylia, dużo nowych klientów, super plany produktowe.
Dnia 2024-05-25 o godz. 10:35 ~Prosty_człowiek napisał(a): > https://ibb.co/jwFwRjJ > Trzymam, dokupuję od 2021, zatem po drodze zgarnąłem dywidendy. > Najlepsze w XTB jest to że nie muszę robić 'kółek', przerzucać się na inne akcje, bo polityka dywidendowa zapewnia mi dopływ gotówki nawet jeśli akurat akcje nie będą rosnąć. > Ale będą :) jak i zyski - patrz Indonezja, Brazylia, dużo nowych klientów, super plany produktowe.
i o to chodzi właśnie w inwestowaniu długoterminowym. Myślę że po tej dywidendzie będzie inaczej niż wcześniej tu nie będzie spadku dużego bo ludzie uwierzyli w XTB że ma potencjał do dalszych wzrostów i zaraz dokupią kolejne akcje. W chwili obecnej jedna z najlepszych spółek
Z tą wiarą to było różnie jak ktoś kupił w 2020 to wie o czym mówię. Pamiętny 2 kwartał, a w kolejnym roku krypto, ale to już historia. Ten rok wynagradza tamten czas z nawiązką. Są momenty, że człowiek się zastanawia nad zrealizowaniem zysku, ale pytanie co dalej, zainwestować w kolejną spółkę, hmm weź bądź mądry i pisz wiersze. Ja obecnie alternatywy nie widzę, a więc …
Brałem główny pakiet po 10 zł i nigdy nie wątpiłem w potencjał spółki. Ewidentnie wiele razy wzrosty były tłamszone. Jeśli obserwujesz spółkę to dobrze o tym wiesz. Główny i fundusze rozgrywają to po swojemu a my możemy się temu przyglądać z boku lub posiadając akcje. Co do ostatnich wzrostów to kurs w porównaniu z majem 23 urósł raptem sto parę procent więc nie ma się czym aż tak zachwycać. Spółka ma nadal ogromny potencjał i nie widzę lepszej spółki, no może by coś znalazł na NC z potencjałem ale przy większym ryzyku. To nie jest kwestia wiary, bo jak ktoś siedzi na giełdzie trochę to wie jaki xtb ma potencjał. To bardziej kwestia tego że nikt nie chce lisia kapitału w spółce która nie rośnie lub rośnie mozolnie a jeszcze do niedawna xtb takie właśnie było.
Ostatnim krokiem przed bessą jest pompowanie małych spółek. Grube spółki już rozegrane, surowce już też, New Connect teraz i... Foundy będą zarobione a leszcze zostaną z ręką w nocniku. Poczytajcie jak to bylo w 2008, 2011,
Dokladnie tak jak piszesz.Ja mam 5k akcji I całość dywidendy idzie na zakup kolejnych akcji XTB I nie sprzedam przez długie lata bo tu rozwój dopiero się zaczyna. Pozdrowienia dla akcjonariuszy
Dnia 2024-05-25 o godz. 12:42 ~OL napisał(a): > Mnie również. Pamiętam milionerów od króla lateksu jak obiecał po 1200 za papier. No, ale dopóki jest paliwo to będzie cug w piecu
Wielonikowiec z ReadGene znowu w akcji. Pamietasz jak z AT wyszło ci 30 zł na RDG. Poza tym nikt nie kazał ci sprzedawać akcji XTB po 42 zł i przechodzić na OLYMP. Już nie będziesz używał tutaj nicka Cesarz? Dlaczego zniknąłeś z wątku RDG? Pamiętasz jak kogoś nazwałeś "zerom" i dostałeś odpowiedź:
Gdyby teraz zainwestować 5 mln zł w akcje XTB to prawie na pewno za 3 lata będzie zysk +70% i sowita dywidenda przekraczająca dochody z lokaty co najmniej kilkukrotnie.
Dnia 2024-05-25 o godz. 21:58 dimmu3 napisał(a): > Ekstra, pomijając że kogo to nic nie obchodzi, to milionerem nie zrobiło Cię xtb, bo wydałeś ponad milion na zakup akcji.
Po pierwsze mnie to interesuje Po drugie matematyka się kłania,jakie wydane ponad milion? dokładnie zostało wydane na zakup 4 189 650zł.
To teraz sobie wyobraź forum, gdzie każdy zakłada wątek ze swoimi zyskami. Nadal byś był tak zainteresowany?
A 4189650 to jest ponad milion czy nie? Panie matematyku : )