• Alchemia - uniknęła kryzysu!!! Free float 3,84% Autor: ~Alfan [80.54.171.*]
    Wyniki porównywalne z pierwszym kwartałem ub. r. a free float coraz niższy... już tylko 3,84% akcji w obrocie. Oj będzie tu ostra jazda.... To będzie drugi Dragowski! A skup jeszcze się nie skonczył.... więc jak skup się skończy to pewnie zostanie na rynku z 0,5%.... ale jazda!!!! Kto ma niech trzyma!!! Kto nie ma niech kupuje (lub nie - nikogo nie namawiam!).

Ciekawe, ile kasy jeszcze im zostało na skup... bo 3,84% z 224 984 000 akcji daje nam 8.639.386 akcji w obrocie. Licząc po kursie 7 zł na wykup wolnych papierów wystarczy 60 mln zł (a pewnie jeszcze trochę spadnie :) ). Dotychczas Alchemia skupiła 16,8 mln akcji po średniej (ok. patrzę na wykres historyczny, więc jest to tylko szacunek) 6,8 zł za akcję daje 11,4 mln zł, czyli do 150 mln jeszcze trochę brakuje!!!! :))))))))))))) prawie 40 mln zł.

Odliczając jeszcze część należącą do "twardych inwestorów", pewnie zostaje jakieś 4 mln papieru.... a potem to już MEGA MEGA >>>>>MEGA WZROSTY!!!!
  • Re: Alchemia - uniknęła kryzysu!!! Free float 3,84% Autor: ~Rafał [77.113.197.*]
    Większość już zwątpiła i nie ma już alchemii i nie ma się co dziwić.Przez cały rok kurs jest trzymany pod skup akcji.Już nie jeden zarobił na innych akcjach nawet w dnu dzisiejszym.
  • Re: Alchemia - uniknęła kryzysu!!! Free float 3,84% Autor: ~Alfan [80.54.171.*]
    tzn., że Alchemia skupi więcej akcyjek, więc zostanie mniej na rynku, a te które zostaną będą warte dużo więcej... a dorzućmy do tego brak akcji (czego przykładem jest Dragowski) kurs porzybuje wysoko.... wysoko. I poziom sprzed 2 lat (ko. 70 zł) to nie jest bajka....
  • Re: Alchemia - uniknęła kryzysu!!! Free float 3,84% Autor: lazaros [83.19.48.*]
    Poziom z przed dwóch lat 70?
    To nie był spadek jak na innych spółkach tylko odcięcie pp.
    Spadek z 12pln do 7pln w tej sytuacji na rynku nie jest dużym spadkiem,
    Niski FF jak pokazał drągowski czy midas( też Stajnia Pana Karkosika przyp.)
    może wiele. FF spada systematycznie ale co jakiś czas wraca na wyższy poziom.
    Myślę, że Alchamia jest spółka, która nie pozwoli za numer podobny do Drągowskiego.
    A szkoda.
  • Re: Alchemia - uniknęła kryzysu!!! Free float 3,84% Autor: ~Alfan [80.54.171.*]
    źle myślisz kolego.... po co Alchemia zdecydowała się na skup własnych akcji? bo uważają, że cena rynkowa jest zbyt niska. Więc po co jest ten skup? żeby zgarnąć z rynku od "słabych" akcjonariuszy akcje. Wywindują kurs ponownie do 70 zeta i będą sprzedawać po malutkich pakiecikach..... tyle że kupują po 7 zeta....
  • Re: Alchemia - uniknęła kryzysu!!! Free float 3,84% Autor: lazaros [83.19.48.*]
    Myślę, że skupują z dwóch powodów:
    1) sprzedać za "petrodolary"
    2) skup pozwala utrzymać kurs na mniej więcej stałym i niskim poziomie, ogłoszą
    wezwanie na pozostałe 3% akcji po kursie z ostatnich 6 miesięcy i wycofają spółkę z
    giełdy.
    Alchemia jest zimna od pieniędzy o czym świadczy 150mln na skup.
    Jestem pewien, że wygrają sprawę o opcję,
    Kupią od Silesi Walcownię Rur Andrzej.
    I Będą potęgą
    T o jest właśnie ta "GIEŁDOWA PERŁA" Romka Karkosika i jeżeli Mistrz pozwoli
    to zarobisz, ale jeżeli zdecyduje inaczej (powyżej) to ja stracę moją ulubioną spółkę na GPW, a Ty kolego swoje wymarzone 1000%
  • Re: Alchemia - uniknęła kryzysu!!! Free float 3,84% Autor: ~Waldek [88.220.177.*]
    A jaki to interes będzie dla Karkosika wycofać Alchemię z giełdy ? Ja nie widzę powodów. Gdzie on ttyle zarobni jak nie na giełdzie.
    zarabi na giełdzie po warunkiem, że sprzeda swoje udziały(akcję)
  • Jakim cudem???? 3,84% czy 4,71% Autor: ~ALfan [80.54.171.*]
    0,87% z 224984000 to prawie 2 mln akcji, a przecież dzisiejszy wolumen to 40k...

Może mi to ktoś wyjaśnić? jeszcze wczoraj było 3,84% a dziś 4,71%.... dlaczego?

http://www.stockwatch.pl/gpw/alchemia,wykres,wskazniki.aspx
  • Free flout juz 2, 75 % Autor: ~Andy [213.158.196.*]
    No i prosze na 28.05.2009r. Free flout na Alchemii juz nie 3,84 % , czy tez 4,71 % , ale juz tylko 2, 75 % !!! Oj duzo bedzie sie dzialo, dzialo na Alchemii w najblizszych dniach !!!!
  • Re: Alchemia - uniknęła kryzysu!!! Free float 3,84% Autor: ~nawigator [77.254.149.*]
    f f roś nie bo alchemia zbiera od skotana zobaczcie arkusz transakcji .
[x]
ALCHEMIA -0,83% 4,76 2019-05-30 12:13:47
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.