• Co tu taki boczniak ? Autor: ~jurek1234 [46.112.74.*]
    Kiedy to w końcu ruszy , budowlanka zasòwa a przecież oni mają to potrzebne jest w budynku .
  • Re: Co tu taki boczniak ? Autor: ~Solo [188.146.110.*]
    Do oficjalnych wyników w lipcu/sierpniu istotnych zmian kursu bym się nie spodziewał. A potem może być świeca - tylko pytanie czy w górę czy w dół...
    Obroty Grodno utrzymuje jako tako przyzwoite, ale marża będzie decydująca, bo bardzo silna konkurencja na rynku (w tym Wurth teraz z TIMem) dużą presję na ceny na pewno wywiera.
    Grodno nigdy nie miało wysokiej rentowności, więc jeżeli sytuacja rynkowa jeszcze np. 1-2% marżę obniży, to wyniki mogą być koło zera albo i na minusie i perspektywa będzie słaba... Ale jeżeli Grodno pokaże przyzwoite marże, to udowodni że na trudnym dla siebie rynku jednak sobie radzi - i wtedy zupełnie inna perspektywa się otworzy do wzrostów.
  • Re: Co tu taki boczniak ? Autor: ~jurek1234 [164.127.209.*]
    Myślę że będzie bardzo dobrze , programy mój prąd i inne napędzą im klientów . Poza tym budowlanka jakoś się kręci a oni mają to co jest potrzebne .
    Rozmawiałem z przedstawicielami i mówią że mają cały asortyment pomp i na bieżąco jest sprzedaż .
  • Re: Co tu taki boczniak ? Autor: ~grzesiekRS [83.9.10.*]
    Ale tu póki co brak zainteresowania obroty takie że szczerze mówiąc jakbym swoje sprzedał to były by większe niż to co jest w ostatnich dniach
  • Re: Co tu taki boczniak ? Autor: ~Solo [46.204.8.*]
    No i niestety wygląda na mój negatywny scenariusz. W ostatnim kwartale poprzedniego roku obrotowego EBITDA w okolicach zera. Strata netto blisko 4 mln zł. Widać Grodno nie daje rady na rynku z silnym Wurthem.
    Kiepskie wyniki to brak kasy na inwestycje w logistykę i informatykę - czyli zacofanie technologiczne w stosunku do konkurencji będzie się tylko pogłębiać, a więc i perspektywa uzyskiwania dobrych wyników też coraz słabsza. A przy stratach długo nie pociągną (ciekawe ile banki wytrzymają z finansowaniem zanim zaczną uciekać) ... więc wygląda że jednak równia pochyła w dół.
  • Re: Co tu taki boczniak ? Autor: ~Piotr [31.0.38.*]
    Ile Ci płacą za te bzdety?
  • Re: Co tu taki boczniak ? Autor: ~Solo [46.204.0.*]
    A co jest nieprawdą w tym co napisałem?
    Zamiast więc pisać bzdurne ogólniki napisz jakie przewagi konkurencyjne ma Grodno wg Ciebie na rynku, że ma świetlaną przyszłość przed sobą.
    To Ty piszesz ogolniki bez konkretów. Najlepsza logistyka, informatyka, bo co, bo tak przeczytałeś na stronie wurth?
    A to widzę kolega w ogóle nie w temacie branży.
    Więc w zakresie logistyki proponuję pooglądać www.3lp.eu,
    a w zakresie informatyki www.tim.pl
    i ofertę sklepu internetowego.
    No i porównaj sobie co ma Grodno w tym obszarze do zaoferowania (upraszczając +/- nic).
    A strata Grodna to fakt, o którym sama spółka poinformowała.
  • Re: Co tu taki boczniak ? Autor: ~Solo [188.117.181.*]
    Ewentualnie filmik z 2020 roku

https://m.youtube.com/watch?v=PqcYYN7_7FE.

Teraz są jeszcze bardziej do przodu...
    Hahaha, bo co bo ładny film promocyjny sobie zrobili?
    Kupuj zatem Grodno.
    Powodzenia
  • Re: Co tu taki boczniak ? Autor: ~Qwerty [163.116.189.*]
    Nie mam już akcji Grodna, ale zaglądam od czasu do czasu. Aż szkoda patrzeć jak zaprzepaścilli szansę gdy był peak. Tutaj to chyba potrzeba jakiegoś inwestora i tak jak kolega napisał większej automatyzacji. Jednak 3LP to był majstersztyk dla TIMu.
[x]
GRODNO 0,46% 10,85 2025-10-07 16:23:40
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.