Które wyniki słabe? Patrzyłeś np przepływy pieniężne? To jest ta część bilansu, której nie da się zmieniać wymyślnymi operacjami księgowych. Przepływy pieniężne całkowite, operacyjne oraz FCF są na plus, a to akurat bardzo dobrze. Nie podoba się to sprzedaj i siedź cicho.
Obiektywnie to kurs nie spadnie z YT wiele ponieważ dywidenda będzie go trzymać, ci którzy sprzedali powyżej 35 trafili idealnie, niestety po odcięciu będzie gruba zwala tym bardziej że za rok dywidenda będzie słabiutka albo nie będzie jej wcale ponieważ kasa będzie potrzebna na zaplanowana rozbudowę magazynow.
Ze spokojem. Każdy kto prowadzi biznes ma świadomość, że pierwszy kwartał to był wzrost kosztów prowadzenia dzialanosci, koszty pracy, energii, ciepla , pozostałych mediów, koszty wejścia na nowe rynki - w tym niemiecki itp.. Kolejny kwartał powinien być już zdecydowanie lepszy - zwłaszcza majac na uwadze zalożone cele związane ze wzrostem wolumenu sprzedazy. Poza tym, która Spółka wyplaca rok do roku blisko 10% dywidendę. Proszę porównać do największych graczy rynkowych....Łączę pozdrowienia
Ja też chętnie zbiore do koszyczka. Dziś promocja była niezła po tym zlewie za Q1. Ponad 10% z samej dywidendy za 3 miesiące mogę poczekać. I raport za Q2 po walizkowym eldorado zapakowanymi szmatami z Pepco na wakacjach z Rainbow na które poleciałem EnterAir
Słaby może być cały rok. Ale warto zwrócić uwaga na Węgry austrie i Niemcy. Cena obecna a perspektywy na dwa trzy lata. Nawet jak zyski spadną a dywidenda spadnie do okolic 7 procent to i tak za parę lat będzie wyżej.
> Słaby może być cały rok. Ale warto zwrócić uwaga na Węgry austrie i Niemcy. Cena obecna a perspektywy na dwa trzy lata. Nawet jak zyski spadną a dywidenda spadnie do okolic 7 procent to i tak za parę lat będzie wyżej.
w pare lat to można zarąbiście zarobic gdzie indziej Stary