spora grupa ludzi siedzi pow. 10 zł..........
chyba że uśrednili....... jest szansa na 2 zł......
ale tylko na 2 zł....... wówczas Gant będzie po 50 zł......
bedzie 2 pln i bedzie 4 pln cierpliwosci wszystko idzie w dobrym kierunku, aktywa rosna, rynek rosnie niedlugo trafia pieniazki wiekszych instytucji i bedziemy mieli chwile ulgi. wzrosty na stm byly raczej na wysokim volumenie spadki na malym to dobrze wrozy. ja nieslmialo mysle o 2pln do piatku
no to sie przeliczylem z tymi 2 pln... ale wyniki niezle i biorac pod uwage ze drugi kwartal jest lepszy dla storma to te 2 pln na pewno zobacze a i te 4 tez heheh
Pewno , ze przesądzone. Celowo pompują Stormmika, aby go później wywalic i nakupic Jagód
Proponuje w poniedziałek wychodzic z papierka i przesiadac sie na Jagulce.
Jak zrobicie tak bedziecie mieli
Uważam , że w czerwcu jagódki kosztowac bedą 3,5-4 zł.
a z tego co mi wiadomo, to drobnicy stormmowej na tym by zalezało...a taki macius równie dużo pieniążków wsadził w stormm co w jago...i zmiana parytetu spowodowała by, nie dążenie do 4-6zł a 1,5zł a wycofanie pozostawiło by jago w konsolidacji do pierwszych DOBRYCH wyników lub listów intencyjnych...
a przejmując storm niby w chwili obecnej na parytecie traci, ale przy tej ilosci akcji mysląc długoterminowo to zyska...bo jago oprócz swojej obecnej wartosci powiększyło by sie o wartosć stormmu, co ludzie lecą na niego jak muchy do gówna, gdzie niedawno tylko pisano że to bankrut....ale wynik 1qw pokazuje że poręczenie jago i bony bezpieczne są
taka korekta to żadna korekta. nie oczekujmy też , ze każdego dnia będzie rosło po 8-10%. najważniejsze , ze do przodu.
Na podstawie fundamentów ,raportów i informacji, które niebawem się ukażą i zapewne będą pozytywne wyceniam Jagódki na 3,5-4 zł na koniec czerwca 2008, zaś jesienia ,koniec roku 8 zł i tego się trzymam.
Jeśli ktoś ma inne zdanie proszę o opinię i wyznaczenie kursu. Może to nie mam sensu, ale uważam , że tak będzie. Co do Strommika to raczej utrzyma się na obecnym poziomie, ale w przyszłości to raczej jego aktywa będą tylko papierem na przejmowanie innych spółek. To na tyle.
Poprawka
"Na podstawie fundamentów ,raportów i informacji, które niebawem się ukażą i zapewne będą pozytywne wyceniam Jagódki na 3,5-4 zł na koniec czerwca 2009, zaś jesienią ,koniec roku 8 zł i tego się trzymam"