• KHS Krosno przetrwa!! Autor: ~pracownik huty [62.87.129.*]
    Myślę że Krośnieńskie Huty Szkła przetrwają i dadzą jeszcze zarobić krocie akcjonariuszom. Dług jest co prawda olbrzymi ale będzie spłacony bo jest z czego. Syndyk już się dogaduje z wierzycielami odnośnie restrukturyzacji zadłużenia o kilkadziesiąt procent, do sprzedania są niepotrzebne grunty i hale które na nich stoją w bardzo dobrych lokalizacjach, można sprzedać hutę szkła w Tarnowie do której KHS dopłacał. Biurokracja została zwolniona, zamówień mnóstwo, pracownicy produkcyjni są ciągle przyjmowani do pracy. Ceny gazu spadły a to był największy koszt stały huty, produkcja od kiedy zarządza nim syndyk przynosi duży zysk za marzec wg. nieoficjalnych informacji było ok 6mln. Każdy wierzyciel jak również i syndyk jest zainteresowany aby zakład przetrwał. A sądy jak działają każdy wie............. zabraknie jakiegoś dokumentu,lub wypowie się jakiś biegły ekonomista nie wiadomo z czyjego nadania i na podstawie jego opinii jest wydawany wyrok.
    Myślę że spółka da jeszcze zarobić krocie.
    Pozdrawiam
  • Re: KHS Krosno przetrwa!! Autor: ~ooooo [83.7.130.*]
    u, można kupić hutę za 4 bańki :o
  • Re: KHS Krosno przetrwa!! Autor: ~byly pracownik khs [88.156.73.*]
    chcesz ubrac innych w cieple futerka jak ciebie ubrali ? nie dawac sie namowic. to ledwo dycha !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: KHS Krosno przetrwa!! Autor: ~hutas [10.10.0.*]
    Co Ty człowieku bredzisz, kto dopłacał do Tarnowa.
    Tarnów przy zatrudnieniu 1000 osób miał wydajność takąsamą jak Krosno z 5000 załogi.To co w Tarnowie robiło 3 osoby w Krośnie wykonywało 7 ( przykład z malarni, malowanie natryskowe).
    Przestań pieprzyć bzdety po poprzednich władcach Krosna.
    Do Tarnowa wam jeszcze dużo brakowało ( do dziś nie potrafią wasi hutnicy wszystkiego co robiono w Tarnowie ) , dlatego najlepiej było to przejąć i zgnoić.
    Możecie się łudzić ale z KHS za rok nawet śladu nie będzie.
    Co do Tarnowa to nie problem, ktoś to kupi ( nie koniecznie jako hutę ) , zawsze to bliżej cywilizacji niż Krosno na Zachodniej Ukrainie.
  • Re: KHS Krosno przetrwa!! Autor: ~pracownik huty [62.87.129.*]
    Być może nawet większe były proporcje w wydajności prac. huty w Tarnowie tylko w Tarnowie wypłaty były 3 krotnie wyższe niż w Krośnie, ale co z tego skoro i tak trzeba było dokładać do Tarnowa. A że ktoś kupi tą hutę to bardzo dobrze.
  • Re: KHS Krosno przetrwa!! Autor: ~jarekklin [83.145.186.*]
    Prawda jest taka że Huta być moze przetrwa...ale z giełdy zniknie lub podzieli los fona czyli grosz....Ja niestety tez sporo straciłem przez Krosno....i tak szczerze to żałuję że nie słuchałem wypowiedzi HUTASA...gość prawde mówił w kazdym swoim poście. Szacuneczek HUTAS ach szkoda ze Cię nieposłuchałem....
  • Do jarekklin Autor: ~hutas [10.10.0.*]
    Nie przejmuj się , będzie lepiej.
    Ja dostanę wypowiedzenie , całą zaległą kasę i być może zacznę działać na własny rachunek ( choć pewnie zaproponują mi dalszą pracę , ale u syndyka to tak trochę jakbym u kata pracował :), no nie ? ) bo mam już dość po 28 latach pracy hut szkła.
    Powodzenia i na drugi raz słuchaj tylko tych którzy dobrze radzą.
  • Re: KHS Krosno przetrwa!! Autor: ~Byczek [195.150.165.*]
    Odkupię od Was akcję po 2 grosze. Sprzedajcie proszę:)
  • Re: KHS Krosno przetrwa!! Autor: ~..kjk [194.169.228.*]
    Kup sobie najpierw mózg.. ale to chyba drożej niż 2 grosze...
  • Re: KHS Krosno przetrwa!! Autor: ~krośnianin [89.171.19.*]
    http://www.nowiny24.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090512/KROSNO/719917053
    wypłata zaległych wynagrodzeń
  • 13 milionów złotych - tyle Krośnieńskie Huty Szkła są winne swoim pracow Autor: ~austria [77.113.158.*]
    czyli same zobowiazania dla pracownikow wyosza 4 razy 100 % akcji huty a co z raportem bedzie jeszcze gorszy????
  • Re: 13 milionów złotych - tyle Krośnieńskie Huty Szkła są winne swoim pr Autor: ~wit [91.150.177.*]
    Na Elektromontażu export nie można nawet otrzymać akcji bo ich nie ma kto wydać zarząd podał się do dymisji. Na jego majątku działa sobie z powodzeniem spółka córka tylko z.o.o która przejęła kontrakty a wierzyciele i akcjonariusze zostali z niczym. Tu będzie tak samo jak nie będzie kupca to powstanie pewno KHS sp.z.o.o.A wy zostaniecie z niczym. Bez pieniędzy i akcji złodziejstwo w majestacie prawa. Radze sprzedać póki jeszcze notowana potem nawet strat nie rozliczycie.
  • CZY TY CZŁOWIEKU JESTES PRZY ZDROWYCH ZMYSŁACH???? Autor: ~baniak [83.31.146.*]
    Przetrwa / może / huta jako zorganizowana część mienia przedsiębiorstwa , którą syndyk sprzeda by cześciowo uregulować długi KHS SA. Akcjonariusze KHS będą mieli do podziału tzw nadwyżkę polikwidacyjną czyli NIC!!!!!!!!!!!!!! Wbij to sobie do łepetyny , że akcje KHS SA sa warte 0 / ZERO / PLN. Masz papier toaletowy , a nie zdematerializowane akcje , a raczej zdematerializowana KASĘ , którą w nie włożyłeś. Pzdr. dla nieuków.
  • Re: CZY TY CZŁOWIEKU JESTES PRZY ZDROWYCH ZMYSŁACH???? Autor: ~baskerville [77.113.131.*]
    Jak krosno było po ok.40 groszy , pisałem , że bedzie najpierw w cenie bioton a później w cenie fon . pamiętacie ?!!!!!?

mariusz
  • Re: CZY TY CZŁOWIEKU JESTES PRZY ZDROWYCH ZMYSŁACH???? Autor: ~baskerville [77.113.131.*]
    bioton był wtedy po 0,21 "-)
    Manipulacje tzw SIM , oszczercze ich wypowiedzi o właścicielu itp. Pamiętacie ?
    Wtedy jeszcze nikt nie pisał , że krosno to bankrut "-)
    to wam przypomnę "-)

http://www.trystero.pl/archives/1598
  • Re: CZY TY CZŁOWIEKU JESTES PRZY ZDROWYCH ZMYSŁACH???? Autor: ~hutas [85.28.133.*]
    Super, ja już miesiąc przed tym pisałem - BANKRUT
  • Re: CZY TY CZŁOWIEKU JESTES PRZY ZDROWYCH ZMYSŁACH???? Autor: ~pracownik huty [78.8.7.*]
    Do walnego zawirowania w notowaniach krosna. A później duża kasa dla akcjonariuszy.
  • Re: CZY TY CZŁOWIEKU JESTES PRZY ZDROWYCH ZMYSŁACH???? Autor: levinas [85.222.87.*]
    kompletnie nie rozumiem takich dyskusji...spółka formalnie nie istnieje, ogłoszono upadłość likwidacyjną...ktoś kto tego n ie rozumie powinien trzymać się z dala od giełdy do czasu uzupełnienia podstaw w edukacji...
    jeżeli się świadomie "inwestuje" w takie spółki to musi się skończyć utratą wszystkich pieniędzy z czasem...
  • Re: CZY TY CZŁOWIEKU JESTES PRZY ZDROWYCH ZMYSŁACH???? Autor: ~dr_spike [91.107.99.*]
    bankrut ale przynosi zyski i tu jest sek anwet takie ścierwa jak pkn majce straty daj rade ja naazie skupuje jeszcze ma ok 500k pln wiec powoli jakos dokupie mysle ze do 35 gr max
  • Re: KHS Krosno przetrwa!! Autor: ~ktos [79.186.15.*]
    Tak wlasnie dziala KHS kupuje bojac sie o konkurencje a pozniej nie umie sobie poradzic ze sprzedaza szkla tylko na magazyny laduje.A tyle pracownikow w krosnie biurowych siedzi i nic nie robi tylko narzeka!!! ze tarnow przynosi straty!!! Jakbys nie wiedzial panie "pracowniku huty" odkad tarnow zostal przejety przez KHS to bylo tylko coraz gorzej tazke mozna tylko sie domyslac jak dziala KHS !!!!!!!
  • Ktoś - ty cymbale! Autor: ~RedFox [83.18.62.*]
    Ktosiu znowu zaspałeś...
    Jakbyś nie wiedział, że teraz nad wszystkim pieczę trzyma Syndyk, który świetnie sobie radzi, więc to co teraz piszesz nie odnosi się do teraźniejszości...
  • Krosno do góry Autor: ~lagos [89.171.19.*]
    Jutro czeka nas drobne odbicie o jakies dwa grosze i tak do czwartku a tam duży odpał.
  • Re: KHS Krosno przetrwa!! Autor: ~agatowe lato [83.26.135.*]
    Mam też Krosno i to niemało a mam też nosa co do wzrostu tej spółki chociaż nieduży ale coś czuję przed walnym we wtorek w hotelu Holiday In w Warszawie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Re: KHS Krosno przetrwa!! Autor: wujko [83.16.171.*]
    w jaki wtorek ... co Wam się utarło?
    walne jest w czwartek 9 lipca
[x]
KROSNOOLD 0,00% 0,00 1970-01-01 01:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.