nie wierze w ATH bo to oznacza wzrost o ok 222% co jest mało realne przy trendzie spadkowym od początku istnienia spółki - to nie Krypto :). Na razie mój target: przebicie 3 PLN (opór z tygodniówki), następnie 3,14, szczyt całego swinga oceniam na 3,25 - 3,42. to jest mega mocna strefa (opory miesięczne, fibo 0,618, linia trendu) bez Meeeeega infa nie ma szans na przebicie,
Mnie się wydaje podobnie jak Czesiowi2
A nawet mam wątpliwości czy powyżej 3zl wskoczymy bez konkretnych info.
No może ten ostatni kontrakt kładzie podwaliny pod bliższa przyszłość ... ale póki go następne wyniki kiedy? Po wakacjach ....
dzisiaj (23.05) testujemy opór na 3 PLN (fibo 0,5) - ale tego nie widzę MFI maleje i momentum się wyczerpuje na niskim interwale, także trzeba poczekać jeszcze kilka dni/tygodni :(. Jak dla mnie swing się wyczerpuje. Jedyne co nas może uratować to rosnące MFI na miesięcznym interwale ale to zobaczymy za kilka tygodni. Czyli jak przebijemy 3 PLN to zakładam up na 3.16. jak się odbijemy to test 2.90 i ponowny atak - na ten moment to obstawiam :) - oczywiście to moje prywatne zdanie, żadna porada :)
Oj tam, oj tam...
AT jest istotnym narzedziem wspomagajacym przecietnego inwestora,...ale sprawdza sie w jakim stopniu ?
Czy Warren Buffet analizujac firme patrzy na kreski, RSI itd ?
Chyba tylko po to aby zobaczyć na jakim poziomie bedzie podaż akcji, ktore zamierza kupić.
Przyjdzie ktos chetny Fundusz, to wyciagnie taka mala spolke 400% easy.
Jak nie przyjdzie, to IZO bedzie sie kisić.
Ale jak spolka IZO jest stabilna, placi dywidendy, ma przewidywalna zalezna od koniunktury gosp. rentowność, jest po prostu cykliczna. To czy w przypadku ożywienia gosp., rosnącej masy kontraktów, rosną szanse że jakiś fund lub spółdzielnia grubasów bedzie chciała się podłączyć, czy też spada ta szansa ?
Mieszanie w okolicach 2.8-3.0 interpretuje jako akumulacje przed wzrostami koniunkturalnymi, a nie dystrybucje.
A Panowie jak sądzą ?
jeśli ma wzrosną to musi być powód konkret.
Miałeś ostatnio dobry przetarg i wygrany ... do nas lub dojechało?
Przez wiele stanie kilka lat też IZS stabilny, płacił dywidendę itd itp ... to czemu trend spadkowy?
To o czym napisałeś to w książkach :)
Tu będzie jak będzie.
Owszem trend spadkowy wyhamował, ale wzrostowego nie widać.
Żeby był musi być kilka dużych impulsów.
Ma razie wynika mizeria no i ten ostatni kontrakt.
Plany, wodoru itd fajne Gądki ale muszą przejść brać realne wymiary
Inaczej będzie się kisić....
A.
I dlatego kupujesz portfel kilku firm z szansa na duze wzrosty, kupujesz tanio i czekasz. Niektore zawioda, inne wynagrodza.
B.
Normalnie w ostatnich latach po duzym wzroscie (ostatnio z 2.2 na 3), po ostrym szczycie obserwowalismy na IZS ostry zjazd.
Tutaj tego nie ma. Oscyluja z zakupami miedzy 2.80 i 3.0 ...Zasypuja z 3.0, podbieraja 2.80 lub troche wyzej.
Ten..teges..wiadomo pewnosci nie ma. Ale charakter ostatniego wzrostu po ogloszonych kontraktach, wskazuje na umiejetne zbieranie akcji przez grubasa.
Jest inaczej niz poprzednio...np. Pik 3.60 z 2023 r.
Na arkuszu zlecen istotniejsze ilosci akcji na sprzedaż sa w okolicy 5.50 zl.
I to na razie !
I tego będę sie trzymal.
Takie Lubawa, Torpole, Mirbudy, Rainbowy, Entery, ..też nie istniały 2, 3 lata temu w swiadomosci wiekszosci inwestorow.
Nastal ich czas i kursuja kilkaset procent drozej.
Mi to daje do myślenia. Czy Panom też ?
Giełda już nie raz i nie dwa udowadniała że nie ma rzeczy niemożliwych. Niech tylko poleci oficjalnej info że inwestycje w wodór będą wynosić z Miliard PLN to się rynek przebudzi
Marina - gdzie ty widzisz delikatny trend wzrostowy?
Jeśli już to horyzontalny się zaczął kształtować.
Oczywiście czysto teoretycznie po każdym spadku następuje wzrost ... ale z czegoś musi on wynikać.
Póki co ci się wydarzyło w ostatnim czasie?
Wyniki takie se, umowa ostatnia skonsumowana bez większych wrażeń.
Nie ma nic co pociągnie kurs.
Nie ma się co grzać póki co.
Chyba że ktoś rozkręci spekulacyjnie kurs (w domyśle grubas)....
Jeśli rzeczywiście pójdą w wodór, będzie więcej kontraktów w gaz, KPO nakręci zdołowana koniunkturę to za pół kwartał może kurs ruszy.
Nie twierdzę że nie warto akumulować, ale ponad 3 nie wyjedziemy co pokazują ostatnie 2 tygodnie.
Nie ma pod co.
Idąc dalej czysto psychologicznie to maj najczęściej bywal byczy, ... A maj się kończy, czyli odpowiedzieć tobie co teraz :)
Wiem, ale nic nie powiem.
Tak to w piaskownicy bywało, ale to nie te czasy....
Czekamy dalej na twój trend wzrostowy.
Zwróć uwagę że nie tylko ja nie widzę szans na wzrost póki co.
Czesio napisał i ja się zanim zgadzam.
Zobaczymy za rok lub dwa kto jest glupszy.
Na razie idzie po mojemu, ostatnie 3 tygodnie rokuja bardzo dobrze.
A ty pewno po 3.60 kupiles, kisusz się i meczysz, wspólczuje madry człowieku
Będzie jak będzie
Zaklinanie przez ciebie dziś że będzie 12 ... jaki ma cel? Po co o tym głośno kłapiesz?
Nie kupiłem za 3,6 mądry człowieku, kupiłem za 3,0 rok temu i rok temu sądziłem podobnie jak Ty dziś.
To się kiedyś zmieni bo trend mamy już nie spadkowy tylko horyzontalny.
Ale spółka przez lata była zbyt spokojna i jak pisałem miała zasadniczo roczne piki.
Oby ten który trwa nie był tegorocznym pikiem :)
3zl jak stwierdzasz jest mocno zasypywane, więc musi się zdarzyć coś co da mocny impuls.
Pożyjemy ... zobaczymy