Pod koniec czerwca jest kwartalna kwalifikacja spółek do segmentów rynku NC. Jeśli do tego czasu nic znowu nie nabroją to mogą wrócić z segmentu NC Alert do NC Base. Spółki NC Base są na notowaniach ciągłych.
To ja wiem ze kwalifikacja odbywa się co kwartał natomiast nie wiem dlaczego niby bras miał by wrócić na ciągle jak bodajże chyba w tym kwartale przeciągnął raport poza tym póki nie ma decyzji to i powrot na ciągle lepiej przeciągnąć o kwartal
Reguły kwalifikacji są opisane w uchwale: https://newconnect.pl/pub/NEWCONNECT/files/PDF/Zal_Uch_348_2022_tekst_jednolity.pdf Spółka jest kwalifikowana do segmentu NC Alert jeżeli zachodzi przynajmniej jedna z sześciu przesłanek wymienionych §4 ust. 1 tej uchwały. Pytanie czy którakolwiek z nich będzie zachodzić w przypadki Brasa w dniu kwalifikacji pod koniec czerwca? Jeśli żadna to spółka wraca do NC Base i notowania ciągłe.
Vklf dobrze, robisz przekazując dzieciarni informacje prawne. To zaprocentuje bo ludzie czytają, a wielu nie ma pojęcia co tu się wyprawia. Ja czekam na 15 gr. i dokupię. Strzałami kilku dniowymi w górę i w dół (mały wolumen) mnie nie sprowokują do zmiany strategii.