• Eurotel - ma to ktoś? Autor: mrvice [213.158.196.*]
    Kompletnie nie wiadomo dlaczego tak się kisi.
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~chrapek [213.158.196.*]
    Czekam na dywidendę. Średnia cena zakupu to 15zł więc teraz sprzedać? i w co wejść?
    Wolę zapomnieć o tym papierze na 2 lata.
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~oza [77.253.6.*]
    Ja mam tego dosyć dużo, czekam na dywidendę. Niestety płynność zerowa. Spółka ogólnie bardzo zdrowa, ale póki nie zacznie wchodzić jakiś fundusz to na szybkie wzrosty szanse są małe.
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Starpol [83.6.49.*]
    No przecież musi się "kisić" zanim wyskoczy do góry. Taki poprostu jest kolej rzeczy.
    Pozdrawiam
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: mrvice [213.158.196.*]
    Gdzie są analitycy z OFE??
  • nawet nie wspominaj o analitykach z OFE bo ........ Autor: ~PIOTR [213.158.196.*]
    Dnia 2009-05-11 o godz. 15:08 mrvice napisał(a):
    > Gdzie są analitycy z OFE??

.......to największe leszcze. Trudno sobie wyobrazić bardziej nieporadnych downów - jeśli oni dojdą do wniosku, że trzeba wejść w spółkę to .........PORA NAM Z NIEJ UCIEKAĆ!!!

Chyba nie znasz przypadku DUDY - OFE sprzedawały akcje na samym dołku - jak typowe leszcze, po najniższych cenach. Po tygodniu mimo, że sprzedali ponad 20 mln akcji kurs skoczył o 40 % . To trzeba być "cieniasem" by na samy dołku sprzedawać. Tak więc nie pragnij by "analitycy" OFE zainteresowali się spółką. No chyba , że przyjąć scenariusz taki : oni kupują a my szybko sprzedajemy . Wówczas jest OK
  • Re: nawet nie wspominaj o analitykach z OFE bo ........ Autor: mrvice [213.158.196.*]
    Co prawda, to prawda. Kiedyś jakiś poważny inwestor zainteresuje się tą spółką.
    Pozdrawiam
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~kiszona [89.229.220.*]
    re
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~wojtek1966 [83.3.87.*]
    Witam . Mam tego trochę . Przyzwoita dywidenda . Płynność żadna . średnia zakupu 9,07 . Poniżej 15 zł nie oddam
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Starpol [83.6.64.*]
    Spółka jest ciekawa. Mam trochę. Średnia cena zakupu 10,31. Interesuje mnie długi horyzont.
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~devald [87.207.190.*]
    mam, ale raczej jestem sceptyczny trwa skup i pewnie zrobili z planowanych 7,5 mln jakieś 2 mln no może 3; trzymają kurs nisko by taniej zbierać - to proste i niestety nie jest fajne - może być jakieś podbicie pod dywidendę, ale potem jednak widzę zjazd na 10 zł
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~devald [87.207.190.*]
    sorry, skupili za jakieś 1,5 mln przy cenie 9-10 zł - więc mają czasu ze 2 lata w tym tempie - i jeszcze jedno : kurs maksymalny skupu to 14 zł ale to raczej zabieg marketingowy .. nie liczę na tą kwotę i raczej noszę się z zamiarem wyskoczenia z tej spólki - skorzystam z najbliższej okazji bo to bezpieczny parking, ale parking

Zgodnie z otrzymaną informacją na rachunku finansowym i papierów wartościowych zaksięgowano 500 szt. akcji własnych o wartości nominalnej 20 groszy każda, nabytych przez DI BRE Bank S.A. dnia 11 maja 2009 roku, co stanowi 0,01% kapitału własnego, za średnią jednostkową cenę 10,38 zł.
    Nabyte Akcje uprawniają do oddania 500 głosów na Walnym Zgromadzeniu, co stanowi 0,01% ogólnej liczby głosów.
    Po nabyciu niniejszych akcji Spółka posiada łącznie 153 036 szt. akcji własnych, stanowiących 3,91 % kapitału zakładowego Spółki i dających prawo do 153 036 głosów tj. 3,91 % ogólnej liczby głosów na WZA Spółki.
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~ads [83.25.247.*]
    sprzedaz ery spada,a punkty sie likwidują.może dla tego taki jest kurs.akcji nie mam i nie zamierzam ich na razie kupować.
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Starpol [62.29.136.*]
    Dnia 2009-05-10 o godz. 11:55 mrvice napisał(a):
    > Kompletnie nie wiadomo dlaczego tak się kisi.

Od momentu kiedy pojawiło się to pytanie upłynęło 6 miesięcy. Czy możecie się odezwać i odświeżyć/uaktualnić swoje odpowiedzi. Mogę od siebie dodać, że od tamtej pory stale powiększałem swoją inwestycję w Eurotel. Moja średnia cena zakupu niewiele się zmieniła.

Serdecznie pozdrawiam,

Starpol
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~bla [195.187.253.*]
    zaczął się skup przez fundusz, na pewno dociągną do 15-16 zł, warto jeszcze dokupić
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Starpol [83.6.59.*]
    Dnia 2009-11-25 o godz. 11:16 ~Starpol napisał(a):
    > Dnia 2009-05-10 o godz. 11:55 mrvice napisał(a):
    >

Od momentu
    > kiedy pojawiło się to pytanie upłynęło 6 miesięcy. Czy
    > możecie się odezwać i odświeżyć/uaktualnić swoje
    > odpowiedzi. Mogę od siebie dodać, że od tamtej pory stale
    > powiększałem swoją inwestycję w Eurotel. Moja średnia cena
    > zakupu niewiele się zmieniła.

Serdecznie pozdrawiam,
    > Starpol

No odezwijcie się wreszcie. Przecież te 6 miesięcy to nie jest aż tak długi okres czasu.

Jeszcze raz serdecznie pozdrawiam,
    Starpol

• Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Starpol [83.6.91.*]
    No cóż, ... rynek sam zaczął odpowiadać na pytanie o stan posiadania przez inwestorów akcji Eurotel. Po TFI Alianz doszło TFI Millennium.

Serdecznie pozdrawiam oba TFI, no i oczywiście życzę jak najwyższej stopy zwrotu!
    Starpol
  • do Starpola Autor: mrvice [188.146.119.*]
    Niestety, niecierpliwość nie popłaca - sprzedałem jakiś czas przed ''odpałem" ;/

PS. Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów.
  • Re: do Starpola Autor: ~Starpol [83.24.254.*]
    Dnia 2009-12-30 o godz. 16:44 mrvice napisał(a):
    > Niestety, niecierpliwość nie popłaca - sprzedałem jakiś
    > czas przed ''odpałem" ;/

PS.
    > Pozdrawiam i życzę dalszych sukcesów.

Witaj,
    Nie przejmuj się. Na pewno jeszcze wiele razy spotkasz interesujące okazje do inwestycji. Nie zapominaj tylko o tym, co dziś powiedziałeś. Bo to jest bardzo ważne...

P.S.
    Serdecznie Cię pozdrawiam i też życzę Ci dalszych sukcesów. Jak najwyższej stopy zwrotu w nadchodzącym 2010!!!
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Starpol [83.31.132.*]
    Domyślam się, że i tak nikt się nie odezwie.

Ale mimo wszystko postanowiłem podtrzymać ten wątek. Ze swej strony mogę powiedzieć, że nie sprzedałem do tej pory żadnej akcji spółki Eurotel. Dziś dokupiłem. Jutro też dokupię. W związku z tym moja średnia cena zakupu idzie (niestety) do góry.

Pozdrawiam wszystkich inwestorów, którzy dokładnie analizują cyferki w tej spółce. A w szczególności pozdrawiam maleńkiego inwestorka - K52 -, który konsekwentnie podkupuje akcje Eurotel od kwietnia 2009r.

Starpol
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: mrvice [188.146.79.*]
    Słyszałem, że lepiej uśredniać w górę :)
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Starpol [83.6.56.*]
    Jak powiedziałem, tak zrobiłem. Dziś dokupiłem. To drugi z rzędu dzień zakupów po dłuższej przerwie. Jeśli cena będzie interesująca, to (w miarę możliwości) dalej będę dokupywał.

Nie myślę w kategori uśredniania ceny zakupu. Kieruję się moją własną oceną atrakcyjności inwestycji i ceną po jakiej jestem w stanie ją nabyć. Zwłaszcza dziś, oba te elementy "zagrały". Nie zawsze tak się zdarza. Chyba częściej nie, niż tak.

Pozdrawiam,
    Starpol
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Jurek [195.187.253.*]
    Na moje oko, to w marcu zleci razem ze wszystkim do 11 zł, lepiej sprzedać teraz i odkupić w marcu.
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Starpol [83.6.85.*]
    Być może masz rację. W marcu się okaże. Ja nie inwestuję na oko.

Pozdrawiam,
    Starpol
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~ma [20.142.116.*]
    no mozna podbic watek :) kompletnie zapomniana spolka troche szkoda bo operacyjnie b. dobra. dywidenda za 2009r plus dzis ladne zachowanie
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Starpol [83.6.208.*]
    Witam,

Szczerze powiedziawszy to wolałbym, żeby już tak pozostało, tzn., żeby Spółka była nadal kompletnie zapomniana. To jest to, co między innymi zawsze mi się w niej podobało.

Obawiam się jednak, że w sytuacji gdy systematycznie generuje dobre wyniki, to prawdopodobnie trudno jej będzie "ukrywać" się przed inwestorami. Zobaczymy...

Pozdrawiam,
    Starpol
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Starpol [83.6.80.*]
    Witam,

Tak jak wcześniej wspominałem. Od 4 lutego dokupywałem przez kilka dobrych sesji. Powiększyłem posiadany pakiet. Nie sprzedałem ani jednej sztuki. Będę wypatrywał kolejnych okazji do zakupu.

Pozdrawiam,
    Starpol
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~wa [89.161.12.*]
    powolny cichy up
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Starpol [83.6.68.*]
    Dnia 2010-03-10 o godz. 20:54 ~wa napisał(a):
    > powolny cichy up

Witam,

Tak. Powolny cichy up.

Cicho pozdrawiam,

Starpol
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Starpol [83.6.42.*]
    Witam,

U mnie wszystko po staremu. Nie sprzedałem ani jednej sztuki. Czekam na dalsze okazaje.

Starpol
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Starpol [83.6.74.*]
    U mnie nic się nie zmieniło.

Największy problem jaki ostatnio miałem to cena. Ciężko się teraz dokupuje akcje. Ale chętnie dokupię większą liczbę akcji do 17,45 zł. Może ktoś z was chce sprzedać?

Pozdrawiam,
    Starpol
    Znów zacząłem powiększać swoją pozycję. Myślałem, że uda mi się przy niższych poziomach. Ale chyba nie ma co czekać. Planuję wybrać się na WZA. Ciekaw jestem czy ktoś z was chciałby pojawić się na WZA?

Pozdrawiam,

Starpol
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~devald [89.76.186.*]
    z 7 zł wszedł tak wysoko, że teraz sobie powróci
    Dnia 2010-05-05 o godz. 18:29 ~devald napisał(a):
    > z 7 zł wszedł tak wysoko, że teraz sobie powróci

Witaj,

Być może tak. Zawsze wszystko jest możliwe...

Pozdrawiam,
    Starpol
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: rouden [95.49.220.*]
    Witajcie,

Korzystając z przeceny na rynku postanowiłem wejść w ETL z myślą o czekającej nas dywidendzie.

Pozdrawiam i życzę zawsze dobrych decyzji inwestycyjnych
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Starpol [83.6.56.*]
    Dnia 2010-05-07 o godz. 15:47 rouden napisał(a):
    > Witajcie,

Korzystając z przeceny na rynku postanowiłem
    > wejść w ETL z myślą o czekającej nas dywidendzie.
    > Pozdrawiam i życzę zawsze dobrych decyzji inwestycyjnych

Witam,

Miałem nadzieję, że uda mi się dziś kupić poniżej 17 zł. Ale się nie udało.

Pozdrawiam i też życzę dobrych decyzji inwestycyjnych
    Starpol
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Starpol [83.6.53.*]
    W trakcie ostatnich spadków powiększyłem pozycję. Ale nie dużo. Myślałem, że kurs dłużej utrzyma się na niższych poziomach.

Pozdrawiam,
    Starpol
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Aro [213.238.100.*]
    Chłopie przestań się wysilać 80% wypowiedzi na tym wątku są Twoje. Mam tego gniota i pozbędę się tych akcji jak tylko podskoczy kurs a jak nie to i wcześniej
    Witajcie

Zrobiłem ostatnio małe zakupy.

Pozdrawiam,

Starpol
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Aro [77.254.165.*]
    To może kupisz i moje opchnę po 15,50 ze swoja stratą a co tam!
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Starpol [83.24.184.*]
    Dnia 2010-07-15 o godz. 16:04 ~Aro napisał(a):
    > To może kupisz i moje opchnę po 15,50 ze swoja stratą a co
    > tam!

Witaj,

Nie odzywałem się, ponieważ wyjechałem, żeby trochę odpocząć. Patrzymy na to samo "zjawisko" z dwóch zupełnie odmiennych perspektyw. Ja kupowałem akcje, bo spółka mnie interesowała (i interesuje). Ty kupowałeś akcje, żeby je opchnąć np. po 15,50 i zaliczyć stratę (domyślam się, że straciłeś cierpliwość).

Co do mojego zaangażowania po 15,50, to przede wszystkim dziękuję Ci za złożoną propozycję. To nie jest zła cena. Podejrzewam jednak, że jeszcze będę miał możliwość dokupienia po trochę niższej. Pewnie wielu jest jeszcze takich niecierpliwych jak Ty...

Pozdrawiam i życzę jak najmnieszych strat.
    Starpol
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Starpol [83.6.74.*]
    Dnia 2009-05-10 o godz. 11:55 mrvice napisał(a):

Okres konsolidacji kursu, wykorzystałem do dokonania drobnych zakupów. A jak u was?

Pozdrawiam,
    Starpol
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Czekamy [83.6.157.*]
    Co myślicie o Tup-Tupach>?
    Wiem, że to forum dyskusyjne jest jakby "martwe".

Spółka generuje dobre wyniki i wypłaci "tłustą" dywidendę. Nawiązując do tego wątku, Jak wygląda wasz stan posiadania?

Pozdrawiam,
    Starpol
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~gwint [178.182.127.*]
    Ja mam i czasem dokupuję. Wciąż warto,bo to śliczna spółeczka.
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Dywidendowiec [62.121.71.*]
    Gwint, Twoja deklaracja nadal aktualna? :-) To Ty robisz ostatnio ten obrót? ;-)
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~brs [82.139.60.*]
    spoko spoko mamy i tanio nie oddamy spółka zarabia a wolne środki lokuje w bankach
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Zbierzmy_sie [77.255.59.*]
    Panowie, widzę że dłuższą przerwę sobie zrobiliście - może by się tak jakoś wreszcie zmobilizować? :-)
    Obstawiacie, że w tym roku dywidendę Eurotel wypłaci czy nie?
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~piteros [79.163.113.*]
    JASNE że wypłaci 75% zysku netto jak ostatnie lata :) szacuje że może to być jakieś 1,5zł na akcje :D pzdr warto kupić nie naganiam
  • Re: Eurotel - ma to ktoś? Autor: ~Starpol [89.76.192.*]
    Dnia 2012-01-12 o godz. 09:35 ~Zbierzmy_sie napisał(a):
    > Panowie, widzę że dłuższą przerwę sobie zrobiliście - może
    > by się tak jakoś wreszcie zmobilizować? :-)
    Obstawiacie,
    > że w tym roku dywidendę Eurotel wypłaci czy nie?
    Witam,

Jest to spółka, która od lat prowadzi ugruntowaną i przewidywalną politykę dywidendową. Można sobie poczytać o niej w raportach. Co do kwoty wypłaconej dywidendy, no to można się spodziewać (biorąc pod uwagę wynik za 2011) że powinna być wyższa niż ta wypłacona za 2010.
    Pozdrawiam,
    Starpol
[x]
EUROTEL -1,47% 26,80 2025-10-17 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.