Nie trzeba być wielkim geniuszem żeby stwierdzić wysokie prawdopodobieństwo skupu akcji własnych i zbieranie gotówki właśnie na ten cel.
Pytanie kiedy dadzą informacje i jaką cenę wyjściową? Szedłbym w okolice 12zl.
Co myślicie?
mam nadzieję, że będzie tu inaczej, ale mam akcje dwóch innych spółek, które też niedawno ogłosiły skupy akcji własnych z dużym dyskontem wobec obecnej ceny i...kurs ich jest właśnie o 20% niżej niż był.
piszą bzdury co po niektórzy a powód prosty , po ogłoszeniu o braku dywidendy sprzedawali na wyścigi nawet po 15 20 st teraz problem bo podskoczyło i może rosnąć
Co ma.freefloat do tego, jak robią skup to myślisz, że właściciel pakietu większościowego się nie zapisze ? % po skupie mu się nie zmieni, to taki rodzaj dywidendy. Myśleć ludzie, albo czytać
lepsza by była dywidenda, np takie 1zł. ponad 10%, chociaż nie dają co roku więc spółka do dupy i tak. głupie PZU czy Orlen jest lepszy od tego gniota. Tu powinno co roku być min 8% dywidendy...
w dłuższej najlepsza dywidenda, w krótkiej wykup. niby co ci da w dłuższej perspektywie wykup akcji po 12 ? Gdyby co roku była dywidenda nawet 5% to i wycena by rosła. a jak mają w dupie akcjonariuszy to masz kurs jak kilka lat wstecz
spoko, gdyby akcje urosły do 18. Ale tak nie będzie. Co mają wykupić to wykupią i tyle. A później ? Najwięcej zarobią ci co mają dużo akcji. Przy dywidendzie było by równo. Wolałbym 1zł dywidendy na akcje niż ten skup. A tak to na chwile urośnie wycena i spadnie..., chociaż ta spółka nawet przy dywidendach średnio się zachowywała..., ogólnie taki trochę gniot z tej toji
Spokojnie, jak zaczną skup z rynku, chociaż osobiście obstawiam wezwanie/zaproszenie do skupu po ustalonej cenie, to cena będzie szła w górę i to mocno
Milczenie jest złotem a toja aluminium... w 2021 była lepsza wycena jak teraz... 3 lata nic nie zrobili ? 0 wartości dla akcjonariuszy bo ni ebyło dywidendy. 5% dywidenda rok do rku która by wzrstała a wycena by była duzo lepsza. na pewno nie taka sama jak obecnie. W tym momencie przez 3 lata nic nie zarobiłem na tej spółce jedynie śmiszną dywidende raz dali...