• Dlaczego Autor: ~Zdziwiony [188.33.241.*]
    Ktoś mi powie dlaczego ludzie, którym w ogóle nie zależy na tej spółce, są tak aktywni na forum? Ktoś was bije I to wasz ukryty apel o pomoc, bo nie wiem?
  • Re: Dlaczego Autor: ~Derek [85.221.147.*]
    To akurat proste. Z jednej strony mamy tych co chcą obkupić się w niższej cenie-poniżej 20 dlatego mamy tyle wpisów źle oceniających spółkę w większości przypadków bezpodstawne a z drugiej tych co już zrobili zakupy I chcą aby szybko rosło dlatego przesadzają z pozytywnymi wpisami czego wyraźnym dowodem było latanie po wielu forach innych spółek z informacją że zaraz odpał. Patrząc obiektywnie spółka pozytywnie rozpoczęła ten rok czego dowodem był raport za 1q ale w dalszym ciągu ciąży na niej DHL. Tym niemniej więcej jest plusów niż zagrożeń i w końcu zostanie to zauważone przez rynek i kurs ruszy na północ. Ale może to jeszcze trochę potrwać
  • Re: Dlaczego Autor: ~Www [31.0.2.*]
    To musi iść w górę
  • Re: Dlaczego Autor: ~dd [193.93.205.*]
    nie pójdzie bo nie ma perspektyw. A perspektywa jest taka że od 2 półrocza wypada DHL z żabki to jest to co pewne. A jest ryzyko że np ktoś inny (inny kurier) tez pójdzie po rozum do głowy i jak DHL zrobi sobie to samo bezpośrednio. To jak tu inwestować w przyszłość? bo chyba nie w rosnące przychody i marne zyski na tym.
  • Re: Dlaczego Autor: ~PNT [31.0.70.*]
    Kurierom się nie opłaca taki model aby brać na klatę te część biznesu. DHL dalej będzie współpracować ze spółką więc nie manipuluj. Nie rosnące przychody? - przecież one rosną 80% rdr, a DHL & Żabka, to nie aż taki duży część tortu, który zdecydowanie z nawiązku przy takim wzrosnie zostanie wypełniony. Dlaczego nie wspomnisz o tym, że koszta z tego tytułu też spadną? Wiesz jaka rentowność tej części była? Może spółka wyjdzie in plus? Spółka ma też inne gałęzie, ma gotowe rozwiązania, które może sprzedawać poza PL i to robi obecnie, jest Rumunia, teraz Chorwacja i kolejne zaawansowane rozmowy z innymi krajami.
    Ale Ty pewnie to wszystko wiesz i dlatego „bezinteresownie” siedzisz na forum i ostrzegasz innych :)))
  • Re: Dlaczego Autor: ~dd [193.93.205.*]
    wyraźnie napisałem że DHL wypada z Żabki. tak czy nie? gdzie tu widzisz jakiś błąd wypada z Żabki i tyle.
    Tak przychody rosną to też nie wiem czy czytać nie umiesz. Przychody rosną ale zyski nie o to chodzi.
    Owszem wypadną przychody i koszty zwiazane z tym zmienne jeśli spółka kosztów stałych nie dostosuje np tych zwiazanych z wypadnięciem DHL z Żabki to może to być obciążeniem.
    po prostu to są ryzyka. Jak dla mnie jest ryzyko że inni kurierzy też podliczą że po co im pośrednik jak mogą mieć jak DHL umowę z żabką bezpośrednio... jest to ryzyko czy nie? czy nie ma?
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.123.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.122.*]
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [188.146.248.*]
[x]
POINTPACK 5,44% 17,45 2025-09-25 16:48:57
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać