Ma to swoje wady i zalety. Zaleta jest, że jako akcjonariusz TAR posiadasz cenny i rzadki towar, możesz czuć się wyjątkowym. Wada jest, że trudno sprzedać, szczególnie kiedy masz więcej od kilkaset sztuk i obrót dziennie jest poniżej 50 akcji. Ale poza tym rozwój spółki całkiem zadowalający, szczególnie dla cierpliwych.
Zwiększenie płynności prawdopodobnie by dał duży wzrost kursu.
Walor niszowy z racji FF. Wycena wg aktualnych wskażników jest totalnym nieporozumieniem. Graham przewraca się w grobie jeśli wierzyć w godziwą wartość. Pożyjemy zobaczymy. Moim zdaniem scenariusz dot. delistingu przy takim nadmiarze gotówki jest znowu prawdopodobny.
W przypadku delisting muszą również wykupić fundy. Nie wiem, czy fundy byliby tak chętni sprzedaży, bo to spółka idealna dla nich. Długoterminowy całkiem dynamiczny rozwój w spokojnej branży. Kupiłem część moich akcji w 2020 i mam na nich 450% zysk bez dywidendy. Nawet obecna gwiazda XTB tego nie przebija. Z niskim FF da się żyć, trzeba być cierpliwym.
Pełna zgoda. Dywidenda może rosnąć z roku na rok. A fundy za bezcen sprzedać nie chciały kilka lat temu :) więc nie ma powodu wierzyć, że zmienia zdanie teraz