• Realne straty Autor: ~Kraw [217.8.175.*]
    Firma napisała w raporcie ,że w przeciągu 3 miesięcy przy 69 K przyniosłą 243 k strat. Mając na utrzymaniu 23 pracowników (nie wliczając na kontrakcie.) i biuro .to wychodziło by że średnio pracownik zarabia 2500 brutto. Trzeba patrzeć na tabele gdzie są wypisane środki pieniężne i tu ładnie widać jak ładnie firma przepala chajs inwestorów średnio ok 300 k miesięcznie.  Reszta to kreatywna księgowość. Firma ma środki na ponad rok. Chodzące zombie.
  • Re: Realne straty Autor: ~Ja [46.204.98.*]
    Dokladnie tak. Czyli juz rok czasu cos robia i przez kolejny smialo moga robic dalej nie zwracajac uwagi na nic innego niz ich nowy produkt (wg raportu 2). Ja niczego innego od nich nie oczekuje.
  • Re: Realne straty Autor: ~Kraw [217.8.175.*]
    Czyli realne ok 830 K okresie w którym firma sprzedaje swój produkt po paru lat produkcji straty w kwartał nie robi na tobie wrażenia.
    Zastanawiam się skąd w tobie tyle wiary.Ta firma ponoć istnieje od kilkunastu lat a nie ma żadnego realnego sukcesu do pokazania poza tym ,że istnieje.
  • Re: Realne straty Autor: ~Ja [46.204.98.*]
    Ta firma „sprzedala” produkt zanim sie pojawil. Nie wiem czy celowo czy przez niedopatrzenia ale fakt Gamepassa jest ciagle pomijany. PT zarobilo na swojej ostatniej grze tyle, ze przez 2 lata moga robic nowe gry bez ogladania sie za siebie. Dla mnie to ogromny sukces, jezeli nie tego nie rozumiecie to moge wam tylko wspolczuc. Zwlaszcza teraz kiedy „glupia kasa” juz sie skonczyla PT moze spac spokojnie i robic swoje. „Uzywaja” kasy ktora zarobili, zeby zrobic kolejna gre. Fakt, ze istnieja od dawna i to, ze ich ostatnia gra jest lepsza od kazdej poprzedniej tez mi pokazuje kierunek w ktorym ida. Nie musze w nic wierzyc, obserwuje po prostu co sie dzieje. Jak ktos tutaj mysli, ze beda machac obrazkami z nowych gier na prawo i lewo to ten ktos pojecia nie ma jak ta branza dziala. Mam tylko nadzieje, ze cos faktycznie robia.
  • Re: Realne straty Autor: ~Cytryna [31.0.91.*]
    Ogromne ozzustwo. To ja ci współczuje. Ten kto zainwstowal na samym początku nigdy juz nie odrobi straty. Wasza nagonka na trupa jest super. ( jak tego nie rozumiesz to wspolczuje) hehehe nową metoda psychologiczną hehe
    Poraża infantylność i naiwność twojego wywodu. Nie chce mi się polemizować z większością tez .Zwrócę ci tylko uwagę na jedna rzecz. Poprzednią grę robili 3 lata za hajs inwestorów i istnienia kilkanaście lat na rynku. Pomimo "sprzedaży" gry przed premierą i sciągnieciu hajsu z giełdy maja hajs tylko na 2 lata. Wiec chyba nie zaprzeczysz ,że trend nie jest najlepszy. 2 lata to zbyt mało na zrobienie czegoś sensownego i na poziomie. Tym bardziej , że robią 2 gry i jedna zamiast odpuścić to uparli się ze wydadzą w jeszcze
    jednej wersji i może się w końcu sprzeda. Szachy 5d. Rozbawiła mnie jeszcze informacja ,że robią grę w nowym gatunku. No ale to już inny temat.
  • Re: Realne straty Autor: ~Ja [46.204.106.*]
    Naprawde zupelnie mnie nie insteresuje co cie bawi a co nie. Pojecia natomiast nie masz o ty o czym starasz sie pisac. Polemizowal nie bedziesz bo nie wiesz co powiedziec. Kazda jedna z twoich bzdur tylko to potwierdza. Ty bedziesz decydowac co powinni odpuscic? :) ty wiesz ile „sensownego” juz zrobili? Ty wiesz w jakim gatunku sa mocni a ktorego nie powinni robic? :) nie mowiac juz albo bzdurach albo klamstwach ktore wypisujesz o „kasie” i inwestorach. Idz kup drgago albo ta spolke od helmu
    No co sensownego powiedz mi? To ze po kilkunastu latach szorują na krawędzi kosztem takich naiwniaków jak ty ?

Absolutnie niczego nie zamierzam ci mowi, niczego udowadniac ani cie uczyc. Nie pozwole natomiast na to, zebys razem z kolega wypisywal tutaj oczywiste klamstwa i bzdury wynikajace albo z celowego dzialania albo z braku elementarnej wiedzy o branzy i procesie.
    Przyznaj się to ile umoczyłeś pieniędzy taty? Jemu też to wkręcasz ?
    Lubisz zagladac innym do porfela? :)
  • Re: Realne straty Autor: ~Cytryna [31.0.94.*]
    Koleś zaklina rzeczywistość, fakty omija szerokim łukiem i ciągle wykręca się od odpowiedzi. Myśli że nikt nie wie dlaczego to robi. Na szczęście coraz.mniej naiwnych na kupno. 1 złoty pęknie jak dupa ministranta. Kwestia czasu
    Mialo peknac w styczniu, lutym, marcu etc etc i jakos peknac nie chce natomiast ty caly czas krecisz sie w dupy jak widze :)
  • Re: Realne straty Autor: ~Cytryna [31.0.94.*]
    A pod co.ma rosnąć? Pod 250k straty? Proszę o wyczerpującą odpowiedz?
    Pod nastepne projekty matole.
[x]
PLOTTWIST -4,61% 1,45 2026-05-21 12:58:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.