• Dwa możliwe scenariusze Autor: ~MartinMix [147.161.249.*]
    Tu są możliwe dwa scenariusze - albo spłata układu i zamknięcie spółki wtedy akcje warte zero ... albo wykonanie układu i wznowienie działalności (powolna odbudowa spółki) i w takiej sytuacji gwałtowny wzrost wartości akcji.

Ja innych scenariuszy nie widzę. Mam trochę ponad 4 tys. akcji i waham się czy sprzedać je i zapomnieć o tej spółce czy czekać ryzykując te 2,5 tys. zł (w sumie na spółce straciłem już 24 tys. zł).
  • Re: Dwa możliwe scenariusze Autor: paaulinka [84.10.210.*]
    Tu masz rację, tak to powinno wyglądać. Dlatego istotniejsze jest jak do tego się przygotować, kiedy kupić ? Bo jeśli scenariusz będzie negatywny można nie zdążyć sprzedać. Jeśli pozytywny to raczej kupić się zawsze zdąży - najwyżej mniej się zarobi.
  • Re: Dwa możliwe scenariusze Autor: ~RaWa [78.30.67.*]
    Ja liczę na ten pozytywny scenariusz. Inaczej fundusze i Zarząd by nie kupowali akcji.
  • Re: Dwa możliwe scenariusze Autor: ~Lama [217.97.81.*]
    Nie masz racji. Scenariusz drugi to mocne dokapitalizowanie. Nikt z instytucjonalnych nie wejdzie tutaj zeby ci podbic kurs, oni bede obejmowac po max kilkadziesiat groszy
  • Re: Dwa możliwe scenariusze Autor: ~marian_koniuszko [86.41.166.*]
    kto będzie dokapitalizowywał? barczyński z pietkiewicz? hahaha
    zakładając kontynuację działalności po wykonaniu układu - to spółka zostaje wyzerowana. zero zadłużenia ale i zero kapitału, majątku, aktywów. setek mln zł potrzeba na inwestycje, skąd wziąć?
  • Re: Dwa możliwe scenariusze Autor: ~Mathiew [37.47.152.*]
    Dlatego jeżeli cokolwiek ma być z tej spółki, to decyduje się właśnie teraz , albo już zdecydowało.
    na razie zdecydowało się to, że abris po wydojeniu hajsu po cichutku opuszcza spółeczkę
  • Re: Dwa możliwe scenariusze Autor: ~Zbig [91.246.74.*]
    nie mogą przeprowadzić likwidacji spółki bo to spółka akcyjna która zatrudnia sporo osób - zrealizują układ zgodnie z założeniami a następnie wznowią działalność - akcjonariusze w pierwszej transzy dokapitalizują sam obejmę emisję, następnie bedziemy emitować obligacje i rozwijać biznes - wyjdziemy na tym dobrze - ja trzymam
  • Re: Dwa możliwe scenariusze Autor: paaulinka [84.10.210.*]
    Emisja w przyszłości jest prawie pewna, jeśli spółka ma kontynuować działalność po zrealizowaniu układu. Ale z emisjami to bywa różnie...Z dopuszczeniem wyemitowanych akcji podobnie. Dlatego jeśli ktoś ma duże pokłady wiary i zaufania do włodarzy - to można tak do inwestycji podejść. Kupić (trzymać0 dziś i liczyć na szczęście w odległej przyszłości Ja takiego zaufania w sobie nie znajduję. Dlatego wolę poczekać jak się sytuacja rozwinie. Kupić się zawsze zdąży. Najwyżej zarobek będzie mniejszy.
    Dnia 2024-05-21 o godz. 10:25 ~Zbig napisał(a):
    > nie mogą przeprowadzić likwidacji spółki bo to spółka akcyjna która zatrudnia sporo osób - zrealizują układ zgodnie z założeniami a następnie wznowią działalność - akcjonariusze w pierwszej transzy dokapitalizują sam obejmę emisję, następnie bedziemy emitować obligacje i rozwijać biznes - wyjdziemy na tym dobrze - ja trzymam

hehehe nie mogą przeprowadzić likwidacji spółki bo na przeszkodzie stoją zatrudnieni :D
    akcjonariusze dokapitalizują hahaha jasne, barczyński już kredyt załatwia żeby miał hajs na dokapitalizowanie.
    będziemy emitować obligacje buahahahaha xD
  • Re: Dwa możliwe scenariusze Autor: ~Lama [170.61.236.*]
    typie co ty bredzisz jak spolka od dluegio czasu mowi ze likwidacja jest w planach...

nie wolno zwolnic bo ktos tam pracuje? lol
[x]
CAPITEA 4,55% 0,46 2026-05-29 16:43:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.