Latasz za typami ObserwatoRa tylko że on inwestuje a ty kręcisz kółka po 5%
Dlaczego nie brałeś Praire jak polecał poniżej 50gr albo RNK 1,5 albo Bumechu po 3 albo Asbisu po 2,5 ??? Zresztą nie odpowiadaj tylko sprzedaj z zyskiem i out
Jakiś obserwator jest waszym bogiem? Hi hi hi. Ja go pamiętam, jak kupowałem od niego GreenX po 1,71 zł. A on twierdził, że to już jest koniec i wzrostów nie będzie. Ten chłopiec twierdził, że tam nie da się robić kółeczek. I tak przez półtora roku udało się mi zrobić prawie 740% zysku netto. Z tego co wiem, to ten obserwator nawet 1 mln zł nie ma hi hi. Taki leszczyk.
A czy przychody w H2 z tytułu Żabki tylko spadną czy również koszta? Wiesz jaka tam była rentowność? Nie bierzesz pod uwagę, że to będzie na plus dla marży?
Wracając do przychodów, to zobacz jaka jest dynamika, zdajesz sobie sprawę, że spółka 2 x szybciej zwiększa przychody, aniżeli wystąpi luka z uwagi na Żabkę?
Ergo: przychody YoY za H2 będą wyższe.
Do tego dodaj sobie jeszcze ekspansję na inne rynki.
Dodatkowo w H2 prezes szacuje rentowność z PP. Teraz zbierz to do kupy i porównaj z obecną, śmieszną kapitalizacją, którą zawdzięczamy „świetnej” polityce funduszy. Takie głupie ruchy zwyczajnie należy wykorzystywać, co robiłem niejednokrotnie na innych walorach :)
Livermoregpw po paru miesiącach walki z GRX nagle zaczął naganiać w drugą stronę chociaż 2 dni temu jeszcze wrzucał jakieś wyliczenia według których nie ma sensu tam inwestować, uważajcie na tego lisa