Ja byłem na brasie już jak kosztował kilka groszy i jak rósł 120% dziennie kupowałem na ostatniej sesji na fixach właśnie po mniej więcej tych cenach.
Tu jestem pewien że będzie rajd ale musi spółka wejsć na ciągłe i jak będzie na ten temat informacja to warto wówczas wchodzić za wolną kasę bo spółka jest perspektywistyczna.
Co do Fotovolta, to zapomniana spółka a błąd, bo właśnie teraz ma szanse na stabilny rozwój i zwiększanie pozycji na rynku. Ma mały FF a w dodatku działa w sektorze.
Pozwolę sobie wkleić wpis z raportu Fotovolta i na tym temat kończę. Tam tez Przyjdą obroty i to spore a w dodatku przewiduję stabilny wzrost na cenę około 1,5-2 złote w ciągu roku. Pamiętaj vklf że mówiłem o tym już przy cenie Fotovolta jak chodził po 24 groszę zatem stabilnie rośnie. Popyt jest na obecną chwilę skromny bo spółka mało popularna. Ale nie jesteśmy od wczoraj na giełdzie i wszystko się może zdarzyć.
Szanowni Państwo, Foto Volt Eko Energia S.A. zakończyła I kwartał 2024 r. zyskiem netto na poziomie 173,2 tys. zł, przy przychodach na poziomie 790,0 tys. zł w porównaniu do, odpowiednio, zysku netto 42,8 tys. zł i przychodach na poziomie 1,16 mln zł w I kwartale 2023 r. Obecnie moc realizowanych przez Spółkę kontraktów wynosi 1,65 MWp. W najbliższych miesiącach spodziewamy się powiększenia portfela realizowanych kontraktów o umowy na instalacje PV o mocach kilkuset kWp każda. Spółka realizuje budowy instalacji PV kompleksowo, włączając projektowanie, wykonawstwo i energetyzajcę projektów. Spółka finansuje obecne kontrakty ze środków własnych, linii kredytowej w rachunku bieżącym oraz finansowania bankowego pod poszczególne kontrakty. Obserwujemy sporą liczbę przetargów na średnie instalacje PV o mocach 0,1-1,5 MWp, co wiąże się z pojawieniem się programów dofinansowania OZE dla przedsiębiorstw w ostatnim okresie. W raportowanym okresie rozpoznaliśmy rynek przemysłowych magazynów energii o pojemnościach 100-1000 kWh. Rynek ten będzie się rozwijał wraz większą dostępnością form dofinansowania magazynów energii dla przedsiębiorców. Na chwilę obecną złożyliśmy kilka ofert na magazyny o pojemności 100, 129 i 200 kWh klientom przemysłowym i dalej będziemy monitorować ten rynek z celem oferowania kompleksowego wykonawstwa dużych instalacji PV z magazynami energii.
Coś dziś cienko z tym Fotovoltem bo obrót okrągłe zero zł. Bras ma dziś 7.85k. Trzeba przyznać, że Bras w obliczu przedłużania się sprawy decyzji i fixów utrzymuje nienajgorsze obroty a zdołowanie kursu poniżej 16 groszy jak dotąd nie udało się.
No fotovolt przyjdzie taki dzień że odpali i pójdzie w górę. Kwestia popularności. Bras jest na lepszej pozycji. Sądzę że jak bras wejdzie na ciągle to będzie tu też niezła jazda nawet spekulacyjna. Jak sądzisz kiedy wejdzie na ciągle?
Od początku lipca mogą przejść na ciągłe o ile znowu coś nie nabroją. Wszystkie wymagane do tego czasu raporty są już opublikowane. Jedyną rzeczą jaką została to zwołanie ZWZA, które powinno zostać ogłoszone w ciągu najbliższych dwóch tygodni.
Czyli rozumiem że jak nie zwołają walnego to dalej pozostają na fixie? Jedyną sznsą dla tej spółki jest wejscie na ciągłe. Taki Fotovolt nie ma szans na spekulacje, tam kurs pociągnie tylko dobre info. Zarząd zapowiada że takie są w drodze zatem zobaczymy ale tutaj ? tutaj może rosnąć bez przyczyny nawet 100% Tu moze być jak na fonie
Na razie nie ma żadnych przesłanek aby obawiać się, że walne nie zostanie zwołane. Jak dobrze liczę to ostatni dzień na ogłoszenie o zwołaniu walnego wypada 1.06 zakładając, że walne miało by odbyć się w ostatni dzień roboczy czerwca czyli 28.06. Natomiast o tym czy wejdzie na ciągłe dowiemy się 26.06, bo wtedy będzie okresowa kwalifikacja spółek do segmentów NC.