• Raport Autor: ~Hehe [90.156.14.*]
    To co, jutro od 9.00 gwałtowny i niekontrolowany wyrzut kału?
  • Re: Raport Autor: ~Xyz [5.172.237.*]
    Widziałeś raport ?
  • Re: Raport Autor: ~Nowy [84.234.39.*]
    Widziałem raport i nie wiem jak reagować: śmiać się czy płakać?
    Przychody ze sprzedaży - 95 469,48 zł za okres trzech miesięcy
    Przychody netto ze sprzedaży - 26 445,53 zł za okres trzech miesięcy, czyli miesięcznie zarabiali 8 815 zł
    Wynagrodzenia - 115 056,53 za okres trzech miesięcy czyli miesięcznie wydają na wypłaty 38 352 zł

8 tysięcy netto miesięcznego zarobku - SZOK i NIEDOWIERZANIE.
    Proszę mi powiedzieć jak się ta firma ma rozwijać i funkcjonować dalej bez dodruku kolejnych akcji.
    Środki pieniężne na koniec okresu 170 545,02 zł wystarczy na wypłatę na kolejne trzy miesiące - czyli do czerwca i co dalej?
  • Re: Raport Autor: ~wrjk [79.185.49.*]
    Jaki dodruk? Co to za sugestie?! Firma jest na początku realizacji sprzedaży swoich produktów i tyle!
  • Re: Raport Autor: ~Slawko [5.173.30.*]
    Jak takie coś może byc na gpw. Przecież to zwykła szulernia. Dochody na poziomie osoby pracującej na umowę na wyższym stanowisku
    Autor: ~wrjk [79.185.49.*] 2024-05-17 09:53
    Jaki dodruk? Co to za sugestie?! 

UCHWAŁA NR 4/01/2024 Nadzwyczajnego Walnego Zgromadzenia Lauren Peso Polska Spółka Akcyjna z siedzibą w Chorzowie z dnia 26 stycznia 2024 roku w sprawie podwyższenia kapitału zakładowego poprzez emisję akcji serii L w trybie subskrypcji prywatnej z wyłączeniem prawa poboru dotychczasowych akcjonariuszy oraz zmiany Statutu Spółki
    . Podwyższenie kapitału zakładowego Spółki nastąpi w drodze emisji nie więcej, niż 12.000.000 (dwunastu milionów) akcji zwykłych na okaziciela serii L o wartości nominalnej 0,01 zł (jeden grosz) każda akcja.
    Raport jest w cenie.
    To co? Przerzucamy między sobą czy czekamy?
    Zarząd Lauren Peso Polska S.A. z siedzibą w Chorzowie [dalej "Spółka", "Emitent"] informuje o zawarciu przez Emitenta w dniu 21 sierpnia 2023 r. umowy licencyjnej [dalej: „Umowa”] ze spółką SINO sp. z o.o. z siedzibą w Radomiu [dalej: „Licencjobiorca”] na podstawie której, Emitent udzielił Licencjobiorcy licencji na korzystanie z następujących wynalazków, tj.

Licencja ma charakter licencji odpłatnej, a wynagrodzenie należne Spółce będzie stanowiło procent kwoty zysku uzyskanego przez Licencjobiorcę z tytułu umów, zleceń czy kontaktów zawartych pomiędzy Licencjobiorcą a jej kontrahentami, będącymi nabywcami produktu wytworzonego z wykorzystaniem Przedmiotu licencji.

Od podpisania umowy minęło dziewięć długich miesięcy. Dowiadujemy się, że firmie udało się zarobić ogromne kokosy, aż 8815 zł miesięcznie. Pozdrawiam was serdecznie.
  • Re: Raport Autor: ~Włodek [31.0.73.*]
    Sprzedaj i się nie męcz jak nie wiesz o co chodzi
    Nie sprzedam po tej cenie, bo wiszę na zbyt dużym haku.
    Będę wdzięczny jak wyjaśnisz o co tu chodzi?
  • Re: Raport Autor: ~Lauri [83.10.199.*]
    Na każdej spółce znajdą się tacy, którzy piszą "Nie wiesz o co chodzi" a i tak nic z tego nie wynika. Sam myślałem że może po raporcie coś ruszy, dokupiłem 250tys akcji niedawno i szczerze żałuję.
  • Re: Raport Autor: ~rekinado [5.173.180.*]
    Troche słabizna, liczę że jeszcze przy okazji rocznego może jakieś info będzie albo chociaż kolejna ściema na podbitkę...
    Oby. Mnie jednak zastanawia skup akcji, bo w mojej ocenie to tak wyglądało. Zazwyczaj spadało poniżej 6, a tutaj różne wyskoki były, większe, mniejsze ale jednak coś było. Gdzie te czasy, że było 13 gr i wydawało się to takim minimum :)
  • Włodek Autor: ~Nowy [84.234.39.*]
    Autor: ~Włodek [31.0.73.*] 2024-05-18 20:20
    Sprzedaj i się nie męcz jak nie wiesz o co chodzi

Włodek przypominam, że czekam na wyjaśnienie o co chodzi ?
  • Re: Włodek Autor: ~Włodek [31.0.93.*]
    Jeśli oczekujesz że ktoś zdradzi ci tutaj jakieś informacje to jesteś naiwny. Wiedza kosztuje mój drogi. Na forum to sobie o pierdołach wszyscy gadają i tyle. Czasem zajrzę żeby się pośmiać. Pozdrawiam
  • Re: Włodek Autor: ~XXX [82.139.173.*]
    Ależ wysiliłeś się z tą odpowiedzią. Takich naganiaczy jak Ty na wzrosty nie brakuje na każdej spółce.
    Ja wiem ale nie powiem.
    Będzie petarda.
    Prawda jest jednak trochę inna. Zgadzam się z tym co pisał Nowy. Wyniki po których widać działalność spółki są porażające.
  • Re: Włodek Autor: ~Hehe [31.60.104.*]
    Cześć panowie. Wyniki są jakie są, ale jak spojrzycie historycznie, to zawsze pierwszy kwartał każdego roku jest najgorszy. Ja też jestem nastawiony już umiarkowanie, no ale z drugiej strony tak jak nawet tutaj ktoś pisał, na Facebooku informują że zatrudniają nowe osoby, specjalistów ds. polimerów itd., więc potencjał wciąż jest. A to że pół roku temu pojawiło się jedno ESPI o nawiązaniu współpracy z ze spółką Sino sp. zoo nie jest wcale powiedziane że na tym poprzestaną.
  • Re: Włodek Autor: ~Lauri [83.10.199.*]
    Komuś się odpalił entuzjazm :)
  • Re: Raport Autor: ~Hehe [90.156.14.*]
    Nie tyle entuzjazm co po prostu chłodna kalkulacja. Nie naganiam ani w jedną ani w drugą stronę.
    Ja się bardzo zdziwiłem tym co się dzisiaj działo na kursie. Na Yoshi podobnie
  • Re: Raport Autor: ~Hehe [90.156.14.*]
    No dziś był trochę ciekawy dzień. Albo coś jest nie tak i ktoś wyrzucił trochę akcji, albo ktoś po prostu chciał trochę postraszyć ludzi i zrobił małe wywalanie.
    Dnia 2024-05-20 o godz. 20:29 ~Hehe napisał(a):
    > No dziś był trochę ciekawy dzień. Albo coś jest nie tak i ktoś wyrzucił trochę akcji, albo ktoś po prostu chciał trochę postraszyć ludzi i zrobił małe wywalanie.

Niezależnie którą opcję przyjmiemy to wczoraj odbyło się wywalanie sporej ilości akcji na obu spółkach. Co dziwniejsze na Yoshi podbili kurs do ceny wyjściowej. Czyżby dzisiaj chcieli dalej kontynuować proceder pozbywania się cennego papieru?
    Myślałem, że już do 7 groszy nie spadniemy a jednak się myliłem i mamy dalej kierunek południowy.
  • Re: Autor: ~123 [37.30.18.*]
    Może i coś tam powiedzą, jakąś wiedzę o spółce ktoś napisze, ale to już zazwyczaj po fakcie. Wypada się zgodzić, że na forum najczęściej "o pierdołach" gadają..
  • Re: Autor: ~XXX [82.139.173.*]
    123 to bądź tą osobą która napisze coś rozsądnego.
  • Re: Raport Autor: ~Hehe [31.60.65.*]
    Jak myślicie co będzie w piątkowym raporcie ?
  • Re: Raport Autor: ~Xyz [46.204.106.*]
    Jaki raport w piątek?
  • Re: Raport Autor: ~Tomek [31.0.75.*]
    A jaki ma być isunia...... churowy
  • (wiadomość usunięta przez moderatora) Autor: (usunięty) [185.189.113.*]
    (wiadomość usunięta przez moderatora)
  • Re: Raport Autor: ~Putin [37.47.240.*]
    Sugerujesz że tutaj też możemy mieć 2zł?
  • Re: Raport Autor: ~wrjk [79.185.48.*]
    Tu może być wszystko!
[x]
CTEGROUP 13,33% 0,02 2026-05-13 12:24:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.