O jakim sypaniu mówisz? Dzienny obrót to jakieś 2000 akcji... Na dobrą sprawę sam bym mógł taki obrót wygenerować :) A kurs utrzymuje się na stałym poziomie i wygląda na to że niżej już nie zejdzie...
O takim mowie ze cały czas widzę pakiety po 200 akcji wystawione na sprzedaż za śmieszne pieniądze.I tto nie chodzi mi o 1 dzien tylko dosyć długi czas taka sytuacja ma miejsce i trochę mnie to zastanawia kto sprzedaje te akcje po takiej cenie w takiej ilosci.Tez moglbym zrobić taki obrót dla jasności więc niewiem co to miało na celu taki tekst? Pochwalić się czy podbudować sobie ego? XD
Dnia 2024-05-19 o godz. 09:23 ~Rekin napisał(a): > O takim mowie ze cały czas widzę pakiety po 200 akcji wystawione na sprzedaż za śmieszne pieniądze.I tto nie chodzi mi o 1 dzien tylko dosyć długi czas taka sytuacja ma miejsce i trochę mnie to zastanawia kto sprzedaje te akcje po takiej cenie w takiej ilosci.Tez moglbym zrobić taki obrót dla jasności więc niewiem co to miało na celu taki tekst? Pochwalić się czy podbudować sobie ego? XD
Chciałem jedynie wykazać że obrót jest wybitnie niski. Gdyby faktycznie jakiś grubas sypał to obroty by były po kilkanaście albo nawet po kilkadziesiąt tysięcy akcji dziennie. A to że ktoś sprzedaje 100 czy 200 akcji to nic niezwykłego. Wygląda na to, że tu czeka nas tu półroczny zastój, a inne walory tymczasem idą w górę. Więc nie ma w tym nic dziwnego że ktoś chce ten czas wykorzystać i przerzuca kapitał na inne akcje... Pewnie potem wróci, z tym że nie wiadomo czy zdąży na czas.