Quest, chyba im zależy aby kurs nie wystrzelił za szybko. Raport super, spadek kosztów i zobowiązań. 65 mil. przychodów i 7,5 mil. zysku netto to chyba mało kto się spodziewał... Przy takiej dynamice w tym roku będzie pięknie.
Dnia 2024-05-15 o godz. 19:18 ~Quest napisał(a): > dlaczego w.espi nie podali info o zakończonych projektach ?
jest różnica pomiędzy faktem "doprowadzić coś do finału" ( czyli zakończyć pomyślnie i z powodzeniem ) a zakończyć "porzucając dalsze prace nad czymś" Ale żeby to zrozumieć, trzeba umieć kojarzyć :)
Ty się Maliniak zupełnie nie szanujesz. Poczekał byś do jutra, jak pojawi się czerwień jutro na kursie, a się pojawi to byś wrzucił jakiś wpis i tyle, zamiast odnosić się projektów, o których nie, masz pojęcia. Nie ma informacji na ten temat i nikt nie wiem, jak i na jakiej etapie to jest. Według raportu są zakończone. Wykaż się czasami odrobiną cierpliwość, a nie będziesz musiał się po tym na forum tłumaczyć ze swoich błędnych przewidywań. Przecież jak nie zamieścisz wpisu raz na kilka godzin, to nikt o tobie nie zapomni, nie martw sie. Ja znikam. Czekam niżej. Powodzenia
Kolejnyoszukany, ty to chyba razem z Maliniakiem sie edukujesz..... Dlaczego niby jutro ma być minus??? Bo ty tak chcesz? Aby kupić taniej akcje? Trzeba było kupować jak pisał Quest po dwadzieścia kilka grosików....
Uważam, że w trakcie sesji może być na minusie. Nie twierdzę, że tak się skończy sesja. Zawsze ktoś się wysypie. Bez nerwów. Tylko cierpliwość i spokój. Nie ma się co obrażać.
Jak tam panie jaccoo, rozumie pan już, o czym pisałem. Wystarczy poczekać, tak jak wystarczy poczekać na niższe poziomy, a nie słuchać fantastów z forum o złotówkach i nadchodzących informacjach. Ktoś napisał, że nie rośnie pod raport. Tu absolutnie nie ma innego powodu do wzrostów. Spółka faktycznie ma potencjał i się rozwija, ale nie podaje żadnych informacji. Bez tego będzie kurs się znowu powoli osuwał. Tak jest na NC.
Nie koniecznie tak musi być. Spółka już prezentuje swoją dojrzałość, już wiadomo że poniżej określonego poziomu przychodów nie zejdzie. Ci co potrafią liczyć to wiedzą i będą podkupować na korekcie. Swoją drogą nie liczyłbym na jakieś spektakularne informacje jak sprzed 4 lat które podbijały kurs. Nic one fundamentalnie nie znaczyły. Okresowo podbijały kurs i sprzyjały spekulacji. Teraz tego nie ma i chyba dobrze. Obecny kurs akcji jest oparty na mocnych fundamentach i to jest ważne. Liczę na spokojny ale stabilny ruch w górę. Oczywiście z okresowymi korektami, jak to na giełdzie.
Tomis powiedz co stoi na przeszkodzie, aby podać wyniki przed sesją, co stało na przeszkodzie, żeby podać informacje o zakończeniu projektów, co stało na przeszkodzie, żeby poinformować o współpracy z Wedel i Tymbark? Nie chodzi o lewe infa na podbicie kursy tylko rzetelną informację. Powiesił ludzi przez lewe infa, a później się na niech wypięli i postanowili o niczym nie informować. Tak się nie buduje fundamentów ani zaufania. Fakt, że bronią ich wyniki i rozwój, ale czy to starczy to się okaże.
Masz rację, wielokrotnie pisałem że komunikacja z rynkiem spółki jest fatalna. Ale mam wrażenie że to ich celowa strategia. Gdyby weszli na główny rynek takie numery by nie przechodziły. Jednak z tego zrezygnowali. Wg mnie głównie dlatego żeby ograniczyć obowiązki informacyjne. Gdyby rzetelnie informowali o swoich poczynaniach kurs dawno by wszedł w trend wzrostowy. Widocznie z jakiś powodów nie zależy im na rozgłosie i na wzrostach kursu. Choć te ostatnie mogą robić wrażenie, pewnie przed nami drobna korekta. Ale faktem jest że analizując rozwój tej spółki można być usatysfakcjonowanym, już można powiedzieć że zbudowali solidne fundamenty ekonomiczne, zbudowali fajną przyszłościową markę. Ja zostawię sobie te akcje na dłużej. Mam nadzieję że dalej się będą tak dynamicznie i bezpiecznie rozwijac. Wierzę, że za kilka lat dadzą piękne pieniądze, a politykę informacyjną zmienia i mniej będą wkurzać ludzi.
OK, pasuje mi to zwłaszcza w kontekście wymian władz oraz innych niedawnych fochów espiowatych oraz tym bardziej uprzednich za być może bezhulanych (znacie takie słowo...?) różnych władz z różną kartoteką. To wszystko się klei w ładną całość. Ktoś (obecny) się obraził i nie publikuje....no a pewnie w tym czasie robi swoje jak to każdy obrażalski. Nic nie sugeruję ale ja podbieram regularnie na małych dołkach. Kółek nie robię, nie mam czasu póki co. Od lutego 2025 będę na emeryturze to gdzieś tam wam zasygnalizuję ruchy bez względu jak to wykorzystacie albo nie. Ostrzegam przed podawaniem na tym zwłaszcza forum liczby akcji i średniej ceny zakupu. Tego nie należy robić. Pozdrawiam
Dnia 2024-05-16 o godz. 20:58 ~chamcynik napisał(a): > OK, pasuje mi to zwłaszcza w kontekście wymian władz oraz innych niedawnych fochów espiowatych oraz tym bardziej uprzednich za być może bezhulanych (znacie takie słowo...?) różnych władz z różną kartoteką. To wszystko się klei w ładną całość. Ktoś (obecny) się obraził i nie publikuje....no a pewnie w tym czasie robi swoje jak to każdy obrażalski. Nic nie sugeruję ale ja podbieram regularnie na małych dołkach. Kółek nie robię, nie mam czasu póki co. Od lutego 2025 będę na emeryturze to gdzieś tam wam zasygnalizuję ruchy bez względu jak to wykorzystacie albo nie. Ostrzegam przed podawaniem na tym zwłaszcza forum liczby akcji i średniej ceny zakupu. Tego nie należy robić. Pozdrawiam
Dziękuję za sensowny wpis. Trudno o takie w tym galimatiasie na forum Bankiera.
Adam, fundusz nie będzie musiał podać danych o właścicielach czy wejdzie na główny czy nie. Na tą chwilę to wszyscy "gdybają" i interpretują po swojemu. Są fakty o firmie, że się rozwija podaje w terminie raporty, zdobywa nowe rynki. Więc nie jest tak, że nikt nic nie wie. Choć złudzenia go każdy może mieć swoje. Sam kupuję niektóre produkty. Więc firma jest dobra.
Ktoś pisze o oskarżeniach, ale my nie wiemy czy były fałszywe i co było Więc jedynie działa psychologia tłumu.
Osobiście dokupuję akcje, systematycznie i z ciekawością czekam co wyniknie. :)
Stefan, ale z tego, co piszesz by wynikało, że KNF dopuszcza do wejścia na rynek główny spółki, nie wiedząc tak naprawdę, kto jest ich udziałowcem, najważniejszym akcjonariuszem, a nawet właścicielem, ale skoro takie są przepisy.
Kolejnyoszukany, Poczytaj przepisy w Polsce, Luksemburgu itp.
To jak z żądaniem aby była Sprawiedliwość, tylko najlepiej moja, mojsza i najmojsza, a Temida, statuetka, ma zawiązane oczy, ma wagę, miecz i tnie mieczen ważąc na oślep.
Może zadaj sobie pytanie czy siebie kolejny raz oszukujesz, jeśli tam sam się nazywasz...?
Życzę miłego dnia.
Natomiast plus jest taki, że rozwijają produkcję, coraz większy zasięg, sprzedaż i super pomysły jak z Wedlem i Tymbarkiem.
Więc odnoszą sukcesy.
I to też prawda.
Może zbierz ludzi, kapitał i przejmij spółkę? Wtedy zaprowadzisz swoje zasady.