1. Zakończono realizację projektów przez podmioty Grupy, o których wcześniej Spółka
informowała. Projekty, które zostały zakończone:
a. Projekt badawczy pn. „Opracowanie innowacyjnego bionośnika do transportu
substancji czynnej kosmetyków”, realizowany przez InventionBio S.A.
b. Projekt badawczy pn. „Opracowanie nowej generacji bezpiecznych
kosmetyków naturalnych opartych na ekstraktach z pofermentów” realizowany
przez konsorcjantów – lidera konsorcjum – Onlybio.life S.A. oraz Spółkę
Inventionbio S.A. jako korsocjanta.
c. Projekt badawczy pn. „Wytworzenie multifunkcjonalnego komponentu
(materiału) paszowego (FSB) o unikalnych właściwościach synbiotycznych
stanowiącego odpowiedź na potrzeby rynkowe zgłaszane przez producentów
pasz” realizowany przez Inventionbio S.A.
To jest NC, osobiście nie spodziewam się szalonych wzrostów po raporcie, tym bardziej że już sporo kurs urósł. Mam nadzieję, że ten dobry raport trochę uspokoi sytuację. Nareszcie mamy informacje, że projektu zostały ukończone . Przynajmniej ja będę trzymał akcje nadal, możne dojadą do tego jakieś informacje i kurs będzie powoli szedł do góry, ale każdy decyduje sam.
Raport potwierdza systematyczny rozwój spółki. Jest progres na przychodach węglem poprzedniego kw., a to oznacza, że wchodzą na nowe rynki, ruszył na szerszą skalę eksport. Jest bardzo dobrze, spółka do inwestowania w dłuższym horyzoncie czasowym. Jest szansa na zmianę średnio i długoterminowego trendu na wzrostowy.
Panie Barabasz jak nie muszę nic wskazywać ani nie ma takiej potrzeby, bo to jedyna spółka z NC, której akcje posiadam i wiem, dlaczego, ale trzeba pamiętać, że odkąd zarząd spółki przestał się komunikować z akcjonariuszami to kurs się osuwał już nie raz. Jeśli nie jest to celowe i świadome zachowanie zarządu, w tylko im wiadomym celu, to jest to na pewno szkodliwe dla kursu. Przed sesją powinni podać wyniki, powinny być komunikaty espi o zakończony projektantach, aktualizacja strategii. Bez tego trudno będzie o wzrosty, ale mam nadziane, że kurs się, chociaż ustabilizuje. Może w końcu zrobią webinar i powiedzą, jakie mają plany. Życzę miłego dnia.