• Jest tragicznje Autor: ~Gabryś [37.47.248.*]
    Raport masakryczny. Ucieczka masowa z tonącego okrętu.
  • Re: Jest tragicznje Autor: ~Vdk [31.182.226.*]
    Doceniam poczucie humoru :)
  • Re: Jest tragicznje Autor: ~Miras [188.146.112.*]
    Nie wiem co w tym śmiesznego - Przychody w dół, zysk w dół.
    Przełączyli się na PR i drukowanie akcji.

Tak też można ale na krótką metę.
  • Re: Jest tragicznje Autor: aczuk [178.215.207.*]
    Mniejsze przychody to wciąż przychody.
    Mniejsze zyski, to wciąż zyski.
    Większe [o setki procent] inwestycje, to... informacja dla inwestorów.

Dla za szybkich i za wściekłych branżę gamingową sugeruję.
    A tutaj cierpliwość.
    Stary jestem akcjonariuszem od wielu lat takie farmazony jak „cierpliwość” to bajki dla naiwnych. Jeszcze lepsze to „okazja bo można tanio kupić”. Była podbitka do prawie 18 - wydrukowali akcje, podbitka pod 14 - kolejny zrzut. Mniejszy zysk to żółta lampka ale powiedzmy inwestują więc by się obronili, mniejsze przychody to czerwona lampka bo tracą udział w rynku i oznacza że jest kiepsko. Dyrektor Operacyjny na pokładzie - OK ma to sens jak Zarząd nie ma pomysłu ale jeżeli jest to spec od marketingu i pozyskiwania kapitału to znaczy że skupiony się na PR a nie na core business. Obym się mylił ale aktualnie słabo to widzę.
    Jest dokładnie odwrotnie.
    Starym akcjonariuszom to właśnie cierpliwość pozwoliła TUTAJ zarobić piękne pieniądze Miras.

Na giełdzie to brak cierpliwości jest farmazonem. Gramy na Cyrimę.
    Będzie wóz albo przewóz. Ale kto nie zaryzykuje, ten na pewno nie wygra.
    Ja mam trochę papiera z czasów jak się to ec2 nazywało więc wiem jak to działa. Powiedz to tym co kupowali po 17.40. Firma przełączyła się na PR a nie na nowe kontrakty. Ostatni na 100 K to jakaś żenada. Tą cała Cyrima to jak yeti hgw co to jest poza tym że kręcą filmiki i drukują kolejne akcje pod to. O gościu co jedzie do Kazimierza po to aby szukać kolejnych Inwestorów nawet wstyd mówić. Moje subiektywne odczucie - było OK, aktualnie bronią 9 PLN i wszystko pod tajemniczą Cyrima a robią to co CD Projekt robiło z Cyber Punkem „jest super a będzie tylko lepiej” mocny marketing a produkt ktokolwiek widział ktokolwiek wie. Żałuję że nie wyskoczyłem powyżej 10 PLN ale perspektyw na tą chwilę nie widzę. Jeżeli za Q2 raport pokaże co innego chętnie zmienię zdanie.
  • Re: Jest tragicznje Autor: ~Vdk [31.182.233.*]
    Wyskakuj teraz, jest powyżej 10
    Miras, nie uprawiaj ekstremy. Po 17 zł poszedł jakiś promil transakcji. To samo można powiedzieć o każdej spółce, że gdzieś tam miała szczyt.

Można stracić wiarę w jakiś projekt i wtedy SELL i spokój, ale takie teksty o bólach fantomowych tych miszczóf co kupili na górce to trącają TROLLEM na kilometr.
  • Re: Jest tragicznje Autor: ~Miras [188.146.116.*]
    Kupuj śmiało przecież to „promocja”!

Jeżeli kolejny raport będzie w dół to będę miał rację, jeżeli Cyrima się „zmaterializuje” to chętnie odszczekam. Dla wszystkich co mają akcje - obym się mylił.
  • Re: Jest tragicznje Autor: ~obdarty_z_marzen [31.60.54.*]
    A bedzie jeszcze gorzej... Statek tonie, nowych kontraktów nie przybywa więc i zysków nie będzie. Granie pod Cyrime sie skonczylo bo pieniażkow ni ma, nawet nie ma skad jelenia wytrzasnac, sorki, inwestora z gorowka
    @ "nawet nie ma skad jelenia wytrzasnac"

Jeden jest, obdarty z marzeń. Ale to w sumie bardziej łoś.
  • Re: Jest tragicznje Autor: ~Realnie [37.225.36.*]
    hejterzy gabryś, miras i obdarty - do przedszkola, uczyć się literek oraz cyferek jak i myślenia oraz czytania ze zrozumieniem.
    a potem bierzcie się za komentowanie raportów okresowych Sedivio i bieżącej sytuacji Spółki.
  • Re: Jest tragicznje Autor: ~Miras [195.93.142.*]
    Serdecznie dziękuję sam bym na to wpadł ….
    "Słychać wycie - znakomicie!"
  • Re: Jest tragicznje Autor: ~insajder [188.124.188.*]
    Mnie też możesz dodać do swojej listy. Ja też nie widzę w tym raporcie nic pozytywnego.
[x]
SEDIVIO -1,38% 5,70 2025-09-19 17:00:00
Przejdź do strony za 5 Przejdź do strony »

Czy wiesz, że korzystasz z adblocka?
Reklamy nie są takie złe

To dzięki nim możemy udostępniać
Ci nasze treści.