4 czerwca głosowanie na WZA - propozycja 0,5 Euro jest informacja w ostatnim ESPI. A ruszyć ruszy tylko niewiadomo kiedy:) - Ja podbieram małymi pakietami -
Trzeba poczekać, aż do gry będzie mógł wrócić Prezes podbije kurs, w jednym z ostatnich wywiadów mówił też, że zależy mu na wycenie spółki w granicach 100 zł - oczywiście po wojnie - moim zdaniem jest szansa na pobicie dywidendy do 0,75 euro na WZA. NO ale na jakiekolwiek wieksze podbicie trzeba poczekać do pierwszych rozmów pokojowych z udziałem Rosji.
Jak UE zniesie bezcłowy import towarów z Ukrainy do UE, a to już zapowiedzieli, a notowania /Giełda wyprzedza rynek, to może być ciężko, + wyniki z ostatnich kwartałów nie wygląda za dobrze, nawet pomimo zwiększonych przychodów za 4Q23r, niestety nie jestem optymistą dla całego WIG-UKRAIN.
Reginko zapomniałaś dodać że do czerwca. Z pomocą UE takie wyniki finansowe, to co będzie bez, a Giełda/notowania wyprzedzają wyniki od 6-12 m-cy w zależności analityka/eksperta.
Przyszłość Reginko, przyszłość, a przed wojną to przed, a po lub w trakcie mogą być a na pewno będą duże koszty żeby wrócić do tych poziomów co były przed wojną, a kontrakty i rynki zbytu już nie będzie tak łatwo odbudować, a w biznesie nie ma sentymentów, po wojnie już nie będą tacy łaskawi do bezinteresownej pomocy.
Reginko ambitna jesteś daleko zajdziesz, ale nie szarżuj i dywersyfikuj, w bardziej ryzykowne aktywa mniejszą kaskeęz serca radzę, ale daj Ci Boże, za długo już ta konwersacja, do następnej, może na innej spółce; bez odbioru ;-)