A ja myślę że ktoś podbija by wyjść z jak najwyższą oceną a potem następnie jej Spadek Bo niestety przy tym rządzie nie ma co liczyć na wielki rozum tyle zakładów się zamyka i tyle jest likwidowanych przedsiębiorstw które miały być budowane te cpk zapomnimy
Dnia 2024-05-13 o godz. 22:28 ~Kkk11 napisał(a): > A ja uważam że odbijają żeby wywalić ona jak naj wyższej cenie realna cena to jest gora 25 zł przy tej dywidendzie
No jasne... bez dywidendy kurs doszedł prawie do 40 zł, ale z dywidendą to spółka jest warta góra 25 zł... Co za powalająca logika :)
bez dywidendy kurs doszedł na prawie 40zł, bo Mirbud kupował. Kiedy w końcu tacy jak ty to zrozumieją ??? dywidenda 2.11 zł będize odcięta z ROE ok 6-7%, także do czasu odcięcia kurs może mielić w okolicy 30zł i nie ma w tym nic dziwnego, tak jest na wielu spółkach. Ale jeśli wyniki za Q2 będą tak samo słabe jak za Q1 to odcięcie będzie przy kursie niższym niż 30zł.
Wydawało mi się, że ludzie którzy inwestują na giełdzie są na jakimś poziomie intelektualnym, ale jak czytam takie wypociny, zdaję sobie sprawę jak bardzo się myliłem.
Kultura przy pieniądzach jest tylko w banku kiedy idziesz po kredyt, tu niestety na wiele nie licz. Na początku bardzo mnie to oburzało z czasem przywykłem.