Jakoś więcej firm, instytucji ich jakoś ostatnio odwiedza. Tajwan, teraz Kanada. Może coś w końcu z tego będzie? Z pewnością nie wygląda to na firmę, która nic nie produkuje i nie ma produktu jak ciągle piszą trolle spadkowe.
Jeśli chodzi o produkcję, to wydaje mi się że mała produkcja byłaby nieopłacalna. Poza tym pewnie jakby do kogoś poszli, to zamówienie przewyższało by możliwości produkcyjne, no chyba że produkowali by przez 5 kolejnych lat, na co strona zamawiająca nie może sobie pozwolić.
I tak kółko się zamyka. i pewnie dlatego szukają inwestora, żeby wybudować fabrykę pozwalającą osiągnąć efekt skali. Ale to są moje odczucia bo sam mam doświadczenia z produkcji przemysłowej. Choć zupełnie inna dziedzina, to prawa rynku są uniwersalne.
dc trolu skoro uważasz, że wtopisz tu kasę to idziesz gdzie indziej , po co ta dziecinada ? Ja uważam, że jest ciekawy moment i kupuje te akcje i chcę z innymi akcjonariuszami wymienić informacje a nie czytać w kółko ten sam bełkot trola.
DC, czeski (wcześniej Aw) od 3 lat obrzydzają spółkę. To też dla mnie jest znak, że jeśli zorganizowana grupa przez bite 3 lata obrzydza spółkę i siedzi na forum...to nie robi tego bezinteresownie Na każdej spółce, którą mam w portfelu jest ta sama zasada - im bardziej trolle ujadają na spadki i robią to w sposób systemowy i długofalowy, tym później (nawet jeśli przyjdzie długo czekać), wybicie w górę jest w końcu spektakularne. Gdyby te trolle zamilkły, to dla mnie byłby to znak, że dzieje się coś złego, a tak, to tylko utwierdzają, że będzie mega zysk (nawet jeśli przyjdzie dłużej na niego poczekać).
AMA znowu bełkoczesz. Przeceniasz forum Bankiera na kursy spółek. Dałeś się zrobić w "jajo". Naobiecywano Ci przed debiutem na NC mega fabrykę, która perowskitami pokryje cały wszechświat, a potem okazało się, że sztandarowym produktem są cenówki, których nikt nie chce, a insiders wmówili naiwnym, że sprzedaż będzie szła w miliony. Teraz podniecasz się wizytami. Przypomnę była wizyta Timmermansa, targi w Las Vegas, Dubaju i co "jajco".
Cóż, zainwestowałem za wcześniej, ale dalej uważam, że to kiedyś wypali. Te lata poświecili na rozwój technologii, teraz tylko duży inwestor i.... Nie po to DC w to wchodzi, by stracić. Poobserwuj inwestycje DC - polecam.
No i git AMA. Wszystko ci mówi, że będzie dobrze. Znaczy jesteś optymistą i fajnie. Zorganizowana grupa ..... dobre to. Pan Jan kupuj, nikt ci nie broni ani nie zazdrości. Na bank lepiej po 2 niż po 10 i tu akurat nie ma miejsca na gdybanie albo tezy, to jest pewnik. Natomiast co będzie tego nie wiesz ani ty ani ja ani nawet AMA. Możemy gdybać i obstawiać. Ty obstawiasz sukces a ja niezbyt jednak nie wykluczam, że będzie strzał w gorę jednak według mnie nic nie musi się wydarzyć aby skoczył w górę mocno aby po chwili wrócić fo bazy.
No dokładnie trolu dc ja inwestuje tutaj swoje pieniążki i chce z innymi akcjonariuszami porozmawiać o delegacji z Tajwanu , o nowym supernowoczesnym osiedlu a ty nie rób dziecinady bo nie będę tego tolerował.
Dnia 2024-05-12 o godz. 18:47 ~AMA napisał(a): > Jakoś więcej firm, instytucji ich jakoś ostatnio odwiedza. > Tajwan, teraz Kanada. > Może coś w końcu z tego będzie? > Z pewnością nie wygląda to na firmę, która nic nie produkuje i nie ma produktu jak ciągle piszą trolle spadkowe.
AMA, czasami piszesz z sensem, a czasami jak w wyszczerbionym kółku zębatym, coś przeskakuje.
Czy firma coś produkuje masz informację co kwartał w raportach okresowych. Brak oznak jakiejkolwiek produkcji. Czy ma produkt musisz sam wydedukować. Pomyśl, czy mając produkt i technologię celowo by unikali produkcji i sprzedaży ?
mac41 warto dodać, że Apple zaczynało w garażu produkcję komercyjną i zostało jedną z największych firm świata. Saule ma hale, ale w nic w nich komercyjnego nie produkuje. Na tym forum niektórzy lubią takie porównania zwłaszcza, gdy tłumacza dlaczego Saule nie ma zysków.
Dnia 2024-05-13 o godz. 17:25 ~czeskipodarunek napisał(a): > mac41 warto dodać, że Apple zaczynało w garażu produkcję komercyjną i zostało jedną z największych firm świata. Saule ma hale, ale w nic w nich komercyjnego nie produkuje. Na tym forum niektórzy lubią takie porównania zwłaszcza, gdy tłumacza dlaczego Saule nie ma zysków.
Dokładnie, najpierw robi się produkcję "proof of concept", a później dopiero masówka. Inaczej się nawet nie da, bo nikt przytomny nie wyłoży milionów na budowę fabryki bez sprawdzenia biznes planu.
We wcześniejszych komunikatach o inwestycji DC była nawet mowa o weryfikacji biznes planu, i nie trudno zgadnąć jaki był wynik tej weryfikacji. W końcu DC zainwestował w opchnięcie tego interesu jeleniom, a nie w próby jego rozwijania.