Pojawiają się wpisy karalne dotyczące nieprawdziwych informacji na temat spółki, godzące w jej interes prawny oraz dobra Akcjonariuszy. Robią to osoby o być może niskiej świadomości prawnej, w poczuciu bezkarności. Zapewniam, że wszystkie tego typu wpisy są zbierane i będą kierowane przez wynajętą i sprawdzoną w tego typu przypadkach kacelarię prawną na drogę sądową w porozumieniu z Zarządem Polmana. Radzę zapoznać się z obowiązującym prawem oraz wynikającymi z niego sankcjami. Dla podatnych na tego typu manipulacje, skierowane na wyłudzenie akcji przypominam zapis z ostatniego raportu, uzasadniający zaksięgowaną "stratę", która ma charakter czysto księgowy. "Obszar obsługi kontraktów zagranicznych pozyskał zlecenia długookresowe, które pozwolą na pełną mobilizację zasobów ludzkich do prac monterskich chłodni kominowych i wentylatorowych na terenie Niemiec w drugim kwartale 2024 roku. Prace te wykonywane będą na rzecz kluczowego Kontrahenta, którego udział procentowy w przychodach działalności podstawowej w roku 2023 wyniósł 20,79%. Równocześnie też prowadzone będą prace remontowe chłodni w polskich zakładach energetycznych i ciepłowniczych. Pozyskane do realizacji w pierwszym kwartale 2024 roku zlecenia zostały wykonane w sposób terminowy i zgodny z wytycznymi Zamawiających. W minionym kwartale zrealizowano szereg prac na rzecz cukrowni i zakładów papierniczych. Emitent poniósł znaczne koszty na poczet robót rozpoczętych w pierwszym kwartale, których rozliczenie przypadnie w drugim kwartale, ale także przyszłych prac, inwestując w sprzęt i oprzyrządowanie, niezbędne do dostosowywania posiadanych maszyn do indywidualnych uwarunkowań miejsc realizacji zleceń." Zachęcam do rzetelnej lektury sprawozdania finansowego.
Nie strasz, nie strasz, bo się.... Widać, że coś jest na rzeczy, bo straszą akcjonariuszy domagających się wyjaśnień tego co jest w ich własnych raportach.
Na przykład: Spółka ma monety kolekcjonerskie i okolicznościowe za 1,5 mln zł!!! Ja to wyjaśnicie? No to czekamy.
Akcjonariusze też mają swoich prawników i potrafią czytać raporty. Chyba nie wiecie co macie w waszych raportach, albo macie innych za imbecyli.
Najpierw musisz opanować język polski na poziomie podstawowym. Wyciąg z raportu za 2023: Na dzień 31.12.2023 r. wartość aktywów trwałych wynosiła 7 867 590,98 zł. Na wartość aktywów trwałych składają się głównie środki trwałe w kwocie 4 974 818,53 zł, w postaci urządzeń technicznych i środków transportu. Majątek obrotowy stanowią głównie środki pieniężne w wysokości 2 090 713,53 zł. Zapewniam Cię, że nie będziesz taki rześki w prokuraturze. Mam w tym odpowiednie doświadczenie.
Zobaczymy, na razie pokazujesz że nie panujesz nad elementarnymi emocjami i bardzo cię to poruszyło, znaczy że wiesz czym to grozi. Pogarszaj dalej swoją sytuację prawną. Ja ze stoickim spokojem na to patrzę.
Najpierw popracuj nad samooceną. Widać głęboki deficyt, ale skoro wulgaryzmy i prymitywne formy językowe są dla ciebie substytutem, to mogę jedynie wyrazić współczucie. Ekscytuj się dalej, razem z tym drugim trollem. Widać, że z jednej "stajni" jesteście.
Zetor, brawo! Nie dajemy się zastraszyć. Sami wiedzą, że jak będą zastraszać akcjonariuszy, to wreszcie wyjdzie, jak funkcjonuje ta spółka przez 20 lat na giełdzie. Odpis goni odpis, a prezes pisze, że straty mają charakter niegotówkowy. Inwestycje w monety kolekcjonerskie prezes lubi. Różne rzeczy prezesi lubią. Jedni drogie cygara, inni monety za 1.5 miliona. PK najpierw udawał, ze nie ma czegoś takiego, ale mu wskazałem gdzie to jest napisane. Twierdzi, że to dobre dla spółki. Ha ha ha!
Obecność PK na forum - prześledźcie sobie. To jest dopiero trolowanie i obietnice gruszek na wierzbie... Manipulant straszy. Żenada.
Widzę, że jednak strach ci zajrzał w oczy skoro tyle o nim piszesz. Ale jakbyś miał większą świadomość prawną, to byś nie brnął w te głupstwa. Przeczytaj raport kwartalny i zobaczysz na co poszły środki ( inwestycja w nowy sprzęt i koszty realizacji kontraktów, rozliczanych w kolejnych kwartałach).
O co Wy tak się szarpiecie? Jakoś nie lubię skrajności typu że spóła jest super I tylko plusy ani w drugą stronę. Widać że tu skup powoduje jakieś niejasne działania zarządu że z trudem im przychodzi zysk wykazać. Liczę że wreszcie skończą z takimi zagrywkami i nie będzie też pretekstów do szarpanie się na forumi to jeszcze w takim stylu. Trochę żenua.
Dwa ostatne kwartały są na stracie mimo, że firma podpisala duże kontrakty. Dziwne, że firma nie wykonuje też uchwały o skupie akcji chociaż kurs spadł !
Trzeba tu dużo cierpliwości a będzie pięknie. Ja sobie spokojnie czekam już dość długo i też mnie irytuje troszkę sytuacja ale liczę że dwa najbliższe kwartały dadzą impuls w górę.