@Twardy myślisz, że ktoś rozumie Twoją wypowiedź. Już jakiś czas temu podawałem ten argument wskazując nawet na orientacyjną wartość księgową na 1 akcję po oddaniu drugiego ciągu w Płocku. Zakładając, że Exol jest już w trakcie rozruchów instalacji i na koniec 1Q24 zostało ujętych w bilansie większość nakładów inwestycyjnych to raport za 1Q24 już nam wiele pokaże.
Twardy teraz widzisz kto tutaj pisze a do prostych stwierdzeń nie potrafią się odnieść, za to zakładają wątki gdzie prześcigają się w tym który z nich jest większym ,,,,,,,,,,,,,,,,,. Niewątpliwie wartość księgowa wzrośnie ostro a co za tym idzie każdy wie
@Sss wzrost wartości księgowej/akcję widać w danych za 1Q24. Powiedziałbym, że wzrost jest ale jest on tonowany poprzez wzrost zobowiązań, które wzrosły. Ale to co jest najbardziej istotne to wzrost wartości środków trwałych, które dają określony potencjał wytwórczy - w tym przypadku wzrost do 100% mocy produkcyjnych w Płocku w zależności od asortymentu.
I teraz Exol musi popracować nad ROI poprzez wzrost wartości zysku netto bo poziom ROI z ostatniego raportu 1Q24 jest na pewno dalece niesatysfakcjonujący dla Spółki.
Buuuhhaa... ha, ha. Cisza sss-man bo najwyraźniej zostałeś sam z tym papierem ha, ha. No i raczej nie ma czego ci zazdrościć bo siedzisz tu z papierem już kilka lat i nic nie sprzedałeś tylko ciągle niby skubiesz ha, ha.
Dokładnie kupuję i kto mądry też kupuje a ty idź bajki oglądać lub promocje w biedronce szukać bo na inwestowaniu niestety ale się nie znasz. Jak będziesz miał coś do napisania mądrego to napisz bo póki co to robisz z siebie strasznego błazna.
Ok wolę promocje w Biedronce jak dokupować ten syf dostałem dewidede i kupiłem nie PCC ale co innego dzięki oszustom za 5 grosz badziewie sam dobrze wiesz mam ten syf
wartość exola po oddaniu inwestycji będzie spora i cena akcji również bo to co już jest na kapitale zapasowym po wypłacie dywidendy bardzo dużej jak odetną od kursu to i tak zostanie wartość dwucyfrowa.