Mi to jakoś strasznie śmierdzi fejkowym podbijaniem statystyk. Jest stała liczba graczy i nagle kometa o 200 w górę w jednym momencie. Plus praktycznie żadna zmiana w WL i followers :/
Chińczycy lubią się bawić we wszelkiego rodzaju boty, więc ani trochę by mnie to nie zdziwiło. Tak samo jak magiczny stream ze stałą liczbą oglądających.
Dla mnie to jest praktycznie niemożliwe, że przy takiej liczbie grających wishlista i followersi kompletnie stoją w miejscu. Czyżby grali tylko Ci którzy już wiedzieli o grze? Śmiem wątpić
No dziwne to.. z drugiej strony jakby ktos napisał bota pod to, to pewnie tym łatwiej by było napisać bota pod wl i by to zrobił.. co gorsze przez to zaczynam wątpić na ile ten pierwszy peak był prawdziwy i tak nagle zszedł na zero a na ile to coś sztucznego co się syplo
Kolejny skok o ponad 200 grających w ciągu 15 minut był bo sobie to odświeżam. W Chinach jest godzina 01:30 prawie w poniedziałek, także powinno grać aktualnie najmniej osób. W połączeniu z brakiem przyrostu WL i Followers uważam, że coś tutaj mocno śmierdzi.
Materiał reklamowy Azteca może pojawiać sie na banerach, okienkach reklamowych przegladarek, itp. na różnych kontynentach w zaleznosci od wykupionego abonamentu reklamowego. A więc to nie tylko Chiny, ale założony target marketingowy wydawcy. Nie wiem tylko czy jest jakieś limitowanie dostępu do treści na serwerach Steam z serwerów zewnetrznych.
Wątpię, popatrz jak to jest sterowane, codziennie o 100 wyższy max peak, najpierw było 200 kolejny dzień 300, nastepny 400 itd. Dzisiaj pewnie będzie 600. Wydaje mi się, że oni chcą, żeby algorytm steam zwiększył widoczność Aztecs poprzez to że jest trend peak rosnący.